Napisal/-a kenny » 11.4.2020 13:36
Lepo pozdravljeni,
Zanima me kakšen je postopek za prodajo, recimo v ebay trgovini ali prek spletne strani za stroje in naprave. Dva preprosta primera:
- zanima me recimo za preprosto ročno napravo za valjanje pločevine, ima vrteče dele, nima pa nikakšne elektrike.
-zanima me pa tudi za napravo ki ima pogon na elektro motor, vmes je tudi elektronska regulacija z mini hmi krmilnikom in napajalnik (dc 24v).
Imam namreč kar nekaj idej, za enkrat še v cad obliki, dve napravi imam pa že v fizični obliki. Enkrat v bližnji prihodnosti bi šel v malo-serijsko proizvodnjo le teh, za začetek bi jih naredil recimo 10, da bi videl če se sploh prodajajo. Take naprave so komercialno sicer dostopne, vendar le v poceni kitajski obliki. Moje so lasten dizajn, preizkušene, predvsem pa kvalitetne. Prav tako so konstruirane tako da so preproste ter ugodne za izdelavo, tako da bi imele še vedno privlačno končno ceno.
Zanime me torej kako je z ročnimi napravami, je potrebno pridobiti kakšne certifikate, a-teste ? Vidim da američani prodajajo podobne naprave v razstavljeni obliki, zraven je načrt - je tu kakšen trik ?
Vem da se pri elektriki zaplete in tudi nekaj stane da se pridobi certifikat, zanima me če ima kdo kaj izkušenj tudi iz tega področja.