STROJNISTVO.com • Poglej temo - Manjša popravila plastike

Manjša popravila plastike

Tehnologija in ekonomija obdelave, predelave...

Moderator: -M-

Manjša popravila plastike

OdgovorNapisal/-a cwetto » 9.2.2006 10:57

Upam, da sem zadel temo.

Torej, kakšen teden nazaj se mi je na Cliotu zlomilo "ohišje" nostanje kljuke na vratih. Tista školjka, kamor daš roko, da potem potegneš kljuko.

Že kakšne pol leta nazaj se mi je to naredilo, pa sem zadaj za to školjko lepo dal košček pločevine in sem vso stvar prav eleganstno zakovičil :). Je držalo pol leta, zdej pa je plastika tako počila, da nisem mel več kam zakovičit.

No in sem dal kolegu to kljuko, da je dal on enemu drugemu kolegu, ki je napacal na zadnjem delu te školjke (ki se ne vedi, ker je v vratih) plastiko. Potem mi je nekej razlagal, da je to ena tekoča masa, kamor zmešaš malo bombaža, da je bolj gosto, dodaš še trdilec in napacaš na željen del in je to rešeno.

Ker pa je to res NAPACAL po celi kljuki, da sem to zadevo, trdo kot kamen brusil debelo uro, me zanima, a lahko to sam tudi doma delam.
Tisti kolega ima baje to maso v 20 litrskem sodu. Pa me zanima, če se to da dobiti v manjših paketih, in kje se to dobi.

Včasih imaš pač doma kaj za popravit, pa je ta zadevo res trda in pride še kako prav.

Se kdo s tem ukvarja, da bi mi vedel več povedati?
cwetto
Sodelavec
Sodelavec

OdgovorNapisal/-a D. » 9.2.2006 11:40

komot lahko delaš doma... zadeva se dobi v prodajalnah z barvo in navtično opremo
kupiš baje že v kompletu ki vsebuje,smolo,trdilec in pospeševalec in vlakna(majhne količine...ni treba kupovat soda)
seveda zadevo zmešaš po navodilih in pol veselo flikaš
D.
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a damjan » 9.2.2006 18:14

Mislim, da gre za poliestersko smolo.

Kot je že omenjeno dobiš v trgovinah z barvami.

Pa še malo:
http://motosvet.com/tabla/lofiversion/index.php/t10668.html
lp

damjan
damjan
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a marko1 » 9.2.2006 20:40

Lp
V tvojem primeru gre za poliestrsko smolo in da z njo delaš ni potrebno 20 litrov. Ampak v trgovini z barvami kupiš pripravljeno mešanico poliestrskih vlaken in poliestra, zraven pa dobiš tudi trdilec. Trdilec primešaš poljubni količini kita (približno 10% trdilca na količino). Ko se zadeva posuši jo obrusiš z brusnim papirjem granulacije 80 nato pa nadaljuješ z granulacijo 120, 150, itd, oz. do gladkosti, ki jo želiš.
marko1
Sodelavec
Sodelavec

Vrni se na Proizvodno strojništvo

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 0 gostov