Demz napisal/-a:Ok. Moje osebno mnenje je, da je zadeva totalni bulšit.
To bi bilo vse dobro, če ne bi bilo zraven človeka, ki je totalni psihopat. Na podobnem nivoju kot Hitler, ki je večino Nemcev prepričal, da bodo osvojili svet. Kako je bilo pa tisto možno?
Če je neka manjša skupina ljudi sklenila zavarovanje za cca. miljon €, kratek čas pred nesrečo, potem nekaj smrdi. Plus vsi ti so potem bili delno soudeleženi pri dogodku. Bolj bi se spraševal o njihovi možganski kapaciteti, kako so mislili, da bo to šlo skozi.
Tudi sam se strinjam, da so zavarovalnice gnile, potrebujem jih pa, v kolikor imam nekaj imetja. Ko se gre enkrat pa za večja izplačila, pa se nekdo otepa, potem jih je treba pa nazaj napasti, v kolikor misliš, da lahko zmagaš. Imaš možnosti za to. Zakaj bi pa samo druga stran koristila pravo? Je pa res, da smo potem pri odvetniški drhali, ki jo vsi vzdržujemo na nivoju, kakršnem je. In krog se zavrti...
Pa še nekaj. Kolikor opazujem ljudi, ko pri vsaki malenkosti pri avtu, razbitem oknu na hiši razmišljajo, kako bodo nategnili zavarovalnico, potem ni čudno, da smo kjer smo.
Ko sem moral menjati steklo na strešnem oknu, ker je plin spustil, so me vsi čudno gledali, zakaj ga nisem pred menjavo razbil in potem koristil zavarovanja. Še izvajalec me je k temu napeljeval.
Tu je srž problema. Slovenčki se prehitro prodajo za majhne zneske, samo da je neka korist. Pa še dobro se počutijo ob tem, da so nekoga nategnili...
Ljudje pa rinejo roke in ostale okončine v raznih proizvodnjah zanalašč pod preše in podobno, ker so zavarovalne vsote in potem izplačila preveč mamljiva. Zato pa se tudi toliko ukvarjamo z varnostjo v zahodnem svetu.
Tu nas spet Kitajci prehitevajo oz. je nekaj takšnega res, kot je fikus_ napisal.