obnavljam nosilec rezervnega kolesa od VW Transporter T4. Ta se pritrdi na zadnji stebriček z dvema "ploščicama" na vsakem sta dva tečaja za odpiranje in zapiranje nosilca. Nosilec je treba odpreti za 90 stopinj, ko želiš odpreti prtljažna vrata. Pri naleganju tečajev - med nosilcem in tečajem so bile vložene mrežaste bakrene prirobnice in tulci, ki sem jih poškodoval pri demontaži (kos sem dal vroče cinkati). Verjetno služijo za boljše naleganje + da os in nosilec ne zapeče skupaj ob daljši neuporabi + da ne škripa ob odpiranju. Je kdo, ki izdeluje kaj podobnega? Mogoče druga rešitev?
Torej če je bakren in zapacan s cinkom, si namešaj solno kislino HCl ~10% raztopino in potopi tulec vanjo. Kislina bo cink raztopila, baker bo ostal čist. Potem dobro operi pod vodo, stvar rešena.
Tulec je iz bakrene mrežice, ja. Mogoče se na fotki ne vidi dobro, ker je mrežica zapacana. Problem je ker sem vse tulce deformiral in so razpadli, ko sem jih izvlekel. Izvlekel sem jih, ker sem ta nosilec poslal na vroče cinkanje.
Najbolje bi bilo dobiti nove take tulce - pozna kdo koga, ki jih izdeluje?
da je ta puša bakrena skoraj ne verjamem bo verjetno kak bron, baker je namreč slab ležajni material je premehak, tu v tvojem primeru gre za kak kompozit, poglej katalog IGUS ali kaj podobnega, tudi prillinger, vroče cinkanje???, boš moral povrtati luknjo, ker bo preveč cinka gor, toliko na kratko..., še to narediti daj iz teflona ali oilona...
Zadnjič spremenil vili, dne 2.9.2022 8:15, skupaj popravljeno 1 krat.
sem zgoraj dodal, pa še enkrat, daj narediti iz teflona ali ojlona ali novilona, tega izdeluje akripol trebnje morda že imajo kaj podobnega ali ti pa podrejajo, pokliči jih...
Išči pod puša s prirobnico ali drsni ležaj z prirobnico (na hitro najdeš pri M&M ali Heberkon). Predvidevam da je WV uporabil prirobnico, da je prenačala drsanje zaradi teže kolesa. Te puše imajo včasih takšno strukturo da je podobna mrežici. Res pa je da navadno niso v takšni dolžini kot imaš na fotografiji. Morda bi šlo če daš na vsako stran težaja eno ali jih zložiš notri več eno za drugo.