CAM priročnik
Moderator: -M-
54 prispevkov
• Stran 1 od 4 • 1, 2, 3, 4
CAM priročnik
5 osni priročnik za frezanje z rešenimi primeri je bil gotov že marca, skupaj 400 strani.
Naslednji priročnik je za 2 in 3 osno CAM programiranje in šteje danes že 300 strani pa še ni v celoti zaokrožen.
Zajemata sodobne in kompaktne CAM metode za PRO uporabnike. Principi programiranja, sledenje materialu, baze podatkov in ničelno 3D CAD modeliranje...
V izdelavo sem šel na iniciativo pomembnih deležnikov v Sloveniji.
Ne bo javno publicirano !
Naslednji priročnik je za 2 in 3 osno CAM programiranje in šteje danes že 300 strani pa še ni v celoti zaokrožen.
Zajemata sodobne in kompaktne CAM metode za PRO uporabnike. Principi programiranja, sledenje materialu, baze podatkov in ničelno 3D CAD modeliranje...
V izdelavo sem šel na iniciativo pomembnih deležnikov v Sloveniji.
Ne bo javno publicirano !
- CNC tehnologija
- Strokovnjak

Re: CAM priročnik
Kje in kako ga je možno dobiti?
- fikus_
- Strokovnjak

fikus_ napisal/-a:Kje in kako ga je možno dobiti?
Na mojih predavanjih prav gotovo. Z rešenimi primeri iz prakse.
- CNC tehnologija
- Strokovnjak

"Ne bo javno publicirano." "Na mojih predavanjih prav gotovo."
Napiši konkretno...
Ali samo na tvojih predavanjih, kje so ta predavanja, cena predavanja ali so brezplačna, je vključen priročnik že v predavanje?
Ali ga je možno kje naročiti, je to papirnata knjiga, v pdf-u,...? Cena priročnika.
Boš nekaj priročnikov podaril, ko si že forum izkoristil za reklamo?
Napiši konkretno...
Ali samo na tvojih predavanjih, kje so ta predavanja, cena predavanja ali so brezplačna, je vključen priročnik že v predavanje?
Ali ga je možno kje naročiti, je to papirnata knjiga, v pdf-u,...? Cena priročnika.
Lep pozdrav, Janez
- jan.23
- Strokovnjak

jan.23 napisal/-a:"Ne bo javno publicirano." "Na mojih predavanjih prav gotovo."
Napiši konkretno...
Več bo znano v septembru/oktobru 2023, ko bo potrjen tudi korikulum za srednje in visoke šole strojništva.
Javno ne bo publicirano - je še živ spomin na izdajo knjige 1000 izvodov pred leti. Si že delal z založniki literature ?
- CNC tehnologija
- Strokovnjak

Če imate praktično idejo glede vsebine CAM priročnika, lahko komot dodam še obravnavo vaše teme, če bo le možno.
Ja, Deep Drilling tehnologija za katero je dosti zanimanja bo tudi zajeta. Jutri pričnem s tem, seveda skupaj z rešenim primerom in komentarjem parametrov v povezavi z CNC kodo.
Zanimive 3D datoteke za oravnavo v CAM okolju, ki jih slučajno lahko javno delite, se jih ne bom branil.
LP
CNC tehnologija
Ja, Deep Drilling tehnologija za katero je dosti zanimanja bo tudi zajeta. Jutri pričnem s tem, seveda skupaj z rešenim primerom in komentarjem parametrov v povezavi z CNC kodo.
Zanimive 3D datoteke za oravnavo v CAM okolju, ki jih slučajno lahko javno delite, se jih ne bom branil.
LP
CNC tehnologija
- CNC tehnologija
- Strokovnjak

Jaz nikoli nisem štekal, kako delajo makarone - kako zvrtajo tisto zavito luknjo skoz. Jaz mislim, da gre sigurno to za 5 osno CNC obdelavo. A bi to lahko obravnavali en tak primer vrtanja luknje v makaron?
- johanes
- Pripravnik

johan:
pa makaroni se izdelajo zelo preprosto, to je pripeljal se mi zdi marco polo s kitajskega, najprej se izvrta luknjo pol se pa okoli nje ovije testo...

pa makaroni se izdelajo zelo preprosto, to je pripeljal se mi zdi marco polo s kitajskega, najprej se izvrta luknjo pol se pa okoli nje ovije testo...
Zadnjič spremenil vili, dne 30.5.2023 12:45, skupaj popravljeno 1 krat.
- vili
- Strokovnjak

vili napisal/-a:johan:
pa makoroni se izdelajo zelo preprosto, to je pripeljal se mi zdi marco polo s kitajskega, najprej se izvrta luknjo pol se pa okoli nje ovije testo...![]()
![]()
Ja Johanes bo moral še kej žgančkov pojest. Lohka vpraša tud svojo Pepco kej okrog tega...
- CNC tehnologija
- Strokovnjak

Pozdrav.
Obstaja tudi alternativna metoda! Narediš testeno "štango", potem pa iz enega konca luknjo vstaviš. Luknjo pa dobiš od firme Bim & Bum. Tukaj je še dokumentarec na to temo:
https://www.youtube.com/watch?v=28Mo2XZrovU
Si nisem mogel pomagati, sta me Johanes pa Vili preveč za jezik vlekla
Lp
Jože
Obstaja tudi alternativna metoda! Narediš testeno "štango", potem pa iz enega konca luknjo vstaviš. Luknjo pa dobiš od firme Bim & Bum. Tukaj je še dokumentarec na to temo:
https://www.youtube.com/watch?v=28Mo2XZrovU
Si nisem mogel pomagati, sta me Johanes pa Vili preveč za jezik vlekla
Lp
Jože
- CADfreak
- Strokovnjak

- Kraj: Maribor
jože:
glej to okoli luknje in ovijanja testa mi je pokojni foter govoril že pred cca 60 leti, pa študiraj..., sem se pa zajebaval v eni orodjarni in produkciji tudi s platami za ekstrudiranje, iztiskavanje makaronov za resno produkcijo, ja so pa finte kako gredo ravni in kako polžki, 2D in 3D (vijačnica), saj veste kaj mislim, da bomo malo bolj fensi, pa nebom tu o tem..., ja so kar luštne finte...
glej to okoli luknje in ovijanja testa mi je pokojni foter govoril že pred cca 60 leti, pa študiraj..., sem se pa zajebaval v eni orodjarni in produkciji tudi s platami za ekstrudiranje, iztiskavanje makaronov za resno produkcijo, ja so pa finte kako gredo ravni in kako polžki, 2D in 3D (vijačnica), saj veste kaj mislim, da bomo malo bolj fensi, pa nebom tu o tem..., ja so kar luštne finte...
- vili
- Strokovnjak

CAM priročnik nastaja dalje kjub smetenju po temi.
- CNC tehnologija
- Strokovnjak

54 prispevkov
• Stran 1 od 4 • 1, 2, 3, 4
Vrni se na NX, Solid Edge, Teamcenter
Kdo je na strani
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 0 gostov