STROJNISTVO.com • Poglej temo - Covid-19: Respiratorji, ventilatorji

Covid-19: Respiratorji, ventilatorji

Kar ne spada nikamor v zgornje kategorije...

Moderator: -M-

Re: Covid-19: Respiratorji, ventilatorji

OdgovorNapisal/-a avojko » 18.3.2020 22:51

Zdravo,
zanima me ali je kdo za omenjeni projekt že nabavil t.i. dihalni balon (AMBU)? Kje ste ga nabavili?

Mislim na to (tu ga nimajo na zalogi) :
https://medicum.si/index.php?route=prod ... uct_id=199

Lp,
Vojko
avojko
Sodelavec
Sodelavec

OdgovorNapisal/-a Sajko993 » 19.3.2020 8:15

Včeraj sem se pogovarjal z kolegom medicije,

Tole z polno funkcionalnim respiratorjem bo rahlo komplikacij brez pomoči medicine oz. njihovih zahtev. Ker pri tem nimaš samo pripravo določene količine zraka, je potrebno tut vzpostaviti popolno avtomatsko delovanje pljuč z vpihom zraka.

Dobro ajde za neko silo rešt s pripravo zraka bi šlo, samo vprašanje kako bi na to odreagirala medicina.
Saj kot veste zadeva ki napol funkcionira lahko povzroči več problemov kot rešitev.
Sajko993
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a grega09 » 19.3.2020 11:08

0.jpg
0.jpg (319.97 KiB) Videno 4845 krat
grega09
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a CNC tehnologija » 19.3.2020 11:19

Je kaj več znanega kako UV svetloba učinkuje na Corono.
V čakalnicah naših zdr. domov lahko vidimo pod stropom UV svetila, ki svetijo ponoči, ko tam ni pacientov. Večina mikro organizmov je menda s tem uničenih.
Sicer UV ni zdravilo skrajšuje pa možne čase okužbe !
CNC tehnologija
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a grega09 » 19.3.2020 11:20

avojko napisal/-a:Zdravo,
zanima me ali je kdo za omenjeni projekt že nabavil t.i. dihalni balon (AMBU)? Kje ste ga nabavili?
Mislim na to (tu ga nimajo na zalogi) :
https://medicum.si/index.php?route=prod ... uct_id=199

Nisem še iskal, je pa po moje po krajšem študiju procesa ventilacije to edina smiselna zadeva za krizno situacijo. V tem balonu je rešeno vse - vpih, izpih, doziranje kisika in tudi omejilec pretoka na izpihu za peep tlak, da pljuča ne kolapsirajo. Namesto maske lahko priklopiš tudi cev za intubacijo. Pa predvidevam, da je teh balonov in intubacijskih cevi dovolj na razpolago, glede na to o kakšni količini ventilatorjev govorimo.
https://www.youtube.com/watch?v=stID7e_MWoo

Nadomestiti moraš človeka, ki vse skupaj poganja:
https://www.youtube.com/watch?v=1t2t8d8xtD0&feature=youtu.be
Primerov je polno, bi pa sam štartal na pogon mehanizma z 12 V elektromotorjem, ki jih je v avtomobilih polno, tudi rezervno napajanje je hitro izvedljivo. Možna je torej enostavna nastavitev frekvence, volumen pa nastavimo mehansko.

Ločeno moraš izvajati še ABG test iz vzorca krvi:
https://en.wikipedia.org/wiki/Arterial_blood_gas_test
To pove pH krvi, delež CO2, O2 in HCO3- v krvi, kar so prvi indikatorji, da umetna pljuča delujejo (vsaj približno) kot je treba.
grega09
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a čiro1950 » 19.3.2020 15:19

Ne dvomim, da ne bi v Sloveniji naredili aspiratorja.Potem so potrebna testiranja,dobiti od Food and Drug Administration dovoljenje za uporabo, sigurno je več preprek.
Sem delal na medicinskem programu za dentalne in dermatotoške laserje, na koncu ti živce parajo še s predpisanimi postopki sterilizacije, katere mora inštrument zdržati, skratka res se ne da na hitro spraviti v uporabo novega medicinskega instrumenta.
Preden gredo na inf. kliniki punce v dežurstvo v intenzivko za bolnike s corona viruson, se marsikatera zjoka. Nekatere, ki nimajo z njimi opravka, se vseeno bojijo obiskati svoje starše. Ne jih obremenjevat še z nepreverjenimi napravami.
čiro1950
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a KOUTER » 20.3.2020 5:51

Delajte kar hočete ampak je vse zaman,ker bo medicinsko opremo dobavljal dvorni dobavitelj ne pa tisti,ki je boljši,cenejši.Niti zastonj ne bi šli niti v poskusno obratovanje,ker nikoli ne boste zadostili zahtevam,ki so pisane za določene posrednike, proizvajalce oz.proizvode.Na žalost.
KOUTER
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a Žerjavar » 20.3.2020 7:38

