STROJNISTVO.com • Poglej temo - Regalno skladišče

Regalno skladišče

Kar ne spada nikamor v zgornje kategorije...

Moderator: -M-

Re: Regalno skladišče

OdgovorNapisal/-a Demz » 3.3.2025 11:45

Distančna puša, ki je uvarjena v cev, itak. Običajno naredimo tako, da uvarimo poln fi v cev in nato prevrtamo luknjo za - pač ta vijak. Ker mi je pa ležaj kot tak premajhen, bi raje imel večjega, npr. fi 62 mm in zato tisto pušo narejeno z ležiščem za ležaj. Ležaj bi samo zavaroval s seigerjevim obročem, glej mojo prvo risbo čisto na začetku teme.
Mora biti nek primeren fi ležaja kot kotalke, sicer ga bo vsaka smet ustavila. Zato tako velik ležaj. Cenovno je pa - ni kaj . In, če je dovolj velik ležaj kot kotalka, ne potrebujem PA srajčke. Frekvenca odpiranja npr. 5x na dan ?
Delo krepeli človeka.
Demz
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a grega09 » 3.3.2025 12:02

Če ti kaj pomaga imaš od SKF-a drugače tudi track runner bearing-e, support roller-je in cam follower-je, ki so že namenjeni temu, da se zunanji obroč po nečem kotali.
Npr.:
https://www.skf.com/group/products/roll ... rt-rollers
https://www.skf.com/group/products/roll ... -followers
Verjetno ni samo SKF, samo jaz imam ta katalog za osnovo, potem pa nabavniki iščejo alternative in mi pizdarije delajo ponavadi, ker štacunarji pravijo, da je vse enako. Potem pa vgradijo in se pokaže, da ni ravno tako. Pardon, malo sem v trenutku spucal možgane svinjarije. :D

Cena? Nimam pojma. Verjetno je pa v 10 letih to že poletelo "čez okno".
grega09
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a Demz » 3.3.2025 12:20

grega09 napisal/-a:..... ta katalog za osnovo, potem pa nabavniki iščejo alternative in mi pizdarije delajo ponavadi, ker štacunarji pravijo, da je vse enako. Potem pa vgradijo in se pokaže, da ni ravno tako. Pardon, malo sem v trenutku spucal možgane svinjarije. :D

Ja :P . Tako je prav. Še bolje pa je, če greš malce skozi delavnico in ti fantje zabelijo zadevo. Meni srce zaigra :D . Običajno trofijo v nulo.
Delo krepeli človeka.
Demz
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a grega09 » 3.3.2025 13:20

Ja, še posebej čuvajte pri kakšnih zobatih jermenih, če se srečujete z njimi. Kar na slepo zamenjati proizvajalca se lahko izkaže za hudo napako, ker je toliko nivojev kvalitete teh jermenov. Govorim iz izkušenj...
grega09
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a fikus_ » 3.3.2025 13:56

Zakaj enostavno, če lahko zakompliciramo.

Daš ležaj in vijak skozi, na strani okvirja DIN125 podložka za distanco.

Obstajajo tudi 16 mm ležaji, če 12 ni dovolj:

https://www.mmintercom.com/6202-16-2rs-izdelek-44364/

Na eni skici sem videl pr. cev 40x20x2, to je precej malo za variti, trdnostno nisem računal, tako da sem sklepal , da bo več koles na eni strani in bo M12 dovolj.
fikus_
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a Demz » 3.3.2025 14:40

Za obod mi je cev 40x20x2 v bistvu dovolj, glavna sta mi dva vzdolžna nosilca v sredini, ki bosta nosila glavnino. Še za obod - ne vem če ne bom delal tudi iz pločevine. Maso celotne palete zelo zmanjšam, pa še dimenzijsko pridobim na širini boksa. Cev po obodu mi je simpatična pač zaradi torzijske stabilnosti, ki jo pa taka zadeva vendarle mora imeti.
Hmmm
Delo krepeli človeka.
Demz
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a grega09 » 3.3.2025 15:50

fikus_ napisal/-a:Zakaj enostavno, če lahko zakompliciramo.

Ne zakomplicirano. Strojniško zgledno in enostavno, ne pa po kmetavzarsko, tisto zna vsak. Da se malo potrudi, je pa na koncu vprašanje stroška, kot ponavadi.
grega09
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a Žerjavar » 3.3.2025 16:02

Demz napisal/-a: Maso celotne palete zelo zmanjšam, pa še dimenzijsko pridobim na širini boksa.

