STROJNISTVO.com • Poglej temo - GLOBALIZACIJA

GLOBALIZACIJA

Tehnologija in ekonomija obdelave, predelave...

Moderator: -M-

Re: GLOBALIZACIJA

OdgovorNapisal/-a ALG200 » 5.4.2020 6:03

[quote="CNC tehnologija"]5G bo platforma, ki bo uporabnike čez čas postavila v povsem podrejen položaj.
.[/quote]

https://urbancube.rs/2020/04/u-britanij ... a-ostalih/
Strojnik,ki ga zanima tudi elektronika,ter kak zakrit senzorček.
ALG200
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a CNC tehnologija » 5.4.2020 10:32

Povezave 5G na corona sicer jaz osebno še ne vidim. Je pa dejstvo, da bo morala Evropa opraviti svoj razvoj na področju telekomunikacij. S tem bo EU bolj varna in samostojna.
Brez, da ji negdo iz tujine - lastnik te ali one tehnologije pogojuje to in ono. V nasprotnem, "če ne bomo pridni pa bodo dali stikalo na OFF".
Brez 5G smo preživeli tisočletja, bomo pa še teh nekaj let. Se apsolutno ne mudi, tudi avtomobile bomo mirno vozili lastnoročno. Sedanji internet povsem zadošča potrebam, oziroma jih bo ob padcu produkcije kmalu presegal. Dodatna poplava informacij v smislu 5G filmčkov in reklam in podobne šare nas sploh ne zanima, že zdaj jih je 100x preveč. Pustimo jih naj si montirajo lastne komunikacijske čipe u svoje oči, ušesa in vse ostalo.

Evropa je povsem dovolj velika, da lahko varno funkcionira. Verjetno ne takoj in na isti način a se to da razmeroma hitro postaviti na svoje mesto samo če se hoče. Nekoliko bo treba prevetriti ekonomsko znanost, bančništvo, trgovino in pravni sistem, pobrati milijonarjem kar so si nakopičili v davčnih oazah na račun varnosti in kakovosti življenja običajnega človeka pa bodo stvari bolj stabilne.
CNC tehnologija
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a Sajko993 » 6.4.2020 11:06

CNC tehnologija napisal/-a:Povezave 5G na corona sicer jaz osebno še ne vidim. Je pa dejstvo, da bo morala Evropa opraviti svoj razvoj na področju telekomunikacij. S tem bo EU bolj varna in samostojna.
Brez, da ji negdo iz tujine - lastnik te ali one tehnologije pogojuje to in ono. V nasprotnem, "če ne bomo pridni pa bodo dali stikalo na OFF".
Brez 5G smo preživeli tisočletja, bomo pa še teh nekaj let. Se apsolutno ne mudi, tudi avtomobile bomo mirno vozili lastnoročno. Sedanji internet povsem zadošča potrebam, oziroma jih bo ob padcu produkcije kmalu presegal. Dodatna poplava informacij v smislu 5G filmčkov in reklam in podobne šare nas sploh ne zanima, že zdaj jih je 100x preveč. Pustimo jih naj si montirajo lastne komunikacijske čipe u svoje oči, ušesa in vse ostalo.

Evropa je povsem dovolj velika, da lahko varno funkcionira. Verjetno ne takoj in na isti način a se to da razmeroma hitro postaviti na svoje mesto samo če se hoče. Nekoliko bo treba prevetriti ekonomsko znanost, bančništvo, trgovino in pravni sistem, pobrati milijonarjem kar so si nakopičili v davčnih oazah na račun varnosti in kakovosti življenja običajnega človeka pa bodo stvari bolj stabilne.

Taprvo naj to optiko napeljejo, kasneje se naj pa za kaj drugega menijo :).

