STROJNISTVO.com • Poglej temo - Ac črpalka imt

Ac črpalka imt

Konstruiranje naprav, strojev, prenosi, gonila...

Moderator: -M-

Ac črpalka imt

OdgovorNapisal/-a bgrguric » 1.11.2021 7:07

Pozdravljeni. Pri imt 540 opažam da se mi dviguje nivo olja sicer zelo počasi pa vendar pride čez max . Pa sem pred letom menjal ac pumpo pa je problem spet pa nevem ali je lahko vzrok še kje drugje ali ne. Gledal sem ac črpalko bcd ki je okrog 50 eur pa nevem se splača vzeti je kaj boljše kvalitete. Je kdo predelal na električno se zadeva obnese. Lp
bgrguric
Strokovnjak
Strokovnjak

Re: Ac črpalka imt

OdgovorNapisal/-a Slavcr » 1.11.2021 11:30

Če že omenjaš "ac pumpo" - verjetno misliš nizkotlačno za nafto? Verjetno je strgana membrana na njej. (Nove) turške in indijske so ... drek! Lahko menjaš na par deset delovnih ur. Nazadnje sem v besu montiral kar dve membrani drugo na drugo in imam "gmah" "že" 30 ur.

Lahko pa ti "ščije" (vsaj) ena od vbrizgalnih šob - nafto spusti v valj v curku pri premajhnem pritisku, namesto da bi jo razpršila v meglo. Nafta potem prehaja po steni valja v karter in s seboj odnaša tudi mazalno olje. Urgentno "zrihtaj", ker gre s tem kompresija pospešeno v maloro in proti generalni. Ne samo z obrabo v tem valju, tudi nasploh razredčeno olje slabo maže celoten motor.
Možno je pa tudi, da že sama boš-pumpa daje prenizek tlak. Dober mehanik stare šole "izpod kozolca" ti bo to hitro "popedenal".
Slavcr
Strokovnjak
Strokovnjak

Vrni se na Konstruiranje in mehanika

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 2 gostov