STROJNISTVO.com • Poglej temo - različne cene

različne cene

Vsa ostala vprašanja, mnenja... (kar ne spada v zgornja področja lahko objavite v tem forumu: GOSPODARSTVO, POLITIKA...)

Moderator: -M-

različne cene

OdgovorNapisal/-a clovek » 6.11.2024 0:46

Za neka hišna popravila sem potreboval kos plastike PU 40x40x160mm. Šel sem v M&M Intercom, pač prvo trgovino s tehničnim materialom ki sem jo opazil v Google. Cena 24,44€
Ker se mi je zdel kos plastike predrag sem povpraševanje poslal h konkurenci in dobil dva odgovora s ponudbama (od Ex-Mega Ljubljana in Italtehne) z enako ceno 10€+DDV = 12,2€
100% razlika v ceni in preverjeno ni šlo za napako v računu.

Nauk: Danes je treba tudi za kos plastike pošiljat povpraševanja.
clovek
Strokovnjak
Strokovnjak

Re: različne cene

OdgovorNapisal/-a grega09 » 6.11.2024 10:16

Štacunarji, ena vmesna golazen, ki jo nihče ne potrebuje, vsaj v takšni količini, kot se zdaj pojavljajo. :roll: Vsaka čast pa parim tistim, ki se trudijo pomagati pri izbiri in pojasiti opcije, ki jih kot kupec imaš.

Pač poizkusijo in nasedeš. Jaz tudi velikokrat. Problem je ker za vsako pičkarijo nimam časa poizvedovati koliko stane, ker potem lahko v življenju samo to počnem. Nekako se poizkušam držati pravila 80-20, pa mi tudi ne uspe vedno...
Pa do 30€ sploh ne preverjam več nakupov in cene naokrog, ker se enostavno ne splača. Če najdem, samo kupim...
grega09
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a Žerjavar » 6.11.2024 10:27

grega09 napisal/-a:Štacunarji, ena vmesna golazen, ki jo nihče ne potrebuje,.

Ne biti nestrpen! Ob današnji globalizaciji proizvajalci večine robe dobavljajo le na vagone ali kontejnerje. Posameznik pri nas rabi le nekaj kosov ali kvečjemu palet. Kje naj nabavlja, če ne pri trgovcu?
Vrtičkarstvo je boljše od žerjavarstva
Žerjavar
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a grega09 » 6.11.2024 10:35

Žerjavar, saj sem napisal, da pač poizkusijo. Pa tudi princip konkurence in globalizacije razumem, ker če je samo eden, bi bilo še slabše, kar se tudi dogaja na našem malem trgu (primer so banke, kmalu bo še samo ena :roll:). Problem je, ker bi vsak imel marže brez dela in ustvarjanja dodane vrednosti. Enostavno je tega preveč.

Seveda pa je tega največ pri malih cifrah, ker tam je tako kot sem napisal - ali crkneš ko vsako malenkost preveriš ali pa plačaš nekomu 100% več. Na koncu je še vedno samo 10€.

Pri večjih nakupih in cifrah pa ni debate...
grega09
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a vili » 6.11.2024 11:59

pravi ribnški zdumar - krošnjar, ki kupuje robo koše, košare, cekarje na hrvaškem v slavoniji, prodaja jih pa samo 5x dražje, pa mu pravim, ma ti si žid, iamš 5x dražje kot je v slavoniji, on pa, pa kaj ti ni jasno, to je samo 5 ribnških %, zdaj pa ti živi s temi procenti, če boš lahko...
vili
Strokovnjak
Strokovnjak

Vrni se na Vse ostalo

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost