epošta: info@strojnistvo.com
(C) 2001 - 2012 STROJNISTVO.com
Moderator: -M-
Demz napisal/-a:V glavnem - kar težka lekcija. Nam je potegnilo skup cisterno fi 2500 in visoko 6000, NR, ker Francelj ni uspel zgornjega ventila odpret.

AntonL napisal/-a:Upam, da se smem pridružiti z mojim problemom.
Naredil sem tako kot je bilo svetovano. Praznjenje vode je potekalo kot je bilo predvideno. EP napolnjena z zrakom na 0,55 bar, manometer vode se ni premaknil torej do sem je bilo vse kot je napisal Žerjavar.
Po dolivanju vode na tlak 0.5 bar, je bil tlak zraka 0,6 bar. Šele, ko sem tlak vode spravil na 0,75 bar, je bil tlak zraka 0,85 bar (Slika 3a v pdf, ki sem ga omenil v mojem prvem prispevku). Je to prav ali sem ga v kamen?
Ko se je zakurilo, se je tlak vode zvišal za 0,2 bar. Zraka v sistemu zaenkrat ni.
Prosim za vaša mnenja, je to v redu ali še kaj ne štima?
Hvala in LP, Anton

jan.23 napisal/-a:Demz napisal/-a:V glavnem - kar težka lekcija. Nam je potegnilo skup cisterno fi 2500 in visoko 6000, NR, ker Francelj ni uspel zgornjega ventila odpret.
Na zaprtih cisternah za vino je priporočljivo, da je montiran "dihalni ventil", ki preprečuje nastanek vakuuma (pri praznjenju), kot tudi tlaka v posodi (tiho vrenje).

Žerjavar napisal/-a:Pri nas napravi rečemo šef (četudi je stekleno). Z usti povlečeš vzorec v šef in zamašiš gornjo odprtino. ....

Deutz napisal/-a:jan.23 napisal/-a:Demz napisal/-a:V glavnem - kar težka lekcija. Nam je potegnilo skup cisterno fi 2500 in visoko 6000, NR, ker Francelj ni uspel zgornjega ventila odpret.
Na zaprtih cisternah za vino je priporočljivo, da je montiran "dihalni ventil", ki preprečuje nastanek vakuuma (pri praznjenju), kot tudi tlaka v posodi (tiho vrenje).
Ja samo ko nadrukamo notri inertala na 200mmH20 potem pa pod tisto žogico plin uhaja, je pa za podtlacno situacijo zelo primern (za iztakanje da ni treba vedno zgornji pokrov odpirati).

Demz napisal/-a:V glavnem - kar težka lekcija. Nam je potegnilo skup cisterno fi 2500 in visoko 6000, NR, ker Francelj ni uspel zgornjega ventila odpret.
Ja, Deutz, si pokazal na pićkico na pićkici.

Deutz napisal/-a:Jaaa... !!! cug, šef ali pa natega, po navadi steklena so pa kmetje imeli tudi posebno bučko za to !!

borisk napisal/-a:@ demz
kaj antivakum ventila ni na posodi?
https://www.alfalaval.com/products/flui ... uum-valve/
zelo fina zadeva, ker dela tudi ko ni elektrike. Deluje dobro tudi z tlačnim izpodrivom

Demz napisal/-a:Kakor gledam, mi je to neka polnilna pipeta. Da potegneš vzorec vina in ga imaš za testiranje ?

Demz napisal/-a:Aha.![]()
Kwa pa tiste buče zgoraj? Kako pa s tistimi bučami delaš?

Vrni se na Energetsko in procesno strojništvo
Po forumu brska: Google [Bot] in 1 gost