Mene malo muči nameščanje palete s pločevino v regal. Ali dobivaš pločevino vedno na leseni paleti? Malo opiši (morda skica) to paleto (verjetno drugačna od običajne 1000 x 1200 mm za do 1200 kg). bo pomagalo rešiti problem. Dokler ni rešen problem namestitve palete s pločevino v regal in postavljanja posamezne pločevine na stroj, se nima smisla ukvarjati z konstrukcijo regala.
Vrtičkarstvo je boljše od žerjavarstva
Žerjavar
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a Demz » 3.3.2025 17:03

Res je. Zamisel je bila, da se paleta naloži v polico regala bočno z viličarjem. Ne bo šlo, ker bo vodilo police napoti. Preostane mi samo nalaganje/razlaganje z mostnim žerjavom. To bo dolgocajtno :-? .

Da, pločevino običajno dobim v leseni paleti, najraje format 1500 x 3000.

Vidim še eno možnost, namreč da izvlečem celoten regal sedmih palet in ga potem razdiram z viličarjem. Ampak to je pa že kopica težka 6 ton ...

Gre tudi za ročnost. Zadeva mora biti tudi tako robustna, da zdrži kakšen bump itd :P . Tisti predali so očitno preveč lepi (nežni). Saj ... ko je mlad, je še hudič lep :-? !
Delo krepeli človeka.
Demz
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a Žerjavar » 3.3.2025 17:30

Demz napisal/-a: Preostane mi samo nalaganje/razlaganje z mostnim žerjavom. ... pločevino običajno dobim v leseni paleti, najraje format 1500 x 3000.

Ali je polna paleta dovolj močna, da bi jo dvignil le na vsakem koncu = MŽ z traverzo ter dvema kavljema na razmaku 3 m. Morda varianta z jekleno paleto z kolesci za v regal, ki jo dostaviš trgovcu, da ti jo napolni? Morda možnost da ves materjal z lesene palete preložiš na jekleno paleto, ki je ne bo problem vtakniti v regal z MŽ . S samo jekleno paleto bo problem višine regala dosti manjši.
Za porabo se paleta iz regala prenese z MŽ k stroju in tam ostane, dokler gre isti materjal na stroj?
Žerjavar
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a Demz » 3.3.2025 17:44

Žerjavar napisal/-a:Ali je polna paleta dovolj močna, da bi jo dvignil le na vsakem koncu
...

Ni, nikakor. Včasih so bile, danes pa vsi šparajo. Tudi na žnj. lesu. Torej če hočem imeti v bajti red, bo pač treba nekako prekladati.

Da bi jeklena paleta krožila po delavnici? Kako smo že temu včasih rekli ... "kontejnerski sistem"? Ni švoh. Če imaš dovolj prostora ...
Delo krepeli človeka.
Demz
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a Demz » 3.3.2025 18:46

+Ok, plan B.
Da izvlečem cel regal s sedmimim paletami (kakih 6 ton materiala na klasičnih paletah), ter ga razkopljem z viličarjem, kakor je pač treba. Kakšen voziček bi pa za to potreboval?
Delo krepeli človeka.
Demz
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a Žerjavar » 3.3.2025 19:10

Demz napisal/-a: če hočem imeti v bajti red, bo pač treba nekako prekladati.

Imel boš 28 jeklenih palet s koleščki za v regal in možnosjo prenašanja z MŽ. Eno od njih se ročno izvleče iz regal ter z žerjavom odnese do stroja. Na stroj se lahko en kos preloži na roke, ali pa ima žerjav tudi ustrezni magnet za dvig le ene plošče.
Ali je to sprejemljivo?
Žerjavar
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a Demz » 3.3.2025 19:15

Imam vakuumsko enoto 135 kil. Ampak si ne predstavljam še, kako bi ta manipulacija izgledala .. :-?
Delo krepeli človeka.
Demz
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a Žerjavar » 4.3.2025 7:13

Demz napisal/-a:Imam vakuumsko enoto 135 kil. ?

S tem je odvzem samo ene plošče dosti enostavnejši kot z magnetom.
V bližini stroja postaviš konzolni vrtljiv žerjav (steber, vrtljiva konzola, dvižni vitel z kavljem). Od debeline plošč pa je odvisno,koliko priseskov rabiš, da se plošča ne ukrivi preveč in bi prisesek začel suščati.
Žerjavar
Strokovnjak
Strokovnjak

PrejšnjaNaslednja

Vrni se na Ostalo - tehnična pomoč

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 19 gostov