epošta: info@strojnistvo.com
(C) 2001 - 2012 STROJNISTVO.com
Moderator: -M-

Ne tako ostro. Tudi če je zgrešena konstrukcija že narejena, še ni rečeno, da je neuporabna. Treba je imeti ustrezne podatke in kontrolirati statiko (trdnost, deformacije).zakl napisal/-a: Če je pa zgrešena konstrukcija že narejena, pa to ne vpliva na njeno zvijanje kot "špaget"

zakl napisal/-a:Ista tema tudi na drugem forumu. Če ne verjameš nobenemu, oz so ti tam povedali, da taka postavitev ne bo ok, po moje bodo ista mnenja tudi tu, tudi Žerjavar bo imel gotovo iste mnenje. Če je pa zgrešena konstrukcija že narejena, pa to ne vpliva na njeno zvijanje kot "špaget"

Daj povej po pravici:gregagg napisal/-a: Če je komentar, "da se bo zvilo kot špaget" brez argumentiranja, še ne bom kar obupal.

Zame je jasno, da UNP v predvideni namen ne paše, bi dal nekaj drugega (IPE, ....). Vendar: "investitor ima prav". Tudi nimam pojma, kaj je "ostalo" vse rešeno in kako.Žerjavar napisal/-a: Daj povej po pravici:
- Stvar je že izdelana in ne bo sprememb razen nujno potrebnih ojačitev?
- Je že dogovorjeno za izdelavo in vsaka sprememba pomeni povišanje cene?
- Spremembe so še možne, vendar bi želel, da je čim bolj podobno že izdelani konstrukciji? v tem primeru povej, kakšen pogled od spodaj želiš (nosilci na 1 m se vidijo, ne vidijo, le del višine je viden?).

Žerjavar napisal/-a:Čakam na jasen odgovor:Zame je jasno, da UNP v predvideni namen ne paše, bi dal nekaj drugega (IPE, ....). Vendar: "investitor ima prav". Tudi nimam pojma, kaj je "ostalo" vse rešeno in kako.Žerjavar napisal/-a: Daj povej po pravici:
- Stvar je že izdelana in ne bo sprememb razen nujno potrebnih ojačitev?
- Je že dogovorjeno za izdelavo in vsaka sprememba pomeni povišanje cene?
- Spremembe so še možne, vendar bi želel, da je čim bolj podobno že izdelani konstrukciji? v tem primeru povej, kakšen pogled od spodaj želiš (nosilci na 1 m se vidijo, ne vidijo, le del višine je viden?).

Jaz pa ne razumem, kaj ti želiš. Ne odgovoriš, kaj bi bilo od spodaj vidno. Iz fotke sosedovega nadstreška ne morem videti, kako želiš imeti usklajeno s svojo hišo in teraso. Tudi predlagane skice preseka čez UNP nisi podal.gregagg napisal/-a:oprostite res ne razumem, katere vhodne podatke še potrebujete?
Morda ti kaj pove približno dejstvo, da (vgrajeno kot jaz razumem) rabiš UNP 300 (2600 kg), lahko ga zamenjaš z IPE 140 (800 kg).kakšen pogled od spodaj želiš (nosilci na 1 m se vidijo, ne vidijo, le del višine je viden?)?
Namreč imam teraso sestavljeno iz IPE 220 in IPE 180 na podoben način, kjer je kritina steklo fiksirano v IPE. Če bi dal IPE prečno, pa na njega oblogo za fiksiranje, bi bilo od spodaj vidno in se mi ne dopade.

Vrni se na Konstruiranje in mehanika
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost