epošta: info@strojnistvo.com
(C) 2001 - 2012 STROJNISTVO.com
Moderator: -M-

fikus_ napisal/-a:Ne bo ti delalo pri nižjih zunanjih temp., je tudi vprašanje, do katere temp. bi ogrevala, tudi zaradi plina v klimi.
Sem imel idejo uporabiti klimo za hlajenje hladilnice, pa ne gre do tako nizkih temperatur.
Kaj več ti bodo lahko napisali na forumu pod svojo streho.

Deutz napisal/-a:Ali ta klima nima funkcije gretja???

leon.flegar napisal/-a:Deutz napisal/-a:Ali ta klima nima funkcije gretja???
Kolikor vem je klima inverterska toraj greje tudi, specifikacije od nje: https://www.daikin.eu/en_us/products/pr ... 3/9V1.html

Deutz napisal/-a:leon.flegar napisal/-a:Deutz napisal/-a:Ali ta klima nima funkcije gretja???
Kolikor vem je klima inverterska toraj greje tudi, specifikacije od nje: https://www.daikin.eu/en_us/products/pr ... 3/9V1.html
Predelava klime v TČ ...????![]()
....saj klima=TČ
Nooo...!!! ..ti bi predelaval klimo pa osnovne pojme ne poznaš...![]()
![]()
Inverter nima veze z gretjem !! Inverter je elektronska naprava ki spreminja frekvenco napajalnega toka ter na ta način spreminja hitrost vrtenja el. motorja kompresorja. Če nima inverter potem kompresor vedno dela pri največji moči in se občasno izklopi.. Inverter zmanjša obrate kompresorja ki potem dela (skoraj) neprekinjeno z manjšo obremenitvijo in zato je tišji pri delovanju razen ko je potrebna maksimalna moč.. Verjetno je pri kontinuiranem delovanju z manjšo močjo tudi izkoristek nekaj večji...
Če klima ima funkcijo gretja zakaj bi jo predelaval na zrak-voda ??? zaradi talnega gretja ??...
Nikakor !!! Uporabi klimo za gretje zrak-zrak... in si zmagal...

leon.flegar napisal/-a:......sam imam nekaj izkušenj z njimi vendar daleč premalo da bi se lahko v take podrobnosti spustil, zato sem pa tudi tukaj prosil za pomoč.

Deutz napisal/-a:leon.flegar napisal/-a:......sam imam nekaj izkušenj z njimi vendar daleč premalo da bi se lahko v take podrobnosti spustil, zato sem pa tudi tukaj prosil za pomoč.
To ne bo poceni... vprašanje je tudi smislenost predelave za relativno malo moč... ne vem če ne bi bilo ceneje kupit še eno klimo za gretje drugega prostora !?!?...

leon.flegar napisal/-a:...
Zato pa se glih zanimam koliko je tukaj kaj investicija zato, res je da sem klime dobil brezplačno tudi to ko je 10kW in vem da delajo ampak če bom moral za tako predelavo odštet xxx€ te bom res dejansko razmislil če sploh it v to.

vili napisal/-a:leon
vodo v zalogovniku boš grel kako???, če boš s "pumpo" moraš v zalogovnik vgraditi kondenzator, to je tisti, ki ti greje ali hladi zrak, da ti bo grel vodo v njem, seveda mora biti ta "pumpa" reverzibilna, no verjetno je, enkrat gre toplota v eno drugič pa v drugo smer..., zelo enostavno, haha..., koliko bo pa koštalo???

Vrni se na Energetsko in procesno strojništvo
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 0 gostov