epošta: info@strojnistvo.com
(C) 2001 - 2012 STROJNISTVO.com
Moderator: -M-

Kolikor te razumem, nimaš namena tega upoštevati?Za kvalitetno izgorevanje rabiš čim višjo temperaturo izgorevanja, zato ne smeš jemati toplote direktno iz kurišča
Izpusta plinov ne smeš zapirati, zapiraj dovod zraka v kurišče. Če zapreš dimnim plinom izstop v dimnik, bodo šli v prostor, med njimi tudi zelo strupeni monoksid, ker bo kurišče zapolnjeno z dimom in bo ogenj le še tlel.Zgoraj pa še loputa za regulacijo izpusta plinov.

Točno. Zasnova takih peči je še iz časov, ko se ni nič slišalo o toplogrednih plinih in delcih PN10.te peči, ki jih prodajajo imajo ravno to napako.
v ta namen se zapre dovod zraka v kurišče. Tudi če žerjavica potem samo tli in tvori monoksid, ima ta prost prehod v dimnik.ko gre žerjavica proti koncu, da ne gre prehitro vse v zrak.
Če je dovolj višine v peči bi ga jaz obesil pod strop peči, blizu izhoda v dimnik. Tik pod strop cev dimnika (bajpas) nato pa izmenjevalec. Pred njima loputa, ki zapre vstop dima v izmenjevalec ali v bajpas - eden od njiju je vedno odprt, možnost da sta odprta oba. Pokrov izmenjevalca je lahko snemljiv, da ga lažje dobro očistiš. Izhod dima iz izmenjevalca in bajpasa se združi in pelje v dimnik, kamor vstopni zrak v kurišče nima možnosti vstopa.kako in kje točno postaviti izmenjevalec.

Res je. Vendar je nekajkrat omenil možnost zapiranja dimnika. Sem mu v dobro zameno ponudil zapiranje vstopnega zraka.Demz napisal/-a: je odprto kurišče. Tu ne moreš regulirati vstopnega zraka. Sedaj se pogovarjata o zaprtem kurišču?

Prekmurec napisal/-a:...... gretje vode v leseni kadi, ki je premera cca 160 cm in v katero gre okoli 1800 litrov vode.

kako in kje točno postaviti izmenjevalec. Če je dovolj višine v peči bi ga jaz obesil pod strop peči, blizu izhoda v dimnik. Tik pod strop cev dimnika (bajpas) nato pa izmenjevalec. Pred njima loputa, ki zapre vstop dima v izmenjevalec ali v bajpas - eden od njiju je vedno odprt, možnost da sta odprta oba. Pokrov izmenjevalca je lahko snemljiv, da ga lažje dobro očistiš. Izhod dima iz izmenjevalca in bajpasa se združi in pelje v dimnik, kamor vstopni zrak v kurišče nima možnosti vstopa.

Vrni se na Ostalo - tehnična pomoč
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 3 gostov