Ne pa da imamo 2min stran od avtoceste leta 2020 še vedno brez-optični internet z 240kb/s linijo :D . Bi rad kak filmček (strojnega značaja) pogledal pa moram 15 min čakat da naloži 3 minutke dolg film hhhh
Sajko993
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a borisk » 6.4.2020 11:21

Zato sem sam prešel (ravno pred tole korona norijo) na telemach internet preko mogilnega omrežja. Sem namreč v tako zabačenem selu, da še RUNE (EU financiran projekt za utaplanje denarja in optično povezavo ruralnih zaselkov v naslenjih 5 letih) ne predvideva priključka. iz telekoma preko bakra (do 10/1 realno 3/0,250) sem prišel na 40/15 oziroma sedajo ko je omrežje obremenjeno na 25/10).
Fiksno številko sem brez problema prestavil, modem je isti kot prej od telekoma, samo v zid ni vštekan.
borisk
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a grega09 » 6.4.2020 19:28

Sajko993 napisal/-a:Taprvo naj to optiko napeljejo, kasneje se naj pa za kaj drugega menijo :).

Tole je res. Brez optike ne bo nič s 5G, ker kakor vem morajo biti oddajniki na optičnem omrežju, da se lahko pogovarjamo o obljubljenih hitrostih.

Pri nas pa še sredi mesta ni optike in nič ne kaže da bo kmalu :roll:. Oziroma je izredno omejen dostop po mestu na parih točkah, kjer so se pred kratkim urejale ulice.
grega09
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a jan.23 » 6.4.2020 21:33

Doma sem na vasi, nekje na JV SLO... pa le nismo tako zaostali, saj imamo 5G že skoraj 10 let. Optika gre kar po zraku ... kabel namreč :D .
Lep pozdrav, Janez
jan.23
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a ALG200 » 7.4.2020 5:29

jan.23 napisal/-a:Doma sem na vasi, nekje na JV SLO... pa le nismo tako zaostali, saj imamo 5G že skoraj 10 let. Optika gre kar po zraku ... kabel namreč :D .

To še ni 5G, Za 5G ni dovolj ,da imaš ti optiko doma, je potrebno še vse kaj drugega, Zakaj pa misliš ,da so v UK uničevali stolpe z novimi napravami, ki bi omogočale 5G .

Vem, npr v eni novonastali občini JV SLO , ki ima zelo kamnit teren so si povlekli optiko pod zemljo v vsako vas .
A v tej isti UE kjer je največji kraj v tem delu , pa moraš nekje iskat signal v blokovskem naselju ,da lahko kaj delaš , nekaj optike v nekih naseljih izven mesta je tudi po zraku.

Mimogrede, poznam lljudi v mestu , kjer imajo raztrgan 1. sloj asfalta, ter še kaj drugega, čakajo ,da bo z neba samo padlo....
a na vasi je že kje 3 sloj, in moj kolega se nekaj pi..., a sami v tej ulici niso vredni.....po vaseh kje pa ljudje stopijo skupaj in živ kamen dobesedno pojedo.......
Strojnik,ki ga zanima tudi elektronika,ter kak zakrit senzorček.
ALG200
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a jan.23 » 7.4.2020 7:51

ALG200... v precejšnem postu sem se malo hecal. Zakaj?
Ugotovil si iz katere občine sem. Vseh podrobnosti naše optike verjetno ne poznaš. Res je, da je po vsej občini napeljana optika pod zemljo, razen v naši vasi so optične kable obesili zraven bakrenih Telekomovih. Zato pravim, da gre optika pri nas po zraku.
Ja, s kamnom smo pa res "bogati"... Npr. en izkop za hišo lahko stane tudi več kot 10.000 EUR. Ko so pred 25 leti kopali jarek za vodovod, je na našem vrtu kopal jarek dolžine cca. 10 m celi dan. Plačano je bilo po metru,...
Vem pa, da ni naša optika 5G.
Lep pozdrav, Janez
jan.23
Strokovnjak
Strokovnjak

Prejšnja

Vrni se na Proizvodno strojništvo

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 0 gostov