STROJNISTVO.com • Poglej temo - Magisterij na Strojni fakulteti v Ljubljani

Magisterij na Strojni fakulteti v Ljubljani

Kar ne spada nikamor v zgornje kategorije...

Moderator: -M-

Magisterij na Strojni fakulteti v Ljubljani

OdgovorNapisal/-a Gost » 16.2.2003 19:30

A je možen vpis na magisterski študij strojništva na FS Ljubljana, če imam končan visokošolski strokovni študij?
Iz nepreverjenih virov sem slišal kot da je po novem možno tudi to.

lp, pero
Gost

OdgovorNapisal/-a remmy » 17.2.2003 6:12

mislim da ne. Ce zelis iti na magisterij, moras najprej opraviti specializacijo, ki traja 2 leti in po tem mislim, da imas moznost opravljanja magisterija.
Ce pa je mozno, pa prosim napisi, ker tudi mene to zanima
Lep pozdrav,
Ales

Certified SolidWorks Professional
remmy
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a BountyH » 17.2.2003 19:00

No, ko človek prebera kaj takega, na začetku sploh ne more verjeti, ampak življenje me je naučilo, da je možno prav vse, tudi slednje. Ja, lepa popotnica za vse bodoče šutdente, 6 stopnja, pa kr na na podiplomski magisterski študij. Še malo pa bomo tak kot Italijani, kjer je v vsakdo z univerzitetno izborazbo kr doktor. Ja lepo se bomo imeli, hej mag. Hvatam Kirvine, seveda priatelj dr. IQ 85, jaz sem mag. zahtevam plačo 300 jurjev, heh sem mag. po ovinkih, ambiciozni tip, vse znam, jaz sem đek...

Malo morje pubeci, bo kr treba lepo v šolo hodit, v tem primeru na uni. Podiplomski študij za 6. stopnjo obstaja, vendar se imenuje podiplomski strokovni študij in ne magistrski študij. Razlika med njima je jasna: eno je lažje drugo pa težje, eno je mag. drugo pa ni. Takšnega razvrednotenja si univerza ki da kaj nase, enostavno ne more privoščiti, ali pač? Kaj bodo potem porekli tisti ki študirajo po sedanjem sistemu. Bomo v tej državi za precej manj dela enako nagrajeni?
Drei Doktoren, Wirtschaft ist verloren.
BountyH
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a Gost » 18.2.2003 6:05

Pozdravljeni,
BountyH vidim, da tudi ti ne spadas med prevec poucene, saj bi drugace vedel, da visokosolski strokovni studij sedme stopnje in ne seste, zato se prej pozanimaj preden napises spet kaksno neumnost. Razlika mad UNI in VSŠ je ve tem, da je ena 7A in druga 7B stopnja.

Samo v vednost
Ales
Gost

OdgovorNapisal/-a flop » 18.2.2003 6:15

Ja fantje...veliko sanjate.Najprej boste kar zbral povprečje ocen 8 ali več, pol se boste pa vpisal v 3 letnik UNI in še dve elti hodil na fax...pa seveda še diplomiral, nato boste šele lahko razmišljal o kakem magisteriju.
flop

OdgovorNapisal/-a Zikmu » 18.2.2003 15:22

Kokr je pa men znano (edino ne vem al je že tko al sam v pripravi), se pa na magisterski študij ne da brez univerzitetne izobrazbe.
Drugače pa je stvar čist preprosta:
Do dveh popoldne pokličeš 01 4771146 in vprašaš. Na drugi strani boš dobil prijazno (ali pa ne :-? ) gospo iz študentskega referata FS.

LP Luka
Zikmu
Pripravnik
Pripravnik

OdgovorNapisal/-a Zikmu » 18.2.2003 15:22

Aja pa pozabu sm povedat da je treb včas kr vztrajno klicart, sploh v času malice.
Zikmu
Pripravnik
Pripravnik

OdgovorNapisal/-a Gost » 18.2.2003 22:06

Anonimno napisal/-a:Pozdravljeni,
BountyH vidim, da tudi ti ne spadas med prevec poucene, saj bi drugace vedel, da visokosolski strokovni studij sedme stopnje in ne seste, zato se prej pozanimaj preden napises spet kaksno neumnost. Razlika mad UNI in VSŠ je ve tem, da je ena 7A in druga 7B stopnja.

