STROJNISTVO.com • Poglej temo - Kooperant_rezkanja_struženja

Kooperant_rezkanja_struženja

Tehnologija in ekonomija obdelave, predelave...

Moderator: -M-

Kooperant_rezkanja_struženja

OdgovorNapisal/-a Sveder. » 27.7.2021 14:32

Pozdravljeni.
Po izobrazbi sem inženir strojništva. Ter sem se začel ukvarjati z kovinarstvom, nudim rezkanje, struženje, vrtanje. Sedaj pa iščem delo, ter me zanima kako si kot podjetnik prideš do dela? če ima kdo kašne veze in poznanstva, da bi potreboval kooperanta se priporočam. kontakt: g.zupancic99@gmail.com
Sveder.
Novinec
Novinec

Re: Kooperant_rezkanja_struženja

OdgovorNapisal/-a KrajncM » 28.7.2021 15:07

Pozdravljen,

boš pa se malo mogel bolj razpisat. Kakšne stroje maš (CNC/klasika), koliko strojev, koliko zaposlenih, kakšne gabarite obdelovancev pokrivaš, iz česa imaš izkušnje, kakšne imaš standarde v podjetju? In tako naprej...

Če si podedoval nekakšne stroje si najbrž tudi podedoval kakšen posel? Kar se pa tiče iskanja dela je pa čisto klasično. Ali pošiljaš ponudbe za kooperacijo podjetjem ali pa one tebe kontaktirajo. Zato je dobro da si nekje ožje specializiran, ker takoj veš kje so tvoje potencialne stranke in kaj jim lahko nudiš.

Je pa dejstvo da če edini v podjetju, da si nisi izbral lahke karierne poti, preprosto iz dveh razlogov:

1.Delaš v eni izmeni na strojih ki so mišljeni da laufajo v treh izmenah. Zato veliko samostojnih podjetnikov "orodjarjev" laufajo vsaki dan po 12+ ur, zato da so vsaj na neki nuli. Na srečo je na trgu toliko potreb po frezariji, da vseeno majhni preživijo.

2. Vse drugo boš delal kot pa za strojem. Dejansko služiš s strojem, ampak nekdo ti še more pisat ponudbe, programe, pripravit surovce, pripravit stroj, pakirat, odpeljat kose do stranke, ... Kot primer, če ti pelješ izdelek do kupca in ti to vzame 1 uro časa, med zmes pa ti stroj stoji, .... bi lahko s tem strojnim časom praktično pokril 1 osebo na minimalcu za tisti dan, ob upoštevanju strojne ure 45 eu/h.
KrajncM
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a Ma_Re » 30.7.2021 10:50

V mojem primeru je bilo tako da so me stranke same našle.

Je pa tudi res, da sem popldanc na klasiki, trenutno tnp-ka in alg, v prihodu pa imam še ploščinski brusilnik, in imam te stroje zaradi potreb katere imam pri izdelavi svojega produkta. Strank prvotno nisem iskal, so me pa po priporočilih našle same, da podelam kakšne unikatne zadeve oz. izdelave raznih nadomestnih kosov. Se pa kakšne nove ne branim :D
Obdelujem pa res use živo od orodnih jekel, nerjavnih, gusa in zadnje čase zmeraj več plastičnih mas predvsem po peek-u je kar povpraševanje.

Rekel bom v kolikor štartaš iz nule bo jeba dealti samo usluge, ker si omejen z orodjem, nimaš velike zaloge materiala in ob enem se še učiš, kar lahko prideve do tega da boš delal minus. No vsaj pri meni je bilo v parih primerih podobno, sem pa na srečo lahko minus kompenziral z svojim produktom ter z uslugami varjenja. Je bila grenka šola za v bodoče :D

Evo tole je mojih 5 centov, mogoče malo za občutek.

Ps: Če gdo rabi usluge na klasiki in usluge mag varjenja me lahko kontaktira v ZS :D . Sem pa lociran v osrednji SLO
Ma_Re
Pripravnik
Pripravnik

OdgovorNapisal/-a Deutz » 30.7.2021 13:12

Ma_Re napisal/-a:... in zadnje čase zmeraj več plastičnih mas predvsem po peek-u je kar povpraševanje.

A stranke same prinesejo PEEK, ali ga ti kupiš ?? ...domnevam da je precej drag ! ..kakšen primer cene?? V kakšni formi ga se dobi (palice, cevi, plate...? ..barva bela?)
...ali so kakšne posebne zahteve pri obdelavi??
l.p.
Deutz
Strokovnjak
Strokovnjak

Vrni se na Proizvodno strojništvo

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 0 gostov