STROJNISTVO.com • Poglej temo - Organizacija dela pri projektih

Organizacija dela pri projektih

Pomoč pri oblikovanju in uresničevanju inovativnih idej.

Moderator: -M-

Re: Organizacija dela pri projektih

OdgovorNapisal/-a ktm2002 » 28.9.2024 22:39

Zaposliš 2 nova. Drugo se bo vse slabo končalo. V prejšnji firmi, še oddelkom v južni afriki ali indiji niso hoteli dajat dela, pa smo bili pod isto firmo.

Btw, ta teden so nam usb-je zaklenil. Po drugi strani, pa pošiljamo dobaviteljem celotno dokumentacijo in 3d modele.
ktm2002
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a grega09 » 30.9.2024 9:23

Ok, hvala za napotke.

Imam eno prednost pred večino slovenskih podjetij moje sorte, da imam sistem postavljen, da lahko ljudi pripeljem v proces. Vsaj kar se konstruiranja tiče. Če koga zanima, naj me v prihodnosti kontaktira. Se trudim, da bi enkrat tole prodajal pod licenco, ker vidim, da je to redko kje vsaj približno poštimano.

Kar se pa IP tiče, se pa pokrije z NDA-ji, ki jih potem odvetniki spravijo v prakso, če pride do problema. Tu je zadaj podjetje, ki ima pisarne po celem svetu in se lahko stvari zelo hitro odvijejo. Neke odgovornosti je pač treba prevzeti, če bi rad pri takšnem poslu sodeloval. Zato pa to tudi pač ne gre s popoldanci in fušarji.

Kakršni koli predlogi in napotki so pa še vedno dobrodošli.
grega09
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a ALG200 » 9.12.2024 13:47

grega09 napisal/-a:Sicer forum ni zelo bran, kot opažam v zadnjih časih, ampak se vseeno obračam sem s čisto drugim tipom vprašanja, kot ponavadi.

Torej, velikost projektov na področju strojegradnje, ki jo krijemo je v zadnjih časih izredno zrasla in je vedno težje projekt na visokem nivoju pripeljati do konca. Govorim še o tem, da se kaj živi zraven, delati veliko zna vsak.
Tu govorim o zasnovi stroja, prečiščevanju konstrukcije, detajliranju, preračunih in tehnični dokumentaciji. Vmes je še komunikacija z nabavo, oddelkom avtomatizacije, izdelava navodil, itd. Niso to klasični slovenski "one time" projekti, ki ga narediš in potem "čau mare" in ga ne vidiš več.

Razmišljam, da bi obdržal samo ključen del, ki je zasnova stroja in potem komunikacija z nekom, ki bi prevzel koncept, da ga potem pripelje po mojih navodilih in z mojim sistemom do konca, s tem, da opravi večino dela.
Problem je, da takšnih podjetjih v Sloveniji ni, večina samo neki popoldanci, s katerimi si nimam veliko za pomagati. Zaposloval na takšnem nivoju zaenkrat ne bi, pa tudi če bi, bi to pomenilo preveliko ekipo, zato razmišljam o drugih možnostih. Bolj bi se obrnil na tujino, ker imam toliko potencialnih in takšnih projektov, da si lahko privoščim imeti za partnerje tudi podjetja severno od nas (Avstrija, Nemčija, itd.) in čez lužo (ZDA, itd.) in lahko dam jaz delo njim in ne kontra, kot je ponavadi.

Trenutno še ne bi veliko govoril o branži in za kaj se gre, ker to ni predmet debate. Ima kdo kaj praktičnih izkušenj glede reševanja takšnih sladkih problemov? Če se bolj podjetniško izrazim - iščem opcije, kako skalirati naš tip dela. Torej malo se umakniti nazaj in se ukvarjati z reševanjem pomembnega dela projektov. Drugi del, ki je pa tudi pomemben, pa rešiti s poslovnimi partnerji.

Prvo , nobeden resen projektant ali biro , firma ne bo preko forumov iskal partnerje.To veliko pove o osebi , resnosti in teži projektov.
Drugo , poleg tega ne bo izgubljal časa po raznih ostalih forumih v najbolj produktivnem času dneva zaradi par odvitih vijakov na avtomobilskem kolesu in se spuščal v začetniške debate z vsakim ,ki ima pet minut časa., da si krajšajo dneve.... cena tvoje ure je 0 € ?
Vsak ,ki se kaj resno ukvarja s čim, se bo držal posla , če ga ima in dokler ga ima, ko pride enkrat čas za razne forume je že kriza na vidiku in odvisnost od tega........
Forum je za popoldance , penzioniste, hobiste , pa še za koga , ki mu služba dovoljuje kdaj pa kdaj pogled na te strani .
Strojnik,ki ga zanima tudi elektronika,ter kak zakrit senzorček.
ALG200
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a grega09 » 9.12.2024 15:19

ALG, kako pa ti veš katere moje ure dneva so najbolj produktivne? :P

Hvala za komentar, drugače naj bi bil tole nek portal, kjer se slovenski strojniki srečujemo, zato se mi nikoli ne zdi narobe kaj napisati in izmenjati kakšen nasvet in izkušnjo. Vem pa, da me včasih prsti prehitijo, sem že večkrat napisal. Iz izkušenj sodelovanja tule tudi vem, da veliko več ljudi tole bere, kot pa jih sodeluje, nekaj se jih je javilo, kar je tudi že rezultat, pa ni bil to moj prvi namen objave...

Glede vijakov, pa - ja, v osnovi sem inženir, posel mi je druga "briga" in rad napišem kaj tehnično pravilnega, če je le možno, ker je tega vedno manj, včasih tudi mimo udarim, priznam. Nekako se pa s poslom trudim zaslužiti denar, ki ga kot zaposleni v nekem podjetju za moj pristop k delu in za svojo ozko usmerjeno strokovnost ne bi dobil, vsaj pri nas ne. Mogoče bi uspelo, če bi šel znanje prodajati najmanj po Evropi, če ne po celem svetu. Pa ne spet, da toliko znam, samo več izbire je drugje za te stvari in lahko lažje prosto prehajaš med zaposlitvami oz. izbiraš med strankami ali poslovnimi partnerji.

Drugo bo pa čas prinesel, pa še enkrat hvala za sodelovanje v debati. Pa ne preveč resno jemati teh debat, so v veliki večini res bolj za prosti čas in popestritev dneva. Če jih dam stran iz tedenskega spiska, mi posel tudi ne bo na polno zacvetel. Je treba kaj drugega narediti za to...
grega09
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a Žerjavar » 10.12.2024 10:36

ALG200 napisal/-a:Vsak ,ki se kaj resno ukvarja s čim, se bo držal posla , če ga ima in dokler ga ima, ko pride enkrat čas za razne forume je že kriza na vidiku in odvisnost od tega........
.

Pri resnem delu je vprašanje, koliko enakovrednih strokovnjakov ima v bližini, da lahko z debato razreši problem, ki se med delom vsakemu pojavi. Je pa precej podjetij (SP) ko je strokovnjak prepuščen sam sebi. Tu vidim le zelo malo izgubljenega časa s forumom, je pa možen uspeh s kakšno idejo.
Vrtičkarstvo je boljše od žerjavarstva
Žerjavar
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a grega09 » 10.12.2024 11:47

Točno tako. Če večkrat ustreliš, boš enkrat zadel. Sicer je meni tudi bližje princip ostrostrelca, ki zadane skoraj vedno ko ustreli, samo na žalost ne gre vedno. :D Je pa tudi res, da z več streli tudi izgubljaš čas, s tem se strinjam.

Je pa Žerjavar kar zadel s tem biti sam kot strokovnjak. Saj rešim vse kar mi pride nasproti (včasih bolj nekako, rešeno pa je), samo včasih kratka debata zelo pomaga. Biti skozi v zasnovah in razvoju ter detajliranju sam s sabo je pa tudi izziv, priznam.
grega09
Strokovnjak
Strokovnjak

Prejšnja

Vrni se na Inovativnost, podjetniške ideje in projekti

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 0 gostov