STROJNISTVO.com • Poglej temo - Stebrni vrtalni stroj - novo vreteno

Stebrni vrtalni stroj - novo vreteno

Vprašanja, predlogi in mnenja s področja orodjarstva...

Moderator: -M-

Stebrni vrtalni stroj - novo vreteno

OdgovorNapisal/-a Zmuro » 18.11.2014 14:33

Pozdravljeni vsi skupaj.

Doma imam steberni vrtalni stroj (HM Müllner TB20), ki mi ga je podaril pokojni stric. Opazil sem, da glava oziroma sveder, ki ga vpnem v pinolo (MK2) na veliko opleta. Pregledal sem konus pinole in videl, da je konus poškodovan oz ves obtolčen...Sedaj me zanima, če kdo ve kje bi lahko kupil novo vreteno, hkrati pa bi zamenjal še vse ležaje.

Lp.
Zmuro
Novinec
Novinec

Re: Stebrni vrtalni stroj - novo vreteno

OdgovorNapisal/-a dakomat » 18.11.2014 19:38

Čer. Verjetno boš težko kje našel novo vreteno za tak, verjetno kitajski, strojček. Lahko daš izdelati drugo vreteno kakemu strugarju ali pa le pobrusiš notranji konus v pinoli. Seveda če ni preveč globoko obtolčeno. Je pa tudi res da od takega vrtalnega stroja ne moreš veliko pričakovati, marsikateri profi vrtalni stroj malenkost opleta. To so bolj "šlosarski" stroji.
Nič na svetu ni razdeljeno bolj pravično kot inteligenca - vsak misli da je ima dovolj!
dakomat
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a konstrukterJG » 30.3.2020 19:25

@dakomat , ali mogoče veste kje se da kupiti vpenjalna glava za podobne vrtalne stroje? MK1 ali MK2 konus.
konstrukterJG
Novinec
Novinec

OdgovorNapisal/-a dakomat » 30.3.2020 20:29

konstrukterJG napisal/-a:ali mogoče veste kje se da kupiti vpenjalna glava za podobne vrtalne stroje? MK1 ali MK2 konus.

Pozdravljeni! Seveda. Teh ponudnikov opreme je kar veliko. Lahko pogledate na ebay.de ali pa Garant/Hoffmann katalog. Zraven pa še potrebujete ustrezni konus MK2 recimo.
Ali pa wd tehnik v Slov. Bistrici; verjetno je sedaj zaprt.
Nič na svetu ni razdeljeno bolj pravično kot inteligenca - vsak misli da je ima dovolj!
dakomat
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a borisk » 31.3.2020 7:44

za klasične stabilne stroje pri nas kupujemo kar pri wd tehniku. Niti niso tako slabe, kolk so poceni, tukajle lahko vidiš pa izbereš kaj rabiš, trni se kupujejo posebej, glave posebej,
https://www.wd-tehnik.si/oprema/vpenjal ... ave-ostalo

mislim da delajo preko pošte, osebno pa mislim da morajo imeti zaprto.
borisk
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a čiro1950 » 1.4.2020 16:19

Zmuro » 18.11.2014 14:33
Doma imam steberni vrtalni stroj (HM Müllner TB20), ki mi ga je podaril pokojni stric. Opazil sem, da glava oziroma sveder, ki ga vpnem v pinolo (MK2) na veliko opleta........

Če bi malo bolje pogledal bi videl, da se najverjetneje maje pinola v vodilu ohišja, posebej v najbolj izvlečeni legi. To smo že enkrat jemali.
čiro1950
Strokovnjak
Strokovnjak

Vrni se na Orodjarstvo

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 7 gostov