epošta: info@strojnistvo.com
(C) 2001 - 2012 STROJNISTVO.com
Moderator: -M-

ALG200 napisal/-a:V Švici sigurno ni kriv projektant žerjava , kot tudi vsi ostali deležniki,
Če pride 217 km/uro orkanski veter ni pomoči .

Ne bodi picajzl. Govorimo o krivdi. Vsi pa dobro poznamo juristični: imeti prav in dobiti prav.grega09 napisal/-a:Kaj pa se šteje za uradno izmerjeno hitrost vetra ob takšnih primerih? Če ni bila izmerjena na mestu postavljenega žerjava, kako potem lahko ta meritev drži??

ALG200 napisal/-a:Okrog podrte strehe v Adriji ni v interesu ne same Adrije, ne zavarovalnice, ne firme, ki je gradila to streho , ker vsak ima lahko nek svoj delež v temu, tako kot je običaj, da se to zakrije pred javnostjo.

grega09 napisal/-a:Nočem biti. Bom te poizkusil drugače vprašati. Če bi bil ti poklican na sodišče po tem ko se ti je žerjav podrl pri izmerjeni hitrosti vetra 226 km/h, bi rekel kriv sem, odpeljite me v čuzo? Oba pa veva, da če ti v preračune spustijo revizorja, da bodo skoraj sigurno našli nekaj, kar si kot statik z izkušnjami "spustil skozi", pa četudi nima veze s trenutno rušitvijo. Takšni primeri se v današnjem sistemu na žalost ponavadi končajo v dobro tistega, ki malo več "investira" v pravnika.
Glede Adrie ne vem - me zanima kakšen je bil zaključek, ponavadi to nikoli ne pride v javnost.
Letos se nekam veliko gradbenih žerjavov podira. Je pa res, da nimam podatka za prejšnja leta in ne morem soditi. Lahko da spet samo slabe novice pridejo do mene, kot ponavadi v tem novinarsko zastavljenem sistemu... Ali je pa res vreme hudo izven standardno.

mirator napisal/-a: Vsak odgovorni projektant (oz. po novem pooblaščeni inženir) mora imeti, in ga tudi ima, obvezno zavarovanje za odgovornost za lastne napake in pa strokovni izpit.
Se pa pri nestalnih obtežbah računa s faktorjem 1,5.
Kar se Adrie tiče pa projektanta osebno poznam in ga je porušitev strehe izredno prizadela.

do hitrosti 225,5 km/h

Slavcr napisal/-a: V Žerjavarjev faktor 1,1 kar malo dvomim,

Žerjavar napisal/-a:Zaupa se izjavi ene same osebe, da je vse v redu. Zaradi nehotne napake te osebe pa lahko nastane materjalna škoda daleč večja, kot bodo doživljenski dohodki te osebe. Ali je strošek kontrole njegovega dela tako visok, da se bolj splača plačevati premijo zavarovalnici.
Slavcr napisal/-a:Ne ga biksat, no. Vetra se ne meri na decimalke (da se ne bomo lotili natančnosti vetromerov in vetrovnih turbulenc...).

grega09 napisal/-a:. Nekaj časa nazaj sem dobil nasvet, da je lahko vrednost kazni za napake, ki jo lahko naredi takšna oseba nekje sorazmerna z njegovim prihodkom oz. vrednostjo projekta. Drugo logično nima smisla.

Vrni se na Konstruiranje in mehanika
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 0 gostov