STROJNISTVO.com • Poglej temo - Mig mag pogon

Mig mag pogon

Kar ne spada nikamor v zgornje kategorije...

Moderator: -M-

Mig mag pogon

OdgovorNapisal/-a Oskar2016 » 6.6.2020 18:34

Zivjo..

Pr mig mag aparatu,tist kolescek na pogonu,k ga lahko obrnes za 0.8mm ali 1mm zico..se mora zica(v mojem primeru 0.8mm)cela "vsesti"v kanal(utor)al samo polovica?in jo nato zgornji kolescek pritisne..
K v utor 1mm lepo pade notr,v utor 0.8mm pa samo nekje polovica..

Lp
Oskar2016
Strokovnjak
Strokovnjak

Re: Mig mag pogon

OdgovorNapisal/-a Sajko993 » 9.6.2020 7:00

Oskar2016 napisal/-a:Zivjo..

Pr mig mag aparatu,tist kolescek na pogonu,k ga lahko obrnes za 0.8mm ali 1mm zico..se mora zica(v mojem primeru 0.8mm)cela "vsesti"v kanal(utor)al samo polovica?in jo nato zgornji kolescek pritisne..
K v utor 1mm lepo pade notr,v utor 0.8mm pa samo nekje polovica..

Lp

Zdravo, Najbolje to vidiš na žici ko pride iz cevnega paketa. Torej na koncu pištole ti mora žica ostati okrogla. V primeru če pride bolj trapezne oblike oz kakorkoli deformirana je potrebno na pogonu odviti pritisk koleščka.

rahel pritisk mora biti drugače ti ne bo enakomerno podajalo (spodrs ali nični premik v primeru prevelikega odvitja).

Ne bo se vsedla do polovice saj se ne sme, ker nato privitje nima smisla.
Sajko993
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a fikus_ » 9.6.2020 7:31

Na koleščku imaš označeno, kateri utor je za katero dimenzijo žice. Uporabljaj tako, kot je predvideno. Pritisk "kontra" koleščka nastavljaš tako, da še vedno potiska žico, če gorilnik nastaviš na 35-45°in ~3-4 cm za 0,8 mm žico ter ~5-6 cm za 1,0 mm žico od materiala (seveda pri tem ne variš), žica se ukrivi in potuje naprej.

Seveda pa ne sme biti vidnih poškodb/deformacije žice.
fikus_
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a borisk » 9.6.2020 8:03

so tudi različni profili za različne žice, za polnjene žice, za alu, za RF....
borisk
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a Oskar2016 » 9.6.2020 17:40

Hvala fantje,sem zrihtal! :)
Se to..imam za stelat induktivnost..to naj bi bila penetracija zvara..ali gre bolj globoko ali bolj siroko..kdo od vas to uporablja?
Oskar2016
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a KOUTER » 10.6.2020 13:39

Malo bi se vrinil v temo.Na Iskrin mig 200 trofazen bi dal 4 kolesni pogon.Gor imam 4m šlauh in mora biti precej poravnan oz. z velikimi radiji ,da se ne zatika, kar je pa zoprno stalno glihat šlinge.Ali je že kdo to delal oz kako je z montažo.Ali je treba delat nove nosilce?Kje se kupi pogon?Predvidevam,da če bi ga vzel od Iskra Varjenje bi moral pasati na luknje in na obstoječo el.povezavo.
KOUTER
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a Sajko993 » 11.6.2020 6:17

KOUTER napisal/-a:Malo bi se vrinil v temo.Na Iskrin mig 200 trofazen bi dal 4 kolesni pogon.Gor imam 4m šlauh in mora biti precej poravnan oz. z velikimi radiji ,da se ne zatika, kar je pa zoprno stalno glihat šlinge.Ali je že kdo to delal oz kako je z montažo.Ali je treba delat nove nosilce?Kje se kupi pogon?Predvidevam,da če bi ga vzel od Iskra Varjenje bi moral pasati na luknje in na obstoječo el.povezavo.

el. povezava je ista, edino kar je nov nosilec ali luknje v osnovni plošči, vijak ki bo nanovo privijačen mora biti izoliran od ohišja, najbolje da narediš plastično pušo z robom na obeh strani in jo sestaviš z obeh strani. Glede na to da je 4 kolesni pogon večji bo verjetno potrebno še predelati pokrov aparata oz. najprej poizkusi če ga boš sploh imel kam spraviti.

Je pa tako na 4m cevnem paketu se bo tut z 4 kolesnim pogonom včasih zataknilo, pa kadar boš varil in boš nato prestavil na drugo točko bo za vsak radij cevnega paketa ko bo na drugem položaju žica bolj ven vsaj za 1 cm.

Če le ni potrebno imeti 4m cevnega paketa je boljše dati 3m in 4 kolesni pogon, tam vem da ni problema z zatikanjem.

Drugače pa mislim da imajo približno vsi isti razmak lukenj. Edino kot sem zgoraj omenil 4 kolesni pride večji zato pride razmak lukenj daljši.
Sajko993
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a Sajko993 » 11.6.2020 6:20

Oskar2016 napisal/-a:Hvala fantje,sem zrihtal! :)
Se to..imam za stelat induktivnost..to naj bi bila penetracija zvara..ali gre bolj globoko ali bolj siroko..kdo od vas to uporablja?

