STROJNISTVO.com • Poglej temo - Nanos diamantov na svedre

Nanos diamantov na svedre

Vprašanja, predlogi in mnenja s področja orodjarstva...

Moderator: -M-

Nanos diamantov na svedre

OdgovorNapisal/-a johnson2takt » 19.9.2020 7:51

Zdravo,

slišal sem, da je baje možno nanesti diamante na obrabljene svedre, da se ne kupuje novih. Nisem najbolj prepričan v te informacije, zato me zanima, če kdo slučajno ve, katero podjetje se bi v Mariboru oz. okolici ukvarjalo s tem, ali če se tega sploh ne dela?
johnson2takt
Novinec
Novinec

Re: Nanos diamantov na svedre

OdgovorNapisal/-a KrajncM » 19.9.2020 8:13

rabljene svedre se da brušit, mogoče misliš pvc/cvd prevleko?

kar se tiče diamanta so to PKD orodja, vendar so ta v večinoma v obliki ploščic in skorajda striktno uporabljena za obdelavo aluminija.

Z izdelavo rezilnih orodij se okvarjata Cajhen in Kovinos.
KrajncM
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a SAJKO » 19.9.2020 21:25

Da nisi to slišal za kronske svedre za beton?? Tiste se obnavlja tako, da se menja izrabljene diamante na vrhu.
SAJKO
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a Deutz » 19.9.2020 23:36

SAJKO napisal/-a:Da nisi to slišal za kronske svedre za beton?? Tiste se obnavlja tako, da se menja izrabljene diamante na vrhu.

ja... pa pri tistih za nafto vrtat enako... mislim da je ""johnson2takt"" prav na te mislil... :D :D :P
Deutz
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a johnson2takt » 20.9.2020 19:24

Aha, ja, nisem bil dovolj specifičen, pardon. Svedri za keramiko. Ampak diamanti niso gor tako nanešeni, da se bi jih dalo menjavati, gor so zalepljeni, podobno kot pri fleks šajbah za beton.

Prilagam link primera:
https://www.robeks.si/media/slikeIT/Thu ... 582032.jpg

Se bi dalo to kje ponovno nanesti, sprašujem, da me ne bo vest pekla, ko jih bom vrgel v smeti saj so obrabljeni :D Za vsak slučaj sem se odločil ''preveriti'' informacije, ki sem jih dobil od keramičarja.
johnson2takt
Novinec
Novinec

OdgovorNapisal/-a Deutz » 20.9.2020 21:31

johnson2takt napisal/-a:Se bi dalo to kje ponovno nanesti, sprašujem, da me ne bo vest pekla, ko jih bom vrgel v smeti saj so obrabljeni :D Za vsak slučaj sem se odločil ''preveriti'' informacije, ki sem jih dobil od keramičarja.

Če bi to bili dijamanti tako veliki bi po moje to bilo precej dražje kot 70 €...
Poskusi zdrobit odpadne stružne (vidia) ploščice in prah zalimaj z epoksijem tako da svedre potopiš v epoxi in nato povalaš v vidia prah... (kot kozarce v sladkor za vermouth :D ) ne vem nisem to delal bi pa mogoče veljalo.. ali pa ne..

Slika
Deutz
Strokovnjak
Strokovnjak

Vrni se na Orodjarstvo

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost