epošta: info@strojnistvo.com
(C) 2001 - 2012 STROJNISTVO.com
Moderator: -M-

Premalo podatkov, nekateri niso enoznačno določeni. Potrebno je za vsak ovoj (zunanje stene ali stene toplešega prostora od ostalih) imeti podatke o vseh plasteh stene (debelina in materjal) in površina stene, pa tudi podatki o oknih (prevodnost, velikost) in vratih.clovek napisal/-a:V zunanji steni bo novo okno ca 1.5 m2 Širina/dolžina prostora 3.3/4.1 m

Žerjavar napisal/-a:Premalo podatkov, nekateri niso enoznačno določeni. Potrebno je za vsak ovoj (zunanje stene ali stene toplešega prostora od ostalih) imeti podatke o vseh plasteh stene (debelina in materjal) in površina stene, pa tudi podatki o oknih (prevodnost, velikost) in vratih.clovek napisal/-a:V zunanji steni bo novo okno ca 1.5 m2 Širina/dolžina prostora 3.3/4.1 m

To pa mi zveni tako znano, kot mi je pred nekaj leti svetoval "korenje". Ali sta si kaj v sorodu - tudi on se je na vse spoznal.V prihodnje bi raje da se ne oglašaš v mojih temah.

V tem primeru čakam na odgovor o sorodstvu avtorja s "Korenjem". Da vem, ali lahko postavljam vprašanja o podatkih, ki na videz nimajo zveze s toplotnimi izgubami.5'r napisal/-a: da se ti zaradi malenkosti forum ne zameri.

5'r napisal/-a:Meni je excel zračunal od 2 do 8kw oz. poleti celo manj.
Nimaš višine stropa, nimaš lokacije itd... (potem bi morda formula malo natančneje zadela)
Lep dan.

Vrni se na Energetsko in procesno strojništvo
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 2 gostov