epošta: info@strojnistvo.com
(C) 2001 - 2012 STROJNISTVO.com
Moderator: -M-
Žerjavar napisal/-a:....Si kar določil, da je takt določen kot vrtljaja motorja (4 taktni ima dva vrtlaja) .Zmenimo se, ali je takt ena faza termodinamičnega procesa ali pa določen k0t vrtljaja motorja. Za mene je faza procesa.

Glede na tvoje eminentne predavatelje je tvoje znanje o motorjih z notranjim izgorevanjem na visokem nivoju. Jaz se tu ne znajdem najbolje. Me pa moti moderna funkcija "kopiraj in vstavi" . Že Kot ciciban sem moral uporabiti zahtevnejšo " preberi in povej s svojimi besedami".vili napisal/-a:motroji na aškerčevi pri profa urbas, on je bil alfa in omega o znanju o motorjih, na fakc Žun itd, .

Ni vprašanje, kaj se dogaja v taktu. Vprašanje je, kaj je takt, je to hod bata ali termodinamična krivulja (kaj se dogaja).vili napisal/-a: ti bo jasno kaj se dogaja v batnem motorju pri posameznem TAKTU, bo šlo...

vili napisal/-a:majstr:
poglej si gornja dva indikatorska diagrama batnih motorjev, eden za 4 taktni eden za dvotaktni malo bolj podrobno, pa ti bo jasno kaj se dogaja v batnem motorju pri posameznem TAKTU, bo šlo...

Vrni se na Inovativnost, podjetniške ideje in projekti
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost