Vrtanje globokih izvrtin
Moderator: -M-
Vrtanje globokih izvrtin
CAM programiranje globokih izvrtin;
...
...
Zadnjič spremenil CNC tehnologija, dne 26.1.2024 22:10, skupaj popravljeno 1 krat.
- CNC tehnologija
- Strokovnjak

Re: Vrtanje globokih izvrtin
Noben orodjar nima rešeno vrtanja lukenj za hlajenje. Brez SolidE. ne znamo niti navoja urezat na štil od brezove metle.....
Zadnjič spremenil 33test, dne 27.10.2022 12:04, skupaj popravljeno 1 krat.
- 33test
- Strokovnjak

33test napisal/-a:Noben orodjar nima rešeno vrtanja lukenj za hlajenje. Brez SE ne znamo niti navoja urezat na štil od brezove metle.....
brezova metla
to mojster, LUKNJE ne pa ene izvrtine, me kar strese..., sami novodobni strojniki..., haha, pa ne se jezit
- vili
- Strokovnjak

I?
Zadnjič spremenil CNC tehnologija, dne 26.1.2024 22:11, skupaj popravljeno 2 krat.
- CNC tehnologija
- Strokovnjak

CNC, daj preberi, preden pritisneš 'pošlji'.
Če ti ne potegne - merske enote...?!
Vili, luknjo lahko tudi preštancaš, izrežeš z laserjem, vodnim curkom, plazmo, prestreliš s puško, ...
To so luknje, ki niso izvrtine. Tako da 'izvrtina' glede preciznosti izražanja in s stališča tehnologa ni neprimerna, pa če te moti ali pa ne.
Če ti ne potegne - merske enote...?!
Vili, luknjo lahko tudi preštancaš, izrežeš z laserjem, vodnim curkom, plazmo, prestreliš s puško, ...
To so luknje, ki niso izvrtine. Tako da 'izvrtina' glede preciznosti izražanja in s stališča tehnologa ni neprimerna, pa če te moti ali pa ne.
- Slavcr
- Strokovnjak

Poskusi pri Unior Strojna Oprema.
- Pek
- Strokovnjak

Hvala.
Zadnjič spremenil CNC tehnologija, dne 26.1.2024 22:11, skupaj popravljeno 1 krat.
- CNC tehnologija
- Strokovnjak

slavcl:
a je tudi vrtana kao "izvrtina" luknja ali ni, samo to povej, ja mi je pa šla ta "izvrtina" pred destletji na ku..., v naši orodjarni, ...
, pa si malo poglejte ateta KRAUT-a ,kaj pravi o izvrtinah, tudi v abecednem kazalu tega termina ne omenja..., haha...., govoriš o preciznosti, kaj, a laser luknje so pa kar nekaj...
če mi še malo dovolite, ja naftaši pa imajo "vrtine", v redu jih vrtajo, pri "ina" so pa rekli "bušotine", ampak brez tistega "aus", smo delai enkrat pred nevem koliko desetletji "logerje" ala timcen za njihove vrtelne stolpe, kako so laufali pa pojma nimam...
, očigledno so, ker nisem dobil nič po kepi...

a je tudi vrtana kao "izvrtina" luknja ali ni, samo to povej, ja mi je pa šla ta "izvrtina" pred destletji na ku..., v naši orodjarni, ...
če mi še malo dovolite, ja naftaši pa imajo "vrtine", v redu jih vrtajo, pri "ina" so pa rekli "bušotine", ampak brez tistega "aus", smo delai enkrat pred nevem koliko desetletji "logerje" ala timcen za njihove vrtelne stolpe, kako so laufali pa pojma nimam...
Zadnjič spremenil vili, dne 28.10.2022 10:35, skupaj popravljeno 1 krat.
- vili
- Strokovnjak