Od prve vesti, da Boxmark MB lahko že naslednji dan začne s proizvodnjo mask je minilo več kot en teden do dogovora z vlado (ali je bila vključena tudi medicinska stroka ne vem). Sem prepričan, da do dogovora nebi prišlo, če nebi srbsko podjetje nategnilo vlade z 1,5 miljona mask.
Vrtičkarstvo je boljše od žerjavarstva
Žerjavar
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a magnum44 » 20.3.2020 7:40

KOUTER napisal/-a:Delajte kar hočete ampak je vse zaman,ker bo medicinsko opremo dobavljal dvorni dobavitelj ne pa tisti,ki je boljši,cenejši.Niti zastonj ne bi šli niti v poskusno obratovanje,ker nikoli ne boste zadostili zahtevam,ki so pisane za določene posrednike, proizvajalce oz.proizvode.Na žalost.

TO JE ENA IN EDINA RESNICA !!! Ne prideš zraven niti zastonj, morda če bi še sam kaj plačal.
In konec koncev: večino okužb so v Slovenijo prinesli prav zdravniki, ki so zaradi PREVISOKIH plač vsi smučali v Italiji. Sedaj, pa, če jih bomo rabili, pa ne bo za nas "resursov". S.P. ji bomo pa še naprej VSE plačevali, tudi v zdravstveno vrečo brez dna, država bo delno pokrila (tudi tujim) kapitalistom, ki itak delajo od doma, sužnji pa po fabrikah, eden ob drugem......Kar ni uspelo Adolfu s tanki, je sedaj kapitalu.
magnum44
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a Žerjavar » 20.3.2020 8:07

magnum44 napisal/-a: S.P. ji bomo pa še naprej VSE plačevali, tudi v zdravstveno vrečo brez dna,
Aktiviraj S.P.je in manjša podjetja da ustvarite množičen pritisk na politične stranke (poslance) naj se spremeni zakon. Delodajalec naj plača delavca in pripadajoče prispevke samo za čas dela - to je edino, kar mu ustvarja prihodek in s tem možnost izdatka. Za bolniško, začasno brezposelnost, dopust, … naj prevzame plačilo v celoti država na račun nekaj večjih prispevkov na delo in davkov.
Vrtičkarstvo je boljše od žerjavarstva
Žerjavar
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a KOUTER » 20.3.2020 8:56

Zastonj pa ne prideš zraven zato, ker na ceno nič ne more biti provizije.Delam v zdravstvu in mi je marsikaj znano.Malo si poglejte aplikacijo Erar in vam bo bolj jasno kako zadeve tečejo.
KOUTER
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a magnum44 » 20.3.2020 12:37

Žerjavar napisal/-a:
magnum44 napisal/-a: S.P. ji bomo pa še naprej VSE plačevali, tudi v zdravstveno vrečo brez dna,
Aktiviraj S.P.je in manjša podjetja da ustvarite množičen pritisk na politične stranke

Za take namene NAJ BI IMELI Obrtno podjetniško zbornico. Ker pa mi je bilo že pred 20 leti jasno, zakaj obstaja, pa sem se moral pod "nujno" včlaniti takrat vanjo, sem se tudi ob prvi priliki izpisal. In sedaj vidim, kako prav sem imel. Tudi danes ne naredi NIČ za svoje člane.
magnum44
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a KOUTER » 21.3.2020 6:26

Podjetja ponujajo donatorsko zaščitno opremo zastonj pa je ne morejo predati.Pa 200 respiratorjev čaka na prevzem tudi zastonj.Vi bi pa sami delali opremo za zdravstvo. :D
Če je oprema zastonj si brez provizije težko privoščiš jahto v Novigradu. :-?
KOUTER
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a vili » 21.3.2020 10:18

sem imel 10++ let sp do penziona, so res nekaj težili glede zbornice, da se moram včlaniti, ampak sem rekel hebi-ga, sem imel mir..., dobro morda sem kaj zahebal...
vili
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a CNC tehnologija » 21.3.2020 13:14

vili napisal/-a:sem imel 10++ let sp do penziona, so res nekaj težili glede zbornice, da se moram včlaniti, ampak sem rekel hebi-ga, sem imel mir..., dobro morda sem kaj zahebal...

Tudi jaz sem "zborničarje" takoj odpikal ko je bilo to možno. Vsa leta so nas in našo dejavnost vlačili po nekih zbornikih, ki so dajali lažno upanje, da te bo gdo našel kot poslovnega partnerja. Ampak se to nikoli ni zgodilo. Tista njihova dolgoletna članarina je bila čisti nateg.
CNC tehnologija
Strokovnjak
Strokovnjak

PrejšnjaNaslednja

Vrni se na Ostalo - tehnična pomoč

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 0 gostov