Napisal/-a hobikovinar » 8.9.2023 16:05
Pozdravljeni,
rad bi si kupil eno struznico. Pa gledam zadeve po netu in se samo cudim. Nekako ne vem kaj kupiti ker je toliko raznih branz. Ce prav razumem v Sloveniji se uporablja prvomajska in potisje najvec. Zadnjic sme videl struznico od podjetja jet, pa nevem sploh ce dobis rezervne dele zanjo v sloveniji.Je to pametno kupiti. Kje pa dobite rezervne dele za potisje in prvomajsko? Baje da ruske in italijanske ni za kupovat, sem bral na forumu, kej je res ne vem.
Lepo bi bilo imeti meter struzne pa ne vem srednjo glavo okol 150mm bi bila ze fajn. Ne rabim 200 naprej, ker stang drejal ne bom.
Ce mogoce kdo ve za kaksno struznico kje od kakega ata ki je ne rabi vec al pa ne vem kaj, bi bil vesel kaksnega namiga. PA nekako bi bilo fajn da ni vsa zarjavela in podrta ter zmajana. ne vem.
Sem gledal meuser m3, samo kot vidim jih ni veliko v obtoku. Se pravi za jurja in pol ni to glih varen nakup ali kako je z tem?
Od wd tehnika ni pametno kupovat struznice je tako? Bernardo so mi rekli naj se ogibam, optimus tudi. Pa je razlika na primer ce je struznica narejena na kitajskem ali v tajvanu,. Tele jet so iz tajvana, ali je to isto pakovanje.
Me pa se neki zanima. Klasicni stroji ne uporabljajo ploscic za struzenje kajne. ker ce gledam izdelke iz cnc ali od klasike se klasicni tako lepo svetijo, kaj je to fora? HSS drzala ki jih sam nabrusis ali kako gre to? ( gledam gredi z navojem recmo, se tkqo lepo svetijo, tega na cnc nisem videl)
Najlepša hvala za odgovore.