epošta: info@strojnistvo.com
(C) 2001 - 2012 STROJNISTVO.com
Moderator: -M-
lesy1 napisal/-a: Voda naravno zaokroži če je zalogovnik višje od peči, kar ponavadi ni.
Topla voda iz vrha peči mora iti na spodnji del zalogovnika (ker želimo celega zagreti)..

Žerjavar napisal/-a:lesy1 napisal/-a: Voda naravno zaokroži če je zalogovnik višje od peči, kar ponavadi ni.
Topla voda iz vrha peči mora iti na spodnji del zalogovnika (ker želimo celega zagreti)..
Vrh zalogovnika mora biti višje od vrha kotla. Voda iz kotla mora priti v zalogovnik zgoraj, je zalogovnik bolj uporaben, ko ob prenehanju kurjenja ni bil poln (cel dovolj zagret).

Česar še nisi videl, ni rečeno da ne obstoja ali ne deluje.lesy1 napisal/-a: Sem videl kar nekaj peči (uplinjevalnih) z zalogovnikom in nobena ni imela vezave izvedene tako kot praviš
Teoretično sicer bi šlo, praktično pa je vedno črpalka in mešalni ventil med pečjo in zalogovnikom.
Moraš zagotovit varovanje povratka, se pravi vtok vode v peč s primerno temperaturo (cca 60-70°C)...

Žerjavar napisal/-a: Česar še nisi videl, ni rečeno da ne obstoja ali ne deluje.
Govorima o problemu pregretja = varovanje temperature povratka ni problem, ker je sistem že dobro ogret, črpalka in mešalni ventil, ki ju omenjaš, ne rabita ovirati vode skozi zalogovnik.
Mene noben proizvajalec peči ne fila s svojimi pogruntacijami..

lesy1 napisal/-a: Kako varovanje povratka ni problem?

Žerjavar napisal/-a:Debata teče o potrebni velikosti zalogovnka, ki bi naj bil kot varovalo pregrevanja.

Strokovni forum ni čvek krožek. Je namenjen reševanju problemov. odgovorom na vprašanja. Debata se razvije ob različnem mnenju z navajanjem argumentov za zakritje lastne zmote.AnžeFurlan11 napisal/-a:Pišem samo za to, ker semizdi da je tema šla v drugo stran, pa nič za to.

Žerjavar napisal/-a:Strokovni forum ni čvek krožek. Je namenjen reševanju problemov. odgovorom na vprašanja. Debata se razvije ob različnem mnenju z navajanjem argumentov za zakritje lastne zmote.AnžeFurlan11 napisal/-a:Pišem samo za to, ker semizdi da je tema šla v drugo stran, pa nič za to.

AnžeFurlan11 napisal/-a:Pozdravljeni, dobil sem naključno en posnetek peči.
Mi lahko nekdo razloži kako ta pel deluje, stvar zgleda zelo sodobna.?
https://www.youtube.com/watch?v=X8aQbqiw1LQ&t=4s

AnžeFurlan11 napisal/-a:Hvala za izčrpen odgovor, zanima me, če preverite ali je na tej peči landa sonda ali ne:
https://www.youtube.com/watch?v=HVEb5KdBb3o. In kakšen ima namen landa sonda. Nekateri pravijo, da to samo potrata energije.

AnžeFurlan11 napisal/-a: kakšen ima namen lambda sonda. Nekateri pravijo, da to samo potrata energije.

Vrni se na Energetsko in procesno strojništvo
Po forumu brska: Google [Bot] in 3 gostov