STROJNISTVO.com • Poglej temo - Kje dobiti navojne svedre/čeljusti za eksotične navoje

Kje dobiti navojne svedre/čeljusti za eksotične navoje

Kar ne spada nikamor v zgornje kategorije...

Moderator: -M-

Kje dobiti navojne svedre/čeljusti za eksotične navoje

OdgovorNapisal/-a usimoncic » 18.9.2024 12:40

Zanima me, kje v Sloveniji bi dobil navojne svedre in čeljusti z malo bolj eksotičnimi navoji. Predvsem me zanima SM1 navoj. To je 1.035-40, originalno iz šivalnih strojev (SM pomeni sewing machine), rabim ga pa zaradi optike, kjer je precej razširjen. Drug navoj, ki bi ga rabil, je pa 1-32 oz. C-mount, ki je sicer zelo razširjen navoj za objektive kamer za strojni vid.

Prodaja to kdo v Sloveniji, ali moram naročiti iz Alliekspresa?
usimoncic
Strokovnjak
Strokovnjak

Re: Kje dobiti navojne svedre/čeljusti za eksotične navoje

OdgovorNapisal/-a reber » 22.9.2024 8:32

A na stružnici ne gre?
Tako velike navoje z matico in/ali svedrom :roll:
ni nemogoče, ampak tudi enostavno ni.

Če gre za vrezovanje v mehkejše materiale, bodo iz aliexpress v redu. Precej eksotičnih navojnih orodij sem kupil pri kitajcih, večinoma za aluminij, medenino in avtomatno jeklo, za kaj tršega in bolj žilavega je tudi pri kitajcih potem cena x3, x5, x10
Pri nas v Sloveniji poceni zagotovo ne bo, če bo sploh kdo imel v ponudbi tako eksotiko.

Še vedno sem v dvomih, kako lahko fini navoj takega premera točno narediš ročno z navojnim orodjem :-?
reber
Strokovnjak
Strokovnjak

Kraj: Bled

OdgovorNapisal/-a usimoncic » 23.9.2024 9:03

Navojev nisem še nikoli delal na stružnici. Enostavne zadeve sicer znam delati na stružnici, prav dosti prakse pa nimam.

Imam dostop do stružnice Prvomajska TNP160. A ta stružnica lahko dela colske navoje; torej korak 32 ali 40 navojev na colo?
usimoncic
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a vili » 23.9.2024 9:17

na tnp-jkah gredo metrični mm, colski in modulni navoji, šala mala, malo je potrebo pogledat tabeli podajanj-navojev na stroju
vili
Strokovnjak
Strokovnjak

Vrni se na Ostalo - tehnična pomoč

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 12 gostov