epošta: info@strojnistvo.com
(C) 2001 - 2012 STROJNISTVO.com
Moderator: -M-

zamot1 napisal/-a:Če hočeš da ladomat dela pravilno se mora črpalka vklopiti tam nekje pri 50°C če imaš na ladomatu 60°C vložek in mora delati stalno, istočasno pa mora biti zagotovljena prosta pot do hranilnika. Problem rata ko v peči ne gori več in prične temperatura peči padati takrat je treba črpalko izklopiti. Kdo to naredi je pa stvar nadaljne filozofije, ponavadi kurjač!Jaz imam to rešeno z dif. termostatom od Seltrona.
Čakam napad![]()
LP Zamot

CEVOVODAR napisal/-a:Mislim,da se pri nekaterih regulacijah črpalka na ladomatu vklopi že na 35 stopinj in poganja le primarno vodo do temperature patrone in potem proti zalogovniku.
Problem je ta , kot ga opisuje zamot1 in regulatorji vklopijo črpalko na osnovi temperature vode,izklopijo pa na osnovi temperature dimnih plinov tako,da se črpalka čimprej izklopi in ne ohlaja hranilnika ali v nedogled obrača primarni krog.
Po mojem se hranilnik lahko ohladi le do temperature patrone,ker ladomat pod to točko odpre le vejo proti povratku v kotel. Naj me kdo popravi ,če se motim.
Zanimiva je kombinacija z diferenčnim termostatom vendar ne vem natančno kaj je najbolj smiselno primerjat s kotlovno vodo?

CEVOVODAR napisal/-a:Mislim,da se pri nekaterih regulacijah črpalka na ladomatu vklopi že na 35 stopinj in poganja le primarno vodo do temperature patrone in potem proti zalogovniku.
Problem je ta , kot ga opisuje zamot1 in regulatorji vklopijo črpalko na osnovi temperature vode,izklopijo pa na osnovi temperature dimnih plinov tako,da se črpalka čimprej izklopi in ne ohlaja hranilnika ali v nedogled obrača primarni krog.
Po mojem se hranilnik lahko ohladi le do temperature patrone,ker ladomat pod to točko odpre le vejo proti povratku v kotel. Naj me kdo popravi ,če se motim.
Zanimiva je kombinacija z diferenčnim termostatom vendar ne vem natančno kaj je najbolj smiselno primerjat s kotlovno vodo?

Sebek napisal/-a:Ja tako je. Ladomat črpalka se mora vklopiti na podlagi temperature dimnih plinov. Dvomim pa, da lahko v krmilnik priklopiš takšno tipalo, ki bo preneslo tudi 500°C in več.
Če pa daš klasični termostat dimnih plinov, bo vse delovalo enako, le laddomat se bo vklapljal takrat ko v peči dejansko gori.

Vrni se na Energetsko in procesno strojništvo
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost