STROJNISTVO.com • Poglej temo - Uspešna slovenska podjetja

Uspešna slovenska podjetja

Kar ne spada nikamor v zgornje kategorije...

Moderator: -M-

Re: Uspešna slovenska podjetja

OdgovorNapisal/-a vrzi1 » 18.12.2021 13:09

Predvsem je treba preveriti tudi ali firma daje božičnico in letno nagrado. Ko tudi to prištejes k letni plači je kar razlika. Seveda, mora biti božičnica okoli 1500€ in letna nagrada za najboljše zaposlene se ena plača.
vrzi1
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a nabijač » 18.12.2021 17:04

Bravo grega in vrzi. Tudi sam stvari točno tako vidim.
Lahko dodam, da ko iščeš službo v neki firmi pogledaš tudi kakšen je vozni park zaposlenih. Če so na parkirišču same kripe zbeži. Na razgovoru prosi, da ti pokažejo podjetje in si oglej opremo. Če imajo poceni kitajske stroje ali vse zanemarjeno in staro tudi zbeži in se na vračaj. Če šparajo pri opremi kako šele škrtarijo pri plačah.
Če boš na razgovoru rekel, da je pričakovana plača 3 jurje se ti bodo itak smejali in te ne bodo zaposlili, sploh če z njimi še nisi sodeloval in te ne poznajo.
Tvoja plača je za delodajalca optimalna tedaj, ko je točno tako nizka da je ravno še na meji da še ne greš drugam.
Če si želiš višati plačo je to treba narediti zelo argumentirano s predstavitvijo tvojih uspešno zaključenih projektov, inovacijami,... Normalen šef ob dobrih rezultatih hitro da predlog za napredovanje naprej.
Je pa res, da če nekdo nikakor ne more napredovati v podjetju A, verjetno ne bo napredoval tudi v podjetju B. To sicer ni čisto 100% res, 80% pa je. Je verjetno le z njim nekaj narobe.
Plače inženirjev se med podjetji za enakovredno delo zelo ne razlikujejo.
nabijač
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a grega09 » 19.12.2021 18:01

nabijač napisal/-a:Lahko dodam, da ko iščeš službo v neki firmi pogledaš tudi kakšen je vozni park zaposlenih. Če so na parkirišču same kripe zbeži. Na razgovoru prosi, da ti pokažejo podjetje in si oglej opremo. Če imajo poceni kitajske stroje ali vse zanemarjeno in staro tudi zbeži in se na vračaj. Če šparajo pri opremi kako šele škrtarijo pri plačah.

Kaj pa vem, zanimive izkušnje. Eni stiskači imajo dovolj denarja za super stroje, ni pa za ljudi. Saj veš, stroje se da pokazati, kar pa naredijo ljudje, pa bolj težko.
Z avti v Sloveniji pa vsi vemo kako je. Bolje jesti suh kruh pa vodo, glavno da je puf za nov in dober avto.
Je pa bolje, če imajo, kot pa če nimajo, to je pa res. :D Je pa na začetku težko, kot sem že napisal nekje prej...
grega09
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a vili » 19.12.2021 19:36

sem bil včeraj pri bri bivšem patnerju - delodajalcu, v redu sem 7 let v penzionu, ampak me je včerjaj zanela malo pot in v živo videl nove škarje, abkante, pa trumfa, da ne govorim o 5 osnih mašinah , si nisem zapomnil, ma fantje delajo ne se zajebavat..., haha..., glejte ni to ranvo en simenss, je pa luštna firmica, mašin kar preveč...???, po mojem občutku v prostoru...
vili
Strokovnjak
Strokovnjak

Prejšnja

Vrni se na Ostalo - tehnična pomoč

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 6 gostov