STROJNISTVO.com • Poglej temo - Zabrizgavanje tekstilnega traku

Zabrizgavanje tekstilnega traku

Vprašanja, predlogi in mnenja s področja orodjarstva...

Moderator: -M-

Zabrizgavanje tekstilnega traku

OdgovorNapisal/-a marjan_h. » 30.1.2006 19:47

Pozdravljeni!

Imam problem pri izdelavi orodja za zabrizgavanje tekstilnih trakov.
Tekstilni trakovi so po širini v toleranci ± 0,5mm, po debelini pa ± 10%. Po zagotovilu dobavitelja so to najnižje tolerance, ki jih lahko zagotovijo.
Problem se pojavi, če zabrizgamo trak, ki je +0,5mm širši,ker ga zvije.
Če zabrizgamo trak, ki je -0,5mm ožji pa ga preliva!

Zamima me, če je možno kupiti kakšne gumjaste (ali kakšne drugačne) vložke, ki bi jih vstavil v utor za trakove, da bi to razliko pokrivalo.
Za bolše razumevanje problema sem naredil shemacko sliko.

Za odgovore se Vam že v naprej zahvaljujem!

Slika
Marjan H.
marjan_h.
Novinec
Novinec

OdgovorNapisal/-a jaka23 » 15.2.2006 9:46

ali imate to trakove na kolutih ali je vsak posamezno?
ce je trak na kolutu, in sami rezete koncno dolzino, nej bi bil cel kolut enake sirini recima -0,5 naslednji kolut bi bil pa sirine +0,5 vzami za primer.
potem imas opcijo da bi v utor vdelal gibljivi omejilec ali menljivega. Kaksna pa je debelina traku???
jaz sem imel podobni problem z vstavljanjem Al-traku pa je zadeva funkcionirala.
Guma pa po mojem mneju ni resitev.
Ce je zadeva se aktualna me lahko tudi kontaktiras na tel: 031-61-76-35 Jaka

Lep pozdrav:
Jaka
jaka23
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a marjan_h. » 15.2.2006 14:53

jaka23 napisal/-a:ali imate to trakove na kolutih ali je vsak posamezno?
ce je trak na kolutu, in sami rezete koncno dolzino, nej bi bil cel kolut enake sirini recima -0,5 naslednji kolut bi bil pa sirine +0,5 vzami za primer.
potem imas opcijo da bi v utor vdelal gibljivi omejilec ali menljivega. Kaksna pa je debelina traku???
jaz sem imel podobni problem z vstavljanjem Al-traku pa je zadeva funkcionirala.
Guma pa po mojem mneju ni resitev.
Ce je zadeva se aktualna me lahko tudi kontaktiras na tel: 031-61-76-35 Jaka

Lep pozdrav:
Jaka

Te trakovi so na kolutih, ki jih nato režemo in ročno vstavljamo v orodje. Problem je v tem, ker je na istem kolutu odstopanje ±0,5mm! Tako, da reširev z gibljivimi omejilci odpade.
Debeline treku je 2mm!
Obstaja pa ena rešitev, z gumijastimi vložki, ki jih je razvil HASCO. Ti vložki oz. elementi namreč rešujejo ravno ta problem in so novost na trgu!
Dejansko me je zanimalo,če je kdorkoli že uporabljal te elemente in kako jih je vgradijl, kje so se pojavli problemi,...
Tema pa mislim, da bo kar nekaj časa še aktivna!
Marjan H.
marjan_h.
Novinec
Novinec

OdgovorNapisal/-a jaka23 » 16.2.2006 11:46

glede na to da je debelina 2mm in tekstil bi morda lahko izdelal vlozke iz ˝vulkolana˝. kar se tice montaze: vrezes navoje pa privijacis.
Pri meni sicer ni delovalo sem imel pa precej debelejsi Al-trak.
Glede tvojega problema sem govoril z ˝starimi macki˝ iz Iskre OTC pa so rekli, da oni ponavadi te stvari tako resijo. Kar se pa tice Hasco-tivih vlozko pa se niso delali, sicer pa lako kontaktiras Hasco pa ti bojo svetovali saj imajo oni tudi svoje tehnologe svetovalce.

Lep pozdrav:
Jaka
jaka23
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a Vlado » 16.2.2006 19:46

Slični problem s metalnom trakom riješavam sistemom poluga s oprugama, kako djeluje na tekstil ne znam. Ako mi ostavite mail mogu vam poslati skicu u ACAD-u.
Lijep pozdrav,
Vlado
ve
Vlado
Pripravnik
Pripravnik

Vrni se na Orodjarstvo

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 4 gostov