STROJNISTVO.com • Poglej temo - Kje dobiti takšen varilec plastike na vroč zrak?

Kje dobiti takšen varilec plastike na vroč zrak?

Vprašanja, predlogi in mnenja s področja orodjarstva...

Moderator: -M-

Kje dobiti takšen varilec plastike na vroč zrak?

OdgovorNapisal/-a Ležaj » 26.11.2020 12:42

Pozdravljeni!

Za domače potrebe iščem varilec plastike (PE, PP, PVC, itd.) na vroč zrak. Sem že dosti prebrskal po raznih spletnih trgovinah, pa vsepovsod prodajajo samo take, ki imajo že vgrajen ventilator. Ali so v obliki pištole ali pa kot podolgovat spajkalnik, vendar vsi imajo vgrajen kompresor zraka. Jaz pa iščem takšnega brez ventilatorja oz. samo z grelnim elementom in še priključkom za zrak, ki ga je možno priklopiti na obstoječi kompresor zraka. Take izvedbe nikjer ne najdem.

Da se bo vedelo o čem govorim, sem poiskal še en video:
https://www.youtube.com/watch?v=zavTvWQ-Xr4

Ali kdo ve, kje pri nas prodajajo take zadeve?

lp
Ležaj
Strokovnjak
Strokovnjak

Re: Kje dobiti takšen varilec plastike na vroč zrak?

OdgovorNapisal/-a Ležaj » 15.1.2021 13:52

Ležaj
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a čiro1950 » 15.1.2021 16:06

Jaz sem kupil nasproti hipermarketa v Šiški Steinel HG3002LCD pištolo. Ima vetilator(brezstopenjska regulacija) in grelec z regulacijo do 650°C. Mene so pri Šušteršiču drugače učili variti:
- palica pri kotnem zvaru mora biti trikotne oblike ( najbolje iz istega materiala, kot zvarjenec), -zvarno mesto prebrusiš z brusnim papirjem, da odstraniš oksidirano površino zvarjenca,
- potem zvarno mesto segrevaš (nastavitev zraka 220°C npr.za PVC)in počakaš, da se zvarno mesto posveti in pričneš palico, ki jo na hitro na koncu pogreješ, da se zasveti (površina se stali), vtiskati v zvarno mesto, potem nadaljuješ segrevati naprej zvarno mesto in nato paličico, ki jo stalno vtiskaš v zvar. Izgleda, kot bi varil obločno.
čiro1950
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a vili » 15.1.2021 19:00

to ni varilec???, sem kar malo debelo gledal..., to je stroj, orodje, naprava, če že hočete, tu gre za "VARILNIK", "varilec" je pa delavec, ki se ukvarja z varjenji..., podobno kot gasilec, reševalec, vrtalec, varilec, brusilec, frezalec, polnilec, ..., recimo plovec je pa predmet, ki nja bi plaval na vodi, pometalnik stroj, ki pometa, posipalnik stroj, ki nekaj posipa, sejalnik stroj, ki seje..., dobro malo heca za konec tedna... :D :D :D, brez zamere, pa naj me kdo popravi...

mi smo delali "gasilnike" (na prah) od ene kile do devet, niso bili gasilci..., ti so jih uporabljali... :D :D :D, uf spet pameujemmm...
vili
Strokovnjak
Strokovnjak

Vrni se na Orodjarstvo

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 2 gostov