Napisal/-a DACAR » 8.3.2022 8:40
Pozdravljeni.
Prosil bi za pomoč koga od strokovnjakov, ker mi serviser ni znal pomagati. Gre pa za sledečo zadevo. Že nekaj časa smo opažali, da pomivalni stroj ne pere dobro. Najprej je bila posoda samo mokra, se pravi, da ni dobro sušil, kasneje pa tudi pomita ni bila več dobro. Pred nekaj dnevi sem opazil, da po pranju na dnu ostaja voda. Ta voda je včasih precej umazana. Posoda ni dobro oprana in je tudi mastna. Pa včasih je bilo tako, da ko si po pranju odprl vrata, je ven butnila toplota in para. Zdaj tega ni.
Gre za model BOSCH SMS69M08EU/07. Ima že nekaj let, ampak ni bil veliko v uporabi. Napake ne javlja. Serviser je priklopil nekaj in zagnal nek program in rekel, da mu javlja 2 napaki grelca, ampak ko je med programom odprl vrata, je videl, da grelec dela. Za vodo na dnu stroja ni nič komentiral, ker mu te napake ni javilo.
Sam sem potem pregledal vetrnico od odvodne pumpe in je ok in se lepo vrti. Odvodna cev je ok in ni zamašena. Potem sem odvodno cev iztaknil od sifona in jo usmeril v vedro. Na dno stroja sem nalil liter vode in zagnal izčrpavanje vode. Stroj je vse lepo izčrpal. Potem sem zagnal 15 minutni program - izpiranje. Vodo je lepo črpalo v vedrno in ni bilo videti, da bi bilo kaj narobe. Tudi v stroju po izteku programa je bile vse ok - ni bilo stoječe vode. No potem sem pa v stroj naložil nekaj posode in zagnal en normalen pralni program. Po končanem programu odprem in na dnu je bila spet stoječa voda (dokaj čista), posoda malo mastna, še mokra in hladna.
Danes zjutraj sem pogledal, če se je slučajno voda od kod sama natekla v stroj, pa se ni.
Nič več mi ni jasno. Ali je lahko kaj narobe z elektroniko? Ne bi rad še enkrat klical servis, ker računajo 50+€ samo za prihod in pregled, ki pa že prvič ni rešil nič.
Zato me zanima, ali mi zna kdo svetovati glede tega.