STROJNISTVO.com • Poglej temo - Vijačenje lesa v jeklen profil

Vijačenje lesa v jeklen profil

Kar ne spada nikamor v zgornje kategorije...

Moderator: -M-

Re: Vijačenje lesa v jeklen profil

OdgovorNapisal/-a planinc425 » 26.4.2021 13:30

grega09 napisal/-a:Pa kake motorke Viljem. Ko sem jaz dobil načrte za 200m2 rušta za bajto sem samo gledal :o. Za en *urc. Potem sem pa zdetajliral in je na firmi s CNC-jem za rušte padlo ven kot komplet Lego kock. Pa so prišli rušterji in sem jim rekel da če prižgejo motorke lahko kar grejo. To je samo Hijab pa šraufi in gasa. Ne pa nekaj ga srat pa žagat na licu mesta... V katero stran na časovnem traku pa greš ti :D :D ?

Ja, tut Sam sem Sodelavcu pomagu pr postavitvi kozolca 20 x 12 m. Ja velki kuzouc.
Od betonske temeljne gor. Štirje pomagači in dva cimermana - eden je meu prek "hiab".
Od jutra do petih popoldne. Zložl smo vse do špir. Brez motorke.
Al pasal je vse. Ku Lego kocke ... al pa ku Ate na Mamo. Res napredek, kar se cimermanstva tiče.
planinc425
planinc425
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a vili » 26.4.2021 14:29

glede CNC obdelave vam dam popolnoma prav, sem že pisal o mojih izkušnjah v tem klinčevem "strojništvu", so se "kao moje" mašine postavljale po celem svetu, ampak za runokarjev "statebulding" pa ne vemo čisto nič samo, to, da ne bo mogel šraufat od spodaj, pol se pa pejt, bodi pameten..., res noro..., samo baba vračarica...
vili
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a fikus_ » 26.4.2021 16:12

V I profil prej navrtaj luknje, malo večje, npr. za M10 vrtaš fi 13. Narediš šablono za vrtanje, potem pa na gradbišču vrtaš špirovce po šabloni, tudi večja luknja, povrtaš za glavo vijaka in daš skoznje vijake z matico spodaj.
Malo več dela, samo je pa kindrzihr.
fikus_
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a vili » 26.4.2021 16:54

ja to je res velika "ZNANOST" kako v en U ajzn - skozi pasnico pršraufat en klinčev špirovc, res postaja malo bolano, no..., a gremo malo še s kakim FEM - om, pa ja..., a ga zavrtim... :D :D :D, saj nebo nihče z menoj vred vedel zakaj gre...
vili
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a runocar » 27.4.2021 10:59

Ne rabite pretiravat. Hvaležen sem vam za vsak konstruktiven odgovor in konstruktivno kritiko. Lahko da sem bil nejasen in se opravičujem.
Če ponovim bistvo vprašanja (večina vas ga je razumela), na kakšen najbolj enostaven način pritrditi kos lesa višine 12cm z vijakom na jekleno ploščo debeline 9,5mm. Vijak naj bo uvijačen s strani lesa. Prevrtavanje in povezovanje z navojno palico ter s strani varjene pločevine naj bo v zadnjem planu.

LP
runocar
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a Slavcr » 30.4.2021 11:18

Si pa vztrajen.
Ker nisi strojnik, ti bo mogoče res uspelo uvijati samorezne vijake v I-profil. :roll:
Trolaj še naprej.
Slavcr
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a runocar » 1.5.2021 7:55

Hvala tudi za tvoje mnenje ;-). Zaključujem temo. Hvala vsem za predloge, pomisleke in komentarje.
Lp
Runočar
runocar
Strokovnjak
Strokovnjak

Prejšnja

Vrni se na Ostalo - tehnična pomoč

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 10 gostov