Pozdravljeni,
Sam sodelujem z LBM orodjarstvo - Postojna.
So mojstri pri ( globokem) vrtanju in obdelavi...
LP
Sam sodelujem z LBM orodjarstvo - Postojna.
So mojstri pri ( globokem) vrtanju in obdelavi...
LP
- 533
- Strokovnjak

OK ?
Zadnjič spremenil CNC tehnologija, dne 26.1.2024 22:12, skupaj popravljeno 2 krat.
- CNC tehnologija
- Strokovnjak

saj sem napisal, če mi dovolite, ok sem naluknjal..., ampak ni bilo prehudo...
, se oproščam...,
pa še ena luštna od naših bivših: para buši "rupu" tamo, gde burgija nemože, mislim, da prevod ni potreben...
, ja samo vi vrtejte...
pa še ena luštna od naših bivših: para buši "rupu" tamo, gde burgija nemože, mislim, da prevod ni potreben...
- vili
- Strokovnjak

...
- Priponke
-
- DSC_0336.JPG (929.25 KiB) Videno 33642 krat
Zadnjič spremenil CNC tehnologija, dne 26.1.2024 22:12, skupaj popravljeno 1 krat.
- CNC tehnologija
- Strokovnjak

Eh, Vili, ni ti težko narobe prebrat, samo da se lahko 'prepucavaš'.
Pisal sem o preciznosti izražanja, ne 'luknjanja'.
Ja, izvrtina je luknja, ti kar mirno spi kar se tega tiče.
Pisal sem o preciznosti izražanja, ne 'luknjanja'.
Ja, izvrtina je luknja, ti kar mirno spi kar se tega tiče.
- Slavcr
- Strokovnjak

cnc:
se oproščam glede terminologije, dobro je pa "hinko" padel pod malo čudne vplive, ja imam tudi njega že nekaj destletij 4++ nič bat, ata "kraut" je pa zakon skuz na ponki, ampak ta izvrtina je še vedno "nagravžen" prevod iz ene grde "nemščine" ausborung-a..., (a misliš, da je "hinko" pisal ta priročnik sam, pa ja, pisali so ga asistenti in seminarci, je tudi moja mula pisala na S faksu za profe...) tako kot še marsikaj, pa nebom tu "svinjal"..., samo za primer: ena "halbaksa", v slovenščini pa "polos" v recimo eni pogonski osi vozil..., ja saj boste rekli to govorijo vsi mehaniki, ja res je in, nisem od predvčerajšnjem...
torej bo luknaja izdelana z laserjem po analogiji izvrtina: izlaserina, plazma izplazmerina, erozija izerzoina, štancana izštancarina, uf kako pametujem...

slavc:
oprosti sem bil res majčkeno "šlampast"...

se oproščam glede terminologije, dobro je pa "hinko" padel pod malo čudne vplive, ja imam tudi njega že nekaj destletij 4++ nič bat, ata "kraut" je pa zakon skuz na ponki, ampak ta izvrtina je še vedno "nagravžen" prevod iz ene grde "nemščine" ausborung-a..., (a misliš, da je "hinko" pisal ta priročnik sam, pa ja, pisali so ga asistenti in seminarci, je tudi moja mula pisala na S faksu za profe...) tako kot še marsikaj, pa nebom tu "svinjal"..., samo za primer: ena "halbaksa", v slovenščini pa "polos" v recimo eni pogonski osi vozil..., ja saj boste rekli to govorijo vsi mehaniki, ja res je in, nisem od predvčerajšnjem...
torej bo luknaja izdelana z laserjem po analogiji izvrtina: izlaserina, plazma izplazmerina, erozija izerzoina, štancana izštancarina, uf kako pametujem...
slavc:
oprosti sem bil res majčkeno "šlampast"...
- vili
- Strokovnjak

?
Zadnjič spremenil CNC tehnologija, dne 26.1.2024 22:13, skupaj popravljeno 1 krat.
- CNC tehnologija
- Strokovnjak

Kdo je na strani
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 5 gostov