epošta: info@strojnistvo.com
(C) 2001 - 2012 STROJNISTVO.com
Moderator: -M-
Demz napisal/-a: Tako je tovor obešen najnižje kolikor se da in bi moral biti v bistvu statično stabilen sam po sebi.
Da so se pa morali ogibati nadstrešku perona, hja, .. kdo bi si mislil za tako banalnost.

Sem zapisal, da je bočni premik tovora potreben ne le zaradi ovir ob progi ampak tudi zaradi višinske razlike tirnic. Če vse štima, je pritisk enak na obe tirnici. Premik težišča zaradi ovire za 200 mm daje pri razmaku tirnic 1450 mm nekaj razlike pritiskov, vendar to še ni problem. Če pa ima ena tirnica slabši temelj kot druga, potem pa ????grega09 napisal/-a: kaj pa posedanje tira na strani prevrnitve tovora?.

Žerjavar napisal/-a:Če pa ima ena tirnica slabši temelj kot druga, potem pa ????

Napačna smer razmišljanja. Preveč ekscentrično laložen tovor bo res povzročil prevračanje, vendar se bo prevračalo skupaj z vozički, ker bo vsa teža le na eni tirnici. Seda pa so vozički ostali na progi, ker je teža tovora še vedno delovala blizu sredine vozičkov. Sila prevračanja pa je delovala na tovor in je ob nadaljnem prevračanju odtrgalo spoj med tovorom in vozički.grega09 napisal/-a: da bi lahko takšen tovor bil naložen tako, da ga lahko operater z mehanizmom bočnega premikanja v neki skrajnosti prevrne.

Bravo, da si našel. Te fotke se iz tistih časov ne spomnim - sem redno bral Večer (včasih že popoldne), delal sem v tovarni (Delo so brali tisti, ki si niso privošćčili bolj koristnega dela.čiro1950 napisal/-a:https://old.delo.si/gospodarstvo/podjetja/jubilejni-fokus-kako-se-je-kalila-atomska-energija.html

Vrni se na Ostalo - tehnična pomoč
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 11 gostov