Samo v vednost
Ales

Seveda Aleš, eno je lažje, drugo pa težje...
Gost

OdgovorNapisal/-a BountyH » 18.2.2003 22:27

Aleš:

Fakulteta za Strojništvo Maribor:

http://www.uni-mb.si/povezave/izpis_povezave.asp?id=52&pov_id=866

Fakulteta za Strojništvo Ljubljana:

http://www.fs.uni-lj.si/magistrski_studij.html

Toliko o nepoučenih in tistih ki pišejo neumnosti.
Drei Doktoren, Wirtschaft ist verloren.
BountyH
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a ProE » 18.2.2003 22:29

Kolk sem seznanjen naredis z VSS torej 7B specjalizacijo in imas potel 8 stopnjo ? Ali samo 8B ? :lol:
PRO/blemi
ProE
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a remmy » 19.2.2003 6:44

Seveda samo 8B(A in B sta dodatni crki, ker taka klasifikacija sploh ni vec v rabi), saj ne more biti vse tako preprosto, ker bi se drugace vsi vpisovali na VSŠ program in ne na UNI. Z opravljeno specializacijo (financirati jo moras sam) lahko (vsaj mislim, da je tako) studij nadaljujes na magisterski ravni.
Se pa cisto strinjam, da VSŠ ne spada v 6. stopnjo ampak 7B, ker je sesta stopnja visoka sola, ki pa je trajala 2 leti.
Studentje iz VSŠ studija lahko naredite magisterij, vendar le pod pogojem, da naredite specializacijo ali se po VSŠ vpisete na UNI studij. Opazil sem tudi, da je nekdo zgoraj navedel, da za prepis na UNI studij potrebujes povprecno oceno najmanj 8. To je res ampak le v primeru, da po srednji soli niste opravljali mature.
Lep pozdrav,
Ales

Certified SolidWorks Professional
remmy
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a boris » 19.2.2003 7:00

Zanimiva debata...

Res, če opraviš specializacijo je nato možno opraviti magisterij..
Zanimiv del je cena te specializacije ( :o ). Da o magisteriju niti ne govorim....

Študij strojništva za večino ni preveč zanimiv. Študentov je vedno manj...
Če bodo hoteli obdržati dve fakulteti za strojništvo, bodo morali krepko razmisliti kako obdržati ali celo povečati število študentov.

Kaj mislite?

LP

Boris
boris
Sodelavec
Sodelavec

Kraj: Maribor

OdgovorNapisal/-a zupi » 19.2.2003 10:52

Ni res, da je število študentov vedno manjše. Leto nazaj je bilo vpisanih 170 študentov, letos pa okoli 200.
Res pa je, da mladino danes veliko bolj zanimajo smeri, ki so lažje in sem prepričan tudi bolj dolgočasne!
Na splošno pa se pri nas premalo dela (nič) na promociji strojništva. :-?
I wish I was a messenger and all the news was good.
zupi
Moderator
Moderator

OdgovorNapisal/-a boris » 19.2.2003 12:04

Ja, po eni strani imaš prav.

Vendar pa upoštevaj, da se precej študentov vpiše tudi zaradi tega, da so pač študenti.
Pomembno je število študentov v drugem, tretjem ali četrtem letniku.

Daj, preveri to če imaš možnost. Sem prepričan, da bo slika precej drugačna

LP

Boris
boris
Sodelavec
Sodelavec

Kraj: Maribor

OdgovorNapisal/-a zupi » 21.2.2003 11:56

V mojem primeru nas je bilo v prvem l. 170 (malo več), sedaj nas je pa natanko 127.
I wish I was a messenger and all the news was good.
zupi
Moderator
Moderator

Naslednja

Vrni se na Ostalo - tehnična pomoč

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 16 gostov