epošta: info@strojnistvo.com
(C) 2001 - 2012 STROJNISTVO.com
Moderator: -M-

Se ne strinjam o obvezi. V mladosti sem kar precej prevozil s kolesom na torpedo zavoro in zunanjimi 3 prestavami. Pri zaviranju je bilo treba zavrteti pedale nazaj nekoliko več, da si zategnil povratni vejo verige (vzmet). Morda neobičajnost: pri vožnji na relaciji Sarajevo - Mostar na odseku od Igman planine do Konjica ( kar dolg in krepak spust) se mi je kadilo iz pesta z zavoro, hladil sem z vodo.CADfreak napisal/-a: imela zadnjo zavoro tipa "torpedo", se pravi, zavoro v pestu kolesa. Zaviral si tako, da si pritisnil na pedala "nazaj". V primeru predelave "na prestave" (ne glede ali bodo zunanje, ali notranje, v pestu), bo potrebno dodati zadaj čeljustne zavore,

CADfreak napisal/-a:Pozdrav
Kolikor se spomnim, so vsa Pony kolesa imela zadnjo zavoro tipa "torpedo", se pravi, zavoro v pestu kolesa. Zaviral si tako, da si pritisnil na pedala "nazaj". V primeru predelave "na prestave" (ne glede ali bodo zunanje, ali notranje, v pestu), bo potrebno dodati zadaj čeljustne zavore, bowden "zajlo" in pa, na "balanco", ustrezno zavorno ročico ...
Lp
Jože

Vrni se na Konstruiranje in mehanika
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 0 gostov