STROJNISTVO.com • Poglej temo - Cena krogličnih ležajev

Cena krogličnih ležajev

Konstruiranje naprav, strojev, prenosi, gonila...

Moderator: -M-

Re: Cena krogličnih ležajev

OdgovorNapisal/-a borisk » 4.11.2021 10:51

vili napisal/-a:boris:
ja imaš prav, samo, če boš šel k skf-u, fag-u..., pa še komu, te bo poslal k zastopni-ku - om, neposredno ne sme porodajat, če bo je to "balkansko", imam tudi to zgodbo..., je bilo kar malo štale...

mogoče pred 10-20 leti, sedaj pa ima redkokdo exkluzivno pogodbo. razlog za to so lokalni zastopniki, ki se včasuih obnašajo tako da škodijo firmi, ki jo zastopajo, zato velike stranke velikokrat delajo direkt.
borisk
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a vili » 4.11.2021 11:33

boris:
res, vprašanje je kateri člen v SKF ali katerega koli izdelovalca v verigi so ti naši trgovci, pojma nimam sem že kar ornk ven...
vili
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a grega09 » 4.11.2021 12:15

Eh, trgovci. Zato pa so rabati pa marže. Da tudi tisti, ki nič ne znajo, lahko živijo. Sicer večinoma predobro za svojo angažiranost...
grega09
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a vili » 4.11.2021 16:24

samo za ilustracijo, mi ne da miru: sem bil tudi prodajnik v produkcijski firmi, pa sem dobil dve enaki povpraševanji, eno posredno od našega dolgoletnega zastopnika, eno neposredno od kupca, pa sem si mislil naivno, ma dam ponudbo neposredno kupcu brez marže, posredniku enako, posrednik je jasno izvisel, ker si je pribil maržo, samo je bila po tem v firmi cela štala, nebom nikoli pozabil..., sem se komaj "izvlekel"...
vili
Strokovnjak
Strokovnjak

Prejšnja

Vrni se na Konstruiranje in mehanika

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 0 gostov