STROJNISTVO.com • Poglej temo - Tehnične mase

Tehnične mase

Kar ne spada nikamor v zgornje kategorije...

Moderator: -M-

Tehnične mase

OdgovorNapisal/-a FINDSOL » 21.6.2021 14:18

Pozdrav,

Potreboval bi pomoč pri izbiri ustrezne tehnične mase za izdelavo odlitkov.
Za potrebe transporta obdelovancev bi moral izdelati kalupe.
V preteklosti sem to reševal z aralditom, ki se tudi dobro obdeluje in je dovolj stabilen. Ker pa imam sedaj precej tega za izdelati bi dal samo za araldit ca.4000eurov, da bi lahko izdelal zadostno količino kalupov.

Obstaja kakšna druga "mešanica", ki bo bolj ekonomična?
FINDSOL
Sodelavec
Sodelavec

Re: Tehnične mase

OdgovorNapisal/-a grega09 » 21.6.2021 15:03

Tole poglej:
http://www.samson-kamnik.si/sl/puroblok---plosce-in-bloki-za-cnc-rezkanje-al

Drugače pa vprašaj, če imajo še kaj drugega za takšen namen:
http://www.samson-kamnik.si/
grega09
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a 533 » 22.6.2021 6:09

Pozdravljeni,

Letos sem delal neke prototipne kose in nulto serijo z Modelit standard in nato še Modelit speed (Samson Kamnik), ( praktično enaka, razlika v hitrosti strjevanja mase in speed na koncu pride cca 10-30% bolj trden). V osnovi sta to prozorna in če želiš dadaš pigment.
Kar se tiče obdelave se zelo lepo obdeluje, za vlivanje sem uporabljal ločevalec in se je izredno lepo izmetavalo.. Kalup sem naredil iz Alu in ga spoliral tako da je res tanek film ločevalca bil zadosti za delati..
Če je to večja količina boš tukaj sigurno kar nekaj privarčeval v primerjavi Aralditom.
Ker smo želeli testirati, kako je zadeva še z Epoxy smolo sem nekaj izdelkov naredil še z epoxyem
(AMAL-Ljubljana) Herpelin 1185 in je trdnost izredna ( to kar smo iskali).
moja izkušnja z masami.. Drugače pa kot je Grega09 rekel: najbolje je njih vprašati ker izbira je res velika...

Lp
533
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a WEICON » 22.6.2021 10:40

533 napisal/-a:Pozdravljeni,

Letos sem delal neke prototipne kose in nulto serijo z Modelit standard in nato še Modelit speed (Samson Kamnik), ( praktično enaka, razlika v hitrosti strjevanja mase in speed na koncu pride cca 10-30% bolj trden). V osnovi sta to prozorna in če želiš dadaš pigment.
Kar se tiče obdelave se zelo lepo obdeluje, za vlivanje sem uporabljal ločevalec in se je izredno lepo izmetavalo.. Kalup sem naredil iz Alu in ga spoliral tako da je res tanek film ločevalca bil zadosti za delati..
Če je to večja količina boš tukaj sigurno kar nekaj privarčeval v primerjavi Aralditom.
Ker smo želeli testirati, kako je zadeva še z Epoxy smolo sem nekaj izdelkov naredil še z epoxyem
(AMAL-Ljubljana) Herpelin 1185 in je trdnost izredna ( to kar smo iskali).
moja izkušnja z masami.. Drugače pa kot je Grega09 rekel: najbolje je njih vprašati ker izbira je res velika...

Lp

Pozdravljeni 533,
če želite testirati naš epoksi, javite.
Vzorec je brezplačen.
Lep pozdrav
F.
WEICON
Sodelavec
Sodelavec

Vrni se na Ostalo - tehnična pomoč

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 6 gostov