Pozdravljeni,
trenutno se prodaja na bolhi ena ze okrnjena sruznica, vreteno je sestavljeno iz treh lezajev se rece prva dva zadnaj sta 80 ta ta prvi je pa 700 evrov. Postelja je se in je res masivna. Dec je pa ful car ko prodaja.
Sem kupil eno struznico staro 70 let pa so me nategnil in sem jo razsekal z macolo in sekiro pa peljal na odapd.
Hec je v tem, da ga ni pogoja da jo sestavis, ko sem jo zdrl je blo vse prezagan prevrtan, potem sem ocistil vodila ki so bila na nekaj mestih resno odbita,.. dobis mravljince. Mislim ne razumem kaj lahko pobere vodilo na 4 cm dolzine n nekje 2 cm v blobino, al so jo po gorovju premetaval cez mejo. Je nemška.
Ne pri kolegu sem neki zavaril in sem kar butasto bulil. In ne sprica nic. šobo ima pomoje za par mesecev cisto nic ne šprica, medtem ko jaz na sihtu uno sobo pucam na 5 minut pa lahko peces slanino ja ma spirca kot dojencek ko poje hrano. Sedaj jo kar namakam v rastopino za mizo pucat kar celo pistolo do sobe ki fura zico. Ne vem.
Iskritni aparati so slabi potem ali kako.
O se to sem opazil,.. mislim da ima t akolega nek grelec na jeklenki, ali je lahko to ta skriti hec ne vem.
No, sem prašal apr ljudi da bi porezkal ta vodila, samo smo prisli dozakljucka da je premalo emsa. Sploh pa ce prav razumem, ce bi odbil vodila preč potem sem sprostil noter geoemtrijo in to zna kriviti. Po pravici kalsicni struznic ne poznam toliko sem malo delalna njih, toda ko sem odprl zobnike in zacel to ven vlačit brez pinov vse neki sklokota se mi ej zar zvrtelo v glavi. Sploh pa ne poznam nobenga da zobnike in re reci lahko porpavi. Pa lufti v osovinah povsod. Krizni suport da ne govorim, komplet je bil prevrtan prezagan pol sp pa akr zasravbal nazaj plosce aluminija blokce ,... ja ma mores videt da verjames,...
V glavnem gospodje, nikol ne kupt umazane struznice

hahaha
Resno.
Ja gospod, vas razumem, toda ce je treba rezakt pa to zakaj en bi zvaril celo postlo. Ja vem dusenje. samo a veste, tiel americani so delali varjene poslte za stroje in ce sem prav bral v knjigi jeklo iam precej dobre lastnosti in vibracije niso rpoblem ce ruknes resonancno frekvenco visje .
Sem gledal te kitajske, pa ce pomislis da jo mores na novo prebarvat. Tajwan noce predat. tale zadnji gospod v sloveniji pa ncoe slisat samo rpedaja 2 od 10 ki jih fabrka predaja. Nj se gre soncit.
Ulivanej v sloveniji je predrago. 4kg na kilo plus popuscanje in kalup je nekje 2k do 7 k.
ampak varjenej bi bilo pa opcija. Lepo 250 kil tezko pa gas. Potem ap zemces vse elemente noter skatlo za elektronko, edin problemje tale vreteno. To ne mores kar doma neki spacat. Sej geometrijo ze dobis. Edian rec katera je ne razumem je kako te tolerance za lezaje pogruntat. Je faktor na kovino ter temepraturo to ze razumem. Se pa bojim da fabrka ki delavretena z prakso pa testi pogrunta prave tolerance. No po drugi strani pa ce pogledamo. Emko ima sam 4 lezaje v struznici ponekod samo dva pa so od 30 do 80 evrov eden pa ga tera na 4k kko keks. Se rece neka znanost za neki malega ni. Ce pa hoces lovit mikrone si ga pa nasankal orenk. TO morejopa potem ljudje z pravim orodjemnarediti in okoljem ter znanjem.
Hvala za vase odgovore. Res se je lepo pogovarjati v slovenskem jeziku ( katerega pismeno ne obladam), kot rovarit po tujih forumih.
Gospod kaksen aparat pa iamte ce smem prasat. No ne vem kako stvar stoji, toda jaz sem bil res izjemno presenecen. Res ta aparat tako lepo vari. cisto preciznoo, zvok ej tako lep, oblok popolen. NImam pojma zakaj. Vidis vse. Mislim, lahko semi smejite ni problem. Pac povem vam. drugi svet.
lp