STROJNISTVO.com • Poglej temo - Strojna oprema Solidworks

Strojna oprema Solidworks

3D CAD program - enostaven za uporabo vendar zelo zmogljiv. Vprašanja, komentarji...

Moderator: -M-

Strojna oprema Solidworks

OdgovorNapisal/-a JRP » 26.10.2020 11:27

Ima kdo kakšno dobro priporočilo na katero podjetje z IT opremo se obrniti za nakup nove strojne opreme (delovne postaje,displayji, itd.).
Do zdaj smo kupovali odpisane računalnike pri ponudnikih pri nas (BBT Trzin) in iz tujine, zdaj prestopamo na novo in nerabljeno opremo in me zanima kakšne so kaj vaše izkušnje. Na koga se splača obrniti?
Nimamo pa trenutno nekega zunanjega izvajalca za IT v podjetju, zato si z njim ne moremo pomagati.
JRP
Sodelavec
Sodelavec

Re: Strojna oprema Solidworks

OdgovorNapisal/-a korenje » 26.10.2020 16:06

anni? Prodajajo HP delovne postaje.

Sam ker so cene HP delovnih postaj navite se izplača računalnik po lastni konfiguraciji.
predlagam pa tale CPU:
https://www.amd.com/en/products/cpu/amd-ryzen-9-5950x
ko pride ven.
korenje
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a favorites » 26.10.2020 17:30

Podjetje ANNI zna biti vredu. enkrat sem bil na eni predtsvitvi in so delovali kot da vejo kaj delajo. Itak moraš pa najprej sam vedi za kaj boš uporabljal računalnik. Modeliranje večji sestavov, analize, render? Temu primerno si pa lahko daš oz si ga sestaviš

korenje napisal/-a:predlagam pa tale CPU:
ko pride ven.

hmmm, zakaj?
Lp
favorites
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a korenje » 26.10.2020 18:01

favorites napisal/-a:Podjetje ANNI zna biti vredu. enkrat sem bil na eni predtsvitvi in so delovali kot da vejo kaj delajo. Itak moraš pa najprej sam vedi za kaj boš uporabljal računalnik. Modeliranje večji sestavov, analize, render? Temu primerno si pa lahko daš oz si ga sestaviš

korenje napisal/-a:predlagam pa tale CPU:
ko pride ven.

hmmm, zakaj?

Ker bo to najhitrejši procesor na tržišču.
korenje
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a JRP » 26.10.2020 20:31

No, če gre nekaj glasov v smeri Anni, potem bo to kar v redu. Če še kdo kaj napiše pa ne bo nič škodilo.
Se pa nagibam k HP, da. Do zdaj sem uporabljal in sem zadovoljen, pa so bile po pet let in več stare delovne postaje.
Za lastno konfiguracijo graditi mi ni, pa še garancije kompleta nimam. Pa podpora je pri kupljeni postaji. Ko sam gradiš, pa nikoli ne veš kako se bo vse skupaj odzivalo. Glavna mi je pa stabilnost sistema in seveda tudi hitrost. Pa, da se lahko obrnem na podporo, če so kakšni driverji neznanka.

Čez lužo imajo takšne ponudnike:
https://www.boxx.com/
https://www.pugetsystems.com/solutions/engineering/index.php
Tu v Evropi, še nisem zasledil tega. Če kdo kaj pozna, naj pove. Namenska podjetja, ki gradijo delovne postaje po potrebah naročnika.
JRP
Sodelavec
Sodelavec

OdgovorNapisal/-a korenje » 26.10.2020 20:45

V vsakem prodjetju v sloveniji ti zgradijo računalnik po tvojih potrebah. Sam poveš jim kaj bi rad.
korenje
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a JRP » 26.10.2020 21:31

To mi je jasno, seveda. Samo na tistih linkih so stvari na enih drugih nivojih, z nekaj validacije in testiranja zadaj za določen software. Tu po lokalnih "pc štacunah" jim omeniš CAD, pa te bodo gledali kot "jaslice na svet večer".
Tistih par komponent tudi jaz vržem skupaj v dveh urah, samo zagotoviti, da bo to to na dolgi rok je pa druga pesem. Za probleme z opremo imam pa vedno manj časa in volje.
JRP
Sodelavec
Sodelavec

OdgovorNapisal/-a vili » 26.10.2020 21:41

no meni je kao "postajo" glede na zahteve 3d modeliranje (malo cr..., pa sw...) zložil prijatel računalničar star soft - hardveraš s firmo, ni bilo poceni, krepko čez "jurja", me je kar malo streslo, pa dela ko šus, tudi njemu se je mašina dopadla, ko jo je dal skupaj..., mi je zrihtal tudi en prenosni hp vorkstejšen za na teren, sicer pa vse veš..., kje je problem...
vili
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a borisk » 27.10.2020 5:56

ponavadi proizvajalci programske opreme na svoji spletni strani navedejo seznam "odobrene" opreme. potem je samo potrebno poiskati dobavitelja opreme in nabaviti. zagotovo pa so med njimi delovne postaje od HP, DELL, Lenovo. Sam uporabljam rabljene zadeve od BBT, za splošno strojništvo je več kot dobro, se pa hitr zakomplicira ko greš v render ali simulacije.
kar se rabljene opreme lahko pogledaš tudi na
https://www.workstation4u.de/
imajo novo in rabljeno opremo...
borisk
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a magnum44 » 27.10.2020 6:54

korenje napisal/-a:

Problem je, da Solidworks zna koristiti le ENO jedro procesorja, in če jih ima 4 ali šestnajst ali pa stošestdeset, se obnaša popolnoma enako, nažalost.
Tudi veliko RAM-a, kaj dosti ne pomaga
magnum44
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a favorites » 27.10.2020 7:45

magnum44 napisal/-a:
korenje napisal/-a:

Problem je, da Solidworks zna koristiti le ENO jedro procesorja, in če jih ima 4 ali šestnajst ali pa stošestdeset, se obnaša popolnoma enako, nažalost.

Pri modeliranju uporablja samo 1 jedro. Pri analizah in renderju pa vse.
RAM-a potrebuješ pa toliko kot velike sestave modeliraš. Za bol osnovne stvari je meja 16gb. Drugače pa če se kupuje vsaj 32GB. Procesor ki ga je predlagal "korenje" je top. Cena glede na to kaj ponuja niti ni visoka. So procesorji v delovnih postajah dražji. Ok običajno 16 jeder ne boš potreboval kot jih tudi ne potrebuješ 8 na Xeon procesorjih. Frekvenca katero doseže ta procesor je pa top.

Kot si sam ugotovil malo ponudnikov ve kaj potrebuješ. Večina ki ponuja ima pa že nekej sestavljene različice katere so bol same sebi namen. Če je vse ostalo v redu je pa grafična poden. :D.

JRP: Koliko pa ste pripravljeni odšteti za postajo? 2000,3000, 5000, 10000?
Lp
favorites
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a borisk » 27.10.2020 7:59

magnum44 napisal/-a:
korenje napisal/-a:

Tudi hitrost enega jedra tega procesorja je boljše kot kar koli drugega na trgu, ne samo frekvenca, ampak tudi sama računska moč...
borisk
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a JRP » 27.10.2020 9:30

favorites napisal/-a:JRP: Koliko pa ste pripravljeni odšteti za postajo? 2000,3000, 5000, 10000?

Najprej naj povem, da kupujem stacionarno delovno postajo in ne prenosnika.
Sem trenutno tudi v pogovorih glede priporočene strojne opreme s strani podpore iz tujine.
Rang je pa nekje 3000€.
Bomo videli, konfiguracijo bom že uskladil, osnovno vprašanje je bilo glede dobaviteljev pri nas in potencialno tudi iz naše bližnje okolice. Tu iščem reference (beri odzivnost, nekaj podpore in rabati :D ), ker kot rečeno se trenutno obračam stran od ponudnikov rabljene robe, ker je enostavno prestara, ko jo kupim. Rad bi imel pa mir za cca. 5 let.
JRP
Sodelavec
Sodelavec

OdgovorNapisal/-a korenje » 27.10.2020 10:35

magnum44 napisal/-a:
korenje napisal/-a:

Ja in kaj ni jasno?
Te zanima kateri procesor bo najhitrejši na 1 jedro?
korenje
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a CADfreak » 28.10.2020 12:43

Pozdrav

Zanimivo, da ni nobeden objavil povezave na to stran:

https://www.solidworks.com/support/hard ... tification

Predvidevam, da ob uporabi tam navedenih delovnih postaj naj ne bi bilo težav, oziroma bodo te minimalne.

Moja izkušnja izpred par desetletij s Catio je bila, da nam je zastopnik direktno povedal, da na njihovo podporo ne moremo računati, če ne bomo imeli s strani Dassaulta "požegnane" strojne opreme. Kako je pri SW, ne vem, verjetno pa bo šlo v isti smeri. To kaže vsekakor preveriti pred nakupom delovne postaje.

Lp

Jože
CADfreak
Strokovnjak
Strokovnjak

Kraj: Maribor

Naslednja

Vrni se na SolidWorks

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 0 gostov