A to misliš kot uvar, ali navar ?, kot vem se to uporablja na novejših aparatih kot zelo fina nastavitev varjenja.

Kdor ima to nastavitev, jo uporablja.
Sajko993
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a KOUTER » 11.6.2020 7:14

Prostora je več kot dovolj.To da žica gleda mal bolj ven me ne moti niti zdaj.4m imam da ni treba stalno premikat aparata.Ne vem zakaj je masa spodaj,da vedno ko hočeš premakniti aparat povoziš kabel.A misliš da bi kupil kar Iskrin pogon ali katerega drugega.
KOUTER
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a Sajko993 » 11.6.2020 7:28

KOUTER napisal/-a:Prostora je več kot dovolj.To da žica gleda mal bolj ven me ne moti niti zdaj.4m imam da ni treba stalno premikat aparata.Ne vem zakaj je masa spodaj,da vedno ko hočeš premakniti aparat povoziš kabel.A misliš da bi kupil kar Iskrin pogon ali katerega drugega.

Jaz vem da sem na mojem 600A gorenje varmig prej 2 kolesni pogon, vzel iz iskrinega aparata 4 kolesni pogon. Zvrtal sem par lukenj v prtirdilno ploščo ter vgradil iskrinega. Dela aparat ze 4 leta brez problema, aparat sem tudi sam sestavil, nekaj s pomočjo očeta. Govorimo pa o 400 kg ski kravi brez teže bombe :D kjer je precej prostora za kaj pritrditi, tudi ko rabiš menjati kontaktor lahko zlezeš v njega, prostora bi skoraj lahko spal v njem :D

Večni problem premikanja aparata hhh.

Jaz bi svetoval da če ti ni škoda vrtanja lukenj v pritrdilno ploščo aparata ti je vseeno kateri pogon bi imel. Pač prilagoditi moraš, je pa res da če bi iskal bi tudi našel 4 kolesni pogon da se ti razmerje vijakov ujema.

Ima pa kolikor se spomnim tudi vgrajen nosilec pogona dovolj prostora da bi zvrtal dodatne luknje v njega.
Sajko993
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a KOUTER » 11.6.2020 7:50

Pri meni so luknje v dno brez vmesnega nosilca zato bi bil lahko problem če je žica oz kolešček previsoko,ker ga spustiti ne bi mogel lahko bi kvečjem dvignil pogon.
KOUTER
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a Sajko993 » 11.6.2020 8:13

KOUTER napisal/-a:Pri meni so luknje v dno brez vmesnega nosilca zato bi bil lahko problem če je žica oz kolešček previsoko,ker ga spustiti ne bi mogel lahko bi kvečjem dvignil pogon.

Tako, priredi glede na izhod žice na aparatu izhod žice na pogonu. kot pravim verjetno boš potreboval dodatno luknje vrtati ali pokrov predelati.
Sajko993
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a Oskar2016 » 11.6.2020 9:34

Sajko993 napisal/-a:

A to misliš kot uvar, ali navar ?, kot vem se to uporablja na novejših aparatih kot zelo fina nastavitev varjenja.

https://www.google.com/search?q=vector+ ... -BKld9y-7M
Tegale imam..in baje tadruga tipka,zraven Amperaze ,je induktivnost..penetracija zvara,ali gre bolj siroko ali globoko..nekaj takega..je pa to bolj hobi aparat..
Oskar2016
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a Sajko993 » 11.6.2020 10:13

Oskar2016 napisal/-a:
Sajko993 napisal/-a:

https://www.google.com/search?q=vector+ ... -BKld9y-7M
Tegale imam..in baje tadruga tipka,zraven Amperaze ,je induktivnost..penetracija zvara,ali gre bolj siroko ali globoko..nekaj takega..je pa to bolj hobi aparat..

Sam osebno imam starejši aparat, kakor sem jaz poizvedel je ta nastavitev kot ˇkaoˇ ravnanje toka, sam imam vedno nastavljeno na maximum ˇmˇ, vsaj kakor si sam to po kmečko razlagam da bolj ravnaš tok bolj enakomerno oziroma drobnokapljično vari. je pa to vezano na maso, ker osebno imam starošolski aparat in morem med temi nastavitvami preklapljati s tem da maso pretaknem.

Sem se spomnil in uredil: Je pa res da če govorimo o frekvenci, je pa to druga zadeva, pri frekvenci večja kot je frekvenca bolj ti ozko pretaljuje material oz. v centru žice, manjša kot je frekvenca bolj ti naširoko tali. Lahko da je to nastavitev frekvence.

Tako da tukaj glede te stvari na žalost ne morem toliko pomagati.
Sajko993
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a Oskar2016 » 11.6.2020 13:21

Bom nastudiral,hvala..
Pa na tem aparatu mam tut moznost tig varjenja..ampak tig lift,ne hf..a to kupim navaden tig gorilnik in priklopim samo kabel,ostalo pa pustim,al kako?
Oskar2016
Strokovnjak
Strokovnjak

Naslednja

Vrni se na Ostalo - tehnična pomoč

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 4 gostov