STROJNISTVO.com • Poglej temo - Iscem: mojstra za izdelavo par zeleznih oz alu okvirjev

Iscem: mojstra za izdelavo par zeleznih oz alu okvirjev

Vsa ostala vprašanja, mnenja... (kar ne spada v zgornja področja lahko objavite v tem forumu: GOSPODARSTVO, POLITIKA...)

Moderator: -M-

Iscem: mojstra za izdelavo par zeleznih oz alu okvirjev

OdgovorNapisal/-a MaticK » 1.2.2023 14:20

Pozdravljeni,

potrebujem par zeleznih in aluminijastih okvirjev za foto odbojnike, pa me zanima ce bi mi kdo lahko naredil?
V prilogi skica.

Na prva dva se bi napela tkanina, zato okrogle palice, da ni ostrih robov. Zelezo, da je dovolj togo vse skupaj. Na druga dva se pa nalepi prosojno folijo, zato sta ploscata. Vecji iz cevi, zaradi togosti.
Vse okvirje se s pomocjo spodnje palcke vpne v stojalo, tako je tista palcka nosilni del celega okvirja, zato so tudi ojacitve. Pri zeleznih pac zelezne, pri alu pa alu.

Prve tri bi potreboval po 2 kos, zadnjega pa 1x.
Vse mere so +-5mm.
Okvirje se bo rabilo v studio in rokovalo z golimi rokami, tako bi rabil vsaj delno gladke robove oz vare, da se kdo ne poreze, ne potrebujem pa neke fancy spolirane zadeve.

To nekako to. Za dodatne info in ponudbe - zs.

Hvala in lep pozdrav,
Matic

Slika
MaticK
Pripravnik
Pripravnik

Re: Iscem: mojstra za izdelavo par zeleznih oz alu okvirjev

OdgovorNapisal/-a vajenec99 » 3.2.2023 23:43

Jaz bi šel tako zadevo delati iz vodovodarskih pvc cevi. Mogoče bo problem zasuk v kolenu, kar rešiš z vijaki za les. Lahko narediš sam. Bo precej lažje za prestavljanje, ceneje, ker ne rabiš varilca pa razsavi se enostavno.
vajenec99
Novinec
Novinec

Re: Iscem: mojstra za izdelavo par zeleznih oz alu okvirjev

OdgovorNapisal/-a Deutz » 4.2.2023 7:53

MaticK napisal/-a:....potrebujem par zeleznih in aluminijastih okvirjev za foto odbojnike

...tega je eno morje na internetu..."lighting flags"... nekoč su temu mojstri rekli "neger" (črn) ki se je pritrdil na "neger-štango" :D
Če pa misliš da bo ceneje izdelal kak lokalni "šlosar" pa zahtevaj da palice bodo iz "jeklene žice (8mm)" (vzmetno jeklo) ne pa iz navadne "železne"...
Deutz
Strokovnjak
Strokovnjak

Vrni se na Vse ostalo

Kdo je na strani

Po forumu brska: Google [Bot] in 0 gostov