Pozdravljeni,
prosim za pomoč pri izdelavi kovinskega nadstreška za teraso. Nadstrešek bi stal na armirani betonski plošči debeline 25 cm z dvojnimi mrežami Q335. Ker nimamo pojma o nosilnosti in upogibu konstrukcije bi vam bil zelo hvaležen za pomoč. Rabim podatke za vse dele nadstreška. Stebri - kakšne dat da bo nosilnost konstrukcije varna. Lege - kakšne cevi uporabit da bo nosilnost varna in ne bo upogiba na dolžini 4m?
Špirovci - kakšne cevi uporabit. Nadstrešek bi naj bil visok 2.5 m sprednja čelna stran ob 5 stopinjskem padcu strehe. Mere betonske plošče so 4 × 4 metre. Streha bo podeskana z ladijskim opažom in pokrita z pločevinasto kritino s filcem. Smo iz štajerske okolica ptuja kjer zadnja leta ni skoraj nič snega. Kljub temu pa bi upoštevali da ga lahko zapade tudi do pol metra. Zanima me kaj bolj priporočate vijačenje ali varjenje? Jaz bi raje varil zaradi lepšega izgleda in ni potrebe po vrtanju. Kakšna sidra naj uporabimo za pritrditev stebrov v ploščo? Ali naj lege položimo na stebre in zavarimo? Ali priporočate kakšno drugo vrsto spoja?
Hvala vsem ki mi želijo pomagat.