STROJNISTVO.com • Poglej temo - Viličar Heli

Viličar Heli

Kar ne spada nikamor v zgornje kategorije...

Moderator: -M-

Viličar Heli

OdgovorNapisal/-a SAJKO » 30.10.2014 22:18

Ima kdo od forumašev izkušnje z viličarji Heli? Namreč moj stari INDOS je že precej v letih, tako da bo treba menjat al pa kar nekaj nanj dat.Ker ga pa ne rabim ravno 8 ur na dan-prej 8 ur na teden al pa še to ne, mi variante za 30 KEur ne pridejo v poštev. Linde in Jungheinrich poznam, Stil malo manj, zanima me pa kako je s Helijem, če ga ima kdo, kako se obnese-okvare, strojelomi .. Pa lepo prosim, oglasite se tisti, ki imate izkušnje z njimi, ne pa že načeloma-kitajc je jajc itd. Ker konec koncev tudi Kitajci verjetno z njimi delajo, ne sam šravfajo.
SAJKO
Strokovnjak
Strokovnjak

Re: Viličar Heli

OdgovorNapisal/-a tig » 31.10.2014 7:07

Na firmi ga imamo skoraj pet let.V tem času smo morali enkrat menjati tesnila na cilindru,dvakrat gume in približno pet ključavnic na vratih kabine.Na motorju pa seveda redni servis...olje,filtre... Zadeva deluje sedem dni v tednu, tudi ponoči,praktično vse leto.Imamo tudi "nemca",ki je sicer tišji,manj vibrira in je lepše narejen,naredi pa isto kot "kitajc".
Po moje,bi bil problem za viličerista,če bi ga vozil vsak dan osem ur.V tvojem primeru,pa sploh ni dileme,glede na ceno,bi se jaz apsolutno odkočil za helija.
tig
Sodelavec
Sodelavec

OdgovorNapisal/-a SAJKO » 1.11.2014 8:09

Hvala lepa za odgovor. Če ste dvakrat gume menjali, potem res veliko delate. Jaz jih najbrž ne bom rabil menjat do penzije.Če lahko še poveš, kakšen motor je not? Verjetno je dizel, če toliko dela?! Mislim, da imajo opcije kitajski motor, japonski itd, sam ne vem s kakšnimi se dejansko v Evropo izvažajo.
SAJKO
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a mmd » 24.4.2020 9:00

Zamenjat bi moral viličarja ali naredit generalko na starem
Teško se odločit izbira je velika, ali kupit novega kitajca ali rabljenega nemca, ali šraufat starega Lindeja
Kar nekaj tule gor vas uporablja kitajske viličarje Heli in podobno , zanima me kako se obnese na dolgi rok kake so težave, zanima me tudi kako se obnese vožnja po klance, speljevanje, zavore..

Za vaše odgovore se najlepše zahvaljujem
Lp. M.
mmd
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a pkoscak » 24.4.2020 10:27

Nič slabega o Heliju, vendar jaz osebno raje rabljenega Linde kot pa novega Heli.
Leta 2008 smo kupili rabljenega Linde 2t električnega, ki je bil pred tem v Revozu. Leta 2015 smo menjali akumulator, ker je prejšnjemu zelo padla kapaciteta. Ostalih stroškov ni bilo, res pa je, da ne delamo z viličarjem 8 ur/dan.
Bo potrebno počasi menjati kolesne ležaje, kar mu ne zamerim zaradi vseh ton, ki jih prepelje :D

Sosed ima 2 dizelska Helija, že nekaj let, menda oba brez težav (3 in 5t, je kupil oba nova). Je pa res, da je malo nazaj kupil enega malo večjega rabljenega druge znamke, ki pa ni Heli.
lp, Peter
pkoscak
Strokovnjak
Strokovnjak

Vrni se na Ostalo - tehnična pomoč

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 2 gostov