STROJNISTVO.com • Poglej temo - Tolerance bronastega ležaja(puše)

Tolerance bronastega ležaja(puše)

Konstruiranje naprav, strojev, prenosi, gonila...

Moderator: -M-

Tolerance bronastega ležaja(puše)

OdgovorNapisal/-a Joža257 » 11.3.2024 9:34

Pozdravljeni,
Kakšen razred tolerance se uporablja pri bronastih pušah na notranji strani in kakšen na zunanji strani, kjer je puša vprešana?

Hvala za odgovore.
Joža257
Novinec
Novinec

Re: Tolerance bronastega ležaja(puše)

OdgovorNapisal/-a vili » 11.3.2024 10:03

a daš lahko skico gor pa magar na škrnicl papirju, bo vse takoj jasno, ne pa neko prazno besedičenje brez veze..., ja mladi strojiki ne znate več na roke skicirat, žalostno...
vili
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a Joža257 » 11.3.2024 10:19

vili napisal/-a:a daš lahko skico gor pa magar na škrnicl papirju, bo vse takoj jasno, ne pa neko prazno besedičenje brez veze..., ja mladi strojiki ne znate več na roke skicirat, žalostno...

Znam, trenutno nimam pri sebi skice, ko pridem domov je pošljem. Drugače pa ne hodim na strojno šolo, vendar se v prostem času okvarjam z takašnimi projekti.
Joža257
Novinec
Novinec

OdgovorNapisal/-a Joža257 » 11.3.2024 11:57

To je skica kako bi izgledalo:
Bel prostor je puša, gred ima premer 10mm, karirast vsorec je ohišje.
Zanima me toleranca(D oz. D/2 na skici)

Skica:
https://postimg.cc/Tyt6PkDm
https://postimg.cc/0MHPVt5x
Joža257
Novinec
Novinec

OdgovorNapisal/-a vili » 11.3.2024 12:58

dobro bil sem tudi malo učitelj strojnikom v teh. šuli, če je kdo prinesel taki skici je letel skozi vrata, popoldne pa mama u šulo, da ga je potem čisto majčkeno po kepici hahaha, jaz sem fasal s prakarjem, v redu, no pa pejmo lepo počasi:

glej po KRAUT-u, ta je zame sveto pismo:

za tdni nased puše v ohišje:
luknja v ohišju H7 to je običajno za luknje, čep , to je pa zunanji premer puše pa en tesen ujem f7

za drsno pušo in za čep, ki se bo vrtrl v njej pa :
luknja v puši zopet H7, čep pa daš kak g...

velike črke so tolerance za luknje, male pa za čepe..., imaš pa na netu KRAUta pa si malo poglej...

še to luknje pri nasedih se delajo običajno v toleranci H7, kaj mislite zakaj...
vili
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a Joža257 » 11.3.2024 16:25

vili napisal/-a:dobro bil sem tudi malo učitelj strojnikom v teh. šuli, če je kdo prinesel taki skici je letel skozi vrata, popoldne pa mama u šulo, da ga je potem čisto majčkeno po kepici hahaha, jaz sem fasal s prakarjem, v redu, no pa pejmo lepo počasi:

glej po KRAUT-u, ta je zame sveto pismo:

za tdni nased puše v ohišje:
luknja v ohišju H7 to je običajno za luknje, čep , to je pa zunanji premer puše pa en tesen ujem f7

za drsno pušo in za čep, ki se bo vrtrl v njej pa :
luknja v puši zopet H7, čep pa daš kak g...

velike črke so tolerance za luknje, male pa za čepe..., imaš pa na netu KRAUta pa si malo poglej...

še to luknje pri nasedih se delajo običajno v toleranci H7, kaj mislite zakaj...

Hvala, ne mi zamerit če nisem naredil najlepše skice, osnove so nas naučili 4 leta nazaj v oš, to pa je bilo to kasneje pa se nisem veliko okvarjal z rizbami

Meni se je tudi nekaj podabnega zgodilo ker nisem bil natančen ko smo to risali. :D
Joža257
Novinec
Novinec

Vrni se na Konstruiranje in mehanika

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost