STROJNISTVO.com • Poglej temo - Bojler izklaplja

Bojler izklaplja

Kar ne spada nikamor v zgornje kategorije...

Moderator: -M-

Re: Bojler izklaplja

OdgovorNapisal/-a matek » 26.9.2023 10:39

vili napisal/-a:ja grelec se je pri 80 obložil s kamnom, ta pa je izolator in se ti grelec, ker ga hladnejša voda ne hladi pregreva, bo potrebno bojler odpreti in oprati kamen, na gugl pa poglej kdaj - pri kateri temperaturi začne iz vode kristalizirati apnenec..., ja, ko sem odprl moj bojler nisem mogel verjeti, kako je bil obložen s "kamnom"..., sem pa gledal pred desetletji "Cvetke" v zagrebu v tov. parnih kotlov, kako kamen popolnoma zamaši cevi..., če jo ne mehčajo tako kot je zapvedano...

Malo je že od tega, pa morda je prav, da povem stanje.

Po vsem tistem, kar sem naredila, sem mogla (!) res odpret bojler in - očistit kamen. Notri je bilo 7 KIL KAMNA! Sem dala na vago :) Zdaj lahko res rečem, da stvar dela od takrat brez problemov.

Kila kamna na leto! Ti res vzame kar nekaj časa, a po mojem ravno toliko (ali manj) kot iskanje novega bojlerja, servisa in seveda montaža ipd... Ali kot je rekel en znani ;) človek: Tehnika narodu
matek
Pripravnik
Pripravnik

OdgovorNapisal/-a vili » 26.9.2023 10:54

jebiha, dokler sam ne probaš ne "vjerameš"..., kaj ti kdo naklada...

znižaj temperaturo gretja vode tja na cca 60 st, da bo manj izločanja kamna, ...
vili
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a matek » 26.9.2023 16:16

vili napisal/-a:jebiha, dokler sam ne probaš ne "vjerameš"..., kaj ti kdo naklada...

znižaj temperaturo gretja vode tja na cca 60 st, da bo manj izločanja kamna, ...

nas je v družini malo več in vsi imamo radi vročo vodo. če imam na 60 se še dva ne bova uspela stuširat kot smo vajeni.
ne da ne verjemem. samo sem upala, da je kakšna enostavnejša varianta, ki bo zadovoljila vsaj kako leto. teža tega bojlerja presega mojo težo in zato sem se upirala, da bi se ga lotila ... pa ni šlo drugače.
hvala, vili
matek
Pripravnik
Pripravnik

OdgovorNapisal/-a Demz » 26.9.2023 17:14

Če imaš problem s trdo vodo, si zmontiraj tole: https://www.viessmann.si/sl/stanovanjsk ... ahome.html

Je za "pitno" vodo (imaš tudi cenejše variante za zgolj sanitarno vodo) in moram reči, da je voda sedaj celo boljšega okusa. (čeprav pravijo da je voda bl švoh ... :P ). Nastaviš željeno stopnjo trdote (npr. 7 dH) in zadeva deluje avtomatsko,tudi regeneracija. Pralni stroj, bojler in pomivalec, vsi so hvaležni.
Delo krepeli človeka.
Demz
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a matek » 27.9.2023 6:44

Kakšne so pa cene? Se zdi smiselno da se da kar na vstop v hišo (centralno) in ne na posamezna pipe?
matek
Pripravnik
Pripravnik

OdgovorNapisal/-a grega09 » 27.9.2023 8:44

Par let nazaj na sejmu Dom mi je Mesec predstavil, da če imaš problem s trdo vodo, je to to - centralni mehčalni sistem pri vhodu vodovodne napeljave v objekt:
https://mesec.si/hisni-sistemi/mehcanje-vode/mehcanje-vode/
Sam se nisem odločil, ker večjih težav nimam. Verjetno je pa še kakšna konkurenca...
grega09
Strokovnjak
Strokovnjak

Prejšnja

Vrni se na Ostalo - tehnična pomoč

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 21 gostov