STROJNISTVO.com • Poglej temo - Nakup rezkalnega stroja

Nakup rezkalnega stroja

Kar ne spada nikamor v zgornje kategorije...

Moderator: -M-

Re: Nakup rezkalnega stroja

OdgovorNapisal/-a vili » 29.12.2019 20:37

malo heca:

čula žaba, da se kuju konji, pa digla nogu....

je potreben prevod, mislim, da ste razumeli...

ne ne fantje stroji niso heci..., ja..., no se je pa treba uciti...
vili
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a Ma_Re » 30.12.2019 10:32

SAJKO napisal/-a:A ta vijak je not na sredi tiste luknje fi 30 al je s strani? Če je s strani, bi lahko bilo na ta način kot Weldon, za steblasti rezkar fi 30, ne vem pa zakaj tist utor za moznik-ponavadi sta dva nasproti ležeča. A luknja je pa not čist gladka, cilindrična?

Hvala za komentar.
Ni weldon trn, luknja za zatič je na sredini, ravno tako je notranji premer je skozi celotno globino enak.

Sklepam, da je bi znal bi biti trn za vpenjanje rezkalne glave, ampak tisti imajo zatič na obeh straneh. Pregledal sem kataloge proizvajalcev trnov pa ni nič podobnega, verjetno je že preživela zadeva.
No saj trna ne potrebujem, me pa zanima za kaj se je uporabljal :lol:

najed01 napisal/-a:Pri nas so ALGji res precenjeni.
Bolj kot to bi omenil, da če nisi glih “doma” v zadevi zna biti nevarno. Tak občutek sem dobil. Če se motim se opravičujem.
Guki so tok poceni, da je smešno. In to pol kupujejo abervezniki. Na youtube imaš klipe, kjer si lahko ogledaš, da te tak stroj dejansko zmelje.
Drugače pa Deckel FP1 se da v tujini dobiti za manj denarja kot se pri nas zahteva za ALG 100tko.

ALG100 imajo ravno zaradi svoje kompaktne dimemzije in uporabnosti tako ceno. Malo pa je še sentimentalne navezanosti.
Stotko sem tudi sam kupil ravno zaradi tega, da sem jo lahko sparvil skozi vrata v delavnico. Guk je že prevelik.
In čeprav je stara 35 let na stroj ni obrabljen. Vseekaror menim da je vreden svojega denarja.

Lp.
Ma_Re
Pripravnik
Pripravnik

OdgovorNapisal/-a SAJKO » 30.12.2019 19:36

Pomislil sem še, da je bila mogoče kakšna varianta hitromenjalne glave za rezanje navojev, pa da imaš ti samo zgornji del, spodni, menjalni deli so se pa izgubili nekje. Bo najbrž res nekaj, kar je ostalo nekje v pretekliku.
SAJKO
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a ALG200 » 31.12.2019 5:47

Ko sem začenjal so bili v orodjarski delavnici :
Progres ( fičo )
ALG 100 ( Golf 1 )
UG 1 ( ................)
za par let je prišel ALG 200 ( Golf 2 GTI )

Na progresu se je delalo naj enostavnejše stvari ( vzdrževanje ....)
Na ALG 100 bolj precizne stvari
na UG 1 večje stvari

Ko je prišla še sreija ALG 200 so bili glavni steber delavnice na rezkalnem delu orodjarne , ALG 100 bolj za potrebe vzdževanja ,medtem ko je bil Progres namenjen SAMO za pehanje, .............

ALG -ji čeprav so za nekoga precenjeni , SO VEČNI kot od M. Kovača, ; Zbog jedne divne crne žene..

Za generacijo stotk,dvestotk , kakjor generacijo, ki so sedeli v Golfu 1 , 2 pa paše še ta pesmica ( če ni bila črnilaska zraven pa je tudi blonda bila dobrodošla..

.https://www.youtube.com/watch?v=xO97BzEghBU
Strojnik,ki ga zanima tudi elektronika,ter kak zakrit senzorček.
ALG200
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a ALG200 » 31.12.2019 5:48

Ko sem začenjal so bili v orodjarski delavnici :
Progres ( fičo )
ALG 100 ( Golf 1 )
UG 1 ( ................)
za par let je prišel ALG 200 ( Golf 2 GTI )

Na Progresu se je delalo naj enostavnejše stvari ( vzdrževanje ....)
Na ALG 100 bolj precizne stvari
na UG 1 večje stvari

Ko je prišla še serija ALG 200 so bili glavni steber delavnice na rezkalnem delu orodjarne ,potem ALG 100 bolj za potrebe vzdževanja ,medtem ko je bil Progres namenjen SAMO za pehanje, .............

ALG -ji čeprav so za nekoga precenjeni , SO VEČNI kot od K.Slabinca, ; Zbog jedne divne crne žene..

Za generacijo stotk,dvestotk , kakor generacijo, ki so sedeli v Golfu 1 , 2 pa paše še ta pesmica ( če ni bila črnoaska zraven , je tudi blonda bila dobrodošla..

.https://www.youtube.com/watch?v=xO97BzEghBU

Vsem SREČNO v 2020 letu.
Strojnik,ki ga zanima tudi elektronika,ter kak zakrit senzorček.
ALG200
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a najed01 » 31.12.2019 8:27

Kje je logika furat sentimente če je: ALG 100 solidna kopije Deckla FP1 ki je tudi do 2 jurja cenejši kot je 100tka?
Povedano drugače FP1 naredi isto ali še več kot 100ka. Tud jaz imam v službi na “fuš” programu 100tko. Za dam si pa iščem FP1, ki je še bolj sexy in kompakten.
P.S.
Prodajam Emco FB2 komplet, stanje 9/10.
To je šele kar se cen tiče preserancija.

Lepe praznike
najed01
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a masinist » 31.12.2019 11:10

Kolikor sem jaz gledal cene na www.machineseeker.com so rabljeni Deckli FP1 zelo dragi. Če je solidno ohranjen in da ima merilne letve je cena lahko tudi 15k€ in več. Mislim da imajo ALG-ji kar zmerno ceno. ALG100 v dobrem delovnem stanju dobiš za cca 3-4k€. Merilne letve + montaža pa pride še cca 1k€.

lp, masinist
masinist
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a najed01 » 31.12.2019 12:30

No pol je to extrem.
Jaz sem sel FP1 v AUS gledat, stanje v nulo+ letve+primež+trni+drobnarije=4500€. Moje nalaganje in prevoz.
najed01
Strokovnjak
Strokovnjak

Prejšnja

Vrni se na Ostalo - tehnična pomoč

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 14 gostov