STROJNISTVO.com • Poglej temo - EMCO concept mill 105

EMCO concept mill 105

Tehnologija in ekonomija obdelave, predelave...

Moderator: -M-

EMCO concept mill 105

OdgovorNapisal/-a prometheus » 17.8.2004 22:37

Zanimam se za nakup EMCO CONCEPT MILL 105.

Ali ima kdo izkušnje z to zadevo oz. nasvet.
Ali je primeren za obdelavo jekla? ter za manjše serije?
Kater programski paket se priporoča.
Kaj so alternative istega ranga, opažam da so naši ponudniki dražji.

Hvala za vse morebitne informacije
http://www.emco.at/pcmill_105.php?changelang=en

LP, David
prometheus
Novinec
Novinec

OdgovorNapisal/-a Gost » 18.8.2004 13:43

Ti stroji se uprabljajo predvsem v učne namene - v srednjih šolah v Sloveniji bi se jih našlo kar nekaj. V Sloveniji imajo zastopnika, oni bi znali povedati kje so ti stroji že inštalirani.
Po mojem mnenju je stroj primeren za manjše serije in manjše kose, predvsem iz mehkejših materialov.
V kolikor se odločiš za nakup, sporoči na forum, imamo kar nekaj drobnarij ki bi bile primerne za takšen stroj.
Lep pozdrav,
UF
Gost

OdgovorNapisal/-a prometheus » 18.8.2004 15:35

Sem dobil ceno od našega zastopnika za EMCO 5.770.884,00 SIT samo stroj :o.
A je mogoče stroj kupit tudi direktno pri proizvajalcu v AU pa z tem malo prišparat - kakšen miljonček - sedaj k smo v EU?!

Naši ponudniki:

stroj DIVERSE design Y1
http://www.diverse-gb.si/cnc.htm
za 3.200.000,00 SIT

Flexmatic Multi K serija
http://www.flexmatic.si/slo/cnc/cnc.htm
5000 - 7500 EURO
a je primeren le za mehkejše materiale, za npr. jeklo je treba dati več denarja.

Mnenja?
Priporočila?

D.
prometheus
Novinec
Novinec

OdgovorNapisal/-a pp » 10.9.2004 18:57

Jaz imam EMCO PCmill 105 - je predhodnik tega koncepta 105. Moram priznati da je kar dober stroj zame, ker rezkam predvsem plastiko in alumunij. Zraven imam krmilje Simens .Če imaš v mislih mehke kovine in plastiko ti ga vsekakor priporočam, ne bi ga pa priporočal za kakšne jeklene izdelke.
pp

Rabljen cnc reskalec

OdgovorNapisal/-a dracun » 6.3.2006 3:39

Mene zanima kje bi lahko dobil rabljen manjši cnc reskalec?
dracun
Novinec
Novinec

OdgovorNapisal/-a Gost » 6.3.2006 8:49

Zdravo,
za ta denar bi lahko dobil kaj boljsega. Vsaj po moji oceni.
Super stroj za ucenje na srednjih solah, vendar rahlo dvomim, da bi bil primeren za kako bolj resno delo.
Gost

OdgovorNapisal/-a tu480 » 6.3.2006 10:27

Pusti to stvar pri miru ker trese že v aluminiju. To je šolski pripomoček za prikaz delovanja CNC-ja, za resno delo in še serije pa ni. Za ta denar dobiš že dober rabljen rezkalnik.

LP
tu480
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a dracun » 6.3.2006 17:52

kje pa čahko dobim rabljen cnc rezkalnik.
dracun
Novinec
Novinec

OdgovorNapisal/-a bender » 6.3.2006 19:23

Na naši šoli imamo te stroje in se mi zdijo kar vredu res da niso za serijsko obdelavo, večje ter izdelke iz trših mat. vendar ne drži izjava da se trese že pri obdelavi aluminija.
Edina slabost, ki jo je opaziti je tipkovnica od Siemensa, ki je zelo nerodna za pisanje programov in pa tudi program EMCO. Tudi če imaš knjigo se teško zdajdeš v njem oz. rabiš nekaj seminarjev
men je tko` bl vseen
bender
Pripravnik
Pripravnik

OdgovorNapisal/-a gregateskac » 28.3.2006 12:37

Ahoj
mi mamo v šoli tudi tak stroj,men se zdi vredu pa tisto da pri Al. vibrira ni res (potem spremeniš rezalno hitrost,ali pa preveriš togost vpetja obdelovanja ali pa geometrijo stroja),programirat se da tudi preko računalnika (program WinNC) in nato vneseš podatke v siemensov krmilnik in gre.Je pa res da je namenjen za manjše obdelovanca,ki so iz lažjih materialov.
gregateskac
Novinec
Novinec

OdgovorNapisal/-a jozeple » 28.3.2006 14:41

Živjo!
Tud pr nas v šol smo mel tak stroj ki je kar se tiče učenja zelo dobr in seveda za mehke materijale, vendar ti ga za večjo proizvodnjo odsvetujem ker se za tak denar po mojem dobi bolši stroj.Pojdi mal prašat še v BTS&Company mogoče ti bojo znal kaj svetovat in kaj novega povedat. Je pa res da če daš malo večje podajanje in pa globina reza pri Al rado mal trese.
jozeple
Novinec
Novinec

OdgovorNapisal/-a ssprbala » 3.4.2006 17:15

Pozdrav!

Ti stroji so res namenjeni za šole in ga imamo v 12. šolah po Sloveniji, vendar se da na njih narediti tudi kaj resnega. Na naši šoli(SPTŠ M.Sobota) smo izdelali izdelek, kateri je imel krepko čez 200000 stavkov. Res pa je, da moraš zraven obvezno imeti tudi hlajenje oz. mazanje. Tako lahko uporabljaš tudi večje hitrosti in podajanje, pa tudi jeklo se da dobro obdelovati.
Je stroj namenjen tudi za kakšne majhne serije, za kaj več pa si nabavi na primer EMCO MIll 155, 300...

Glede programiranja tega stroja se javi z mailom.

Lep pozdrav!
ssprbala
Sodelavec
Sodelavec

Vrni se na Proizvodno strojništvo

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 2 gostov