STROJNISTVO.com • Poglej temo - Forum je postal greznica oglaševanja

Forum je postal greznica oglaševanja

Vprašanja v zvezi z našimi storitvami in servisi. Vaša kritika in predlogi za našo stran.

Forum je postal greznica oglaševanja

OdgovorNapisal/-a reber » 16.8.2025 8:56

Kot lahko zadnje čase opazite, je forum postal greznica raznih oglaševalcev, predvsem SPAM sporočil, ki jih je danes preko 500.
Ne pozabimo, da je tudi rubrika "mali oglasi" nekajkrat bolj zapolnjena z novimi prispevki, kot sam tehnični del.
Kaj za vraga se dogaja s tem forumom?
Ali lastniki portala res želijo ugasniti že tako slaboten obisk konstruktivnega dela foruma?
Zadnje dni je obisk foruma milo rečeno "za kozlat".
reber
Strokovnjak
Strokovnjak

Kraj: Bled

Re: Forum je postal greznica oglaševanja

OdgovorNapisal/-a e » 17.8.2025 19:03

Spoštovani
Težavo s spam vdorom odpravljamo in se vam opravičujemo.

ekipa STROJNISTVO.com
e
Administrator
Administrator

OdgovorNapisal/-a Žerjavar » 18.8.2025 5:33

e napisal/-a: Težavo s spam vdorom odpravljamo

Le ideja: Izdelati in aktivirati program: prvi prispevek novega člana ne objaviti ampak shraniti za nekaj dni, Člana na ZS obvestiti, naj v nekaj dneh potrdi svoje članstvo. Če pride odgovor (ne glede na vsebino), članek objaviti, če ne , člana in članek izbrisati.
Predvidevam, da pošiljatelj spam-a ne čita ZS in ne bo poslal odgovora. Prej ali slej bodo vsi (tudi dosedanji večkratni) pošiljatelji spama izbrisani.
Dober uspeh!
Vrtičkarstvo je boljše od žerjavarstva
Žerjavar
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a Slavc » 18.8.2025 6:34

Žerjavar napisal/-a:
e napisal/-a: Težavo s spam vdorom odpravljamo

Le ideja: Izdelati in aktivirati program: prvi prispevek novega člana ne objaviti ampak shraniti za nekaj dni, Člana na ZS obvestiti, naj v nekaj dneh potrdi svoje članstvo. Če pride odgovor (ne glede na vsebino), članek objaviti, če ne , člana in članek izbrisati.
Predvidevam, da pošiljatelj spam-a ne čita ZS in ne bo poslal odgovora. Prej ali slej bodo vsi (tudi dosedanji večkratni) pošiljatelji spama izbrisani.
Dober uspeh!

Že pred parimi leti sem dal podoben predlog, pa se ni nič spremenilo......
Brez nič ni nič
Slavc
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a Zaspanc » 18.8.2025 9:02

Morda je pa bolje, da se nič ne spreminja.
Hint: podsvojostreho, za tiste ki poznate.
Zaspanc
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a Žerjavar » 18.8.2025 9:12

Zaspanc napisal/-a:Morda je pa bolje, da se nič ne spreminja. podsvojostreho,
Meni znano; tam ni bil problem v tujem vdoru, ampak vstavljanje reklam v notranjost teksta članov, brez spremembe avtorstva. s strani lastnika portala.
Žerjavar
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a Zaspanc » 18.8.2025 9:24

Tisto je bil šele začetek.
Zdaj sicer tistega več ni, je pa vse ostalo slabše kot bi administriranje prepustil otroškemu vrtcu.
Zaspanc
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a Žerjavar » 18.8.2025 9:56

Zaspanc napisal/-a: je pa vse ostalo slabše kot bi administriranje prepustil otroškemu vrtcu.

Tega ne vem. Sem takrat izstopil iz članstva in od takrat še nisem pogledal na "podsvojostreho" . To je možno preprečiti, če se filter sprejme z glasovanjem vseh članov foruma.
Žerjavar
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a reber » 18.8.2025 11:10

Ročno potrjevanje novih registriranih članov je najboljši pristop. Do potrditve preprosto ne more objavljat nič. Novih članov je zelo malo, vsaj tistih, ki bi resno sodelovali. Koliko jih je na teden? na mesec?

memberlist.php?g=2&mode=group&sk=c&sd=d#memberlist

Že po uporabniškem imenu se da hitro presoditi, ali gre za potencialno resnega člana, dodatno je potem še e-mail naslov s katerim se je registriral, podpis, opis, ...

Vsak resen bo na potrditev počakal nekaj ur ali kakšen dan, tudi dva, ne vidim problema.
Kdor bi rad instant rešitev takoj in čimprej na srebrnem pladnju, že v osnovi ni resen član.
Če je v registracijskem obrazcu navedeno, naj na novo registriran član izpolni vsa polja, lahko se doda skrito polje z opisom, naj tja nekaj napiše, bo administrator hitro videl da gre za človeka in ne robota (bota).
Administratorji in moderatorji so pa kot kaže zelo leni, ne pregledujejo foruma, ne reagirajo na prijave, nič, potem pa je kar je, saj jim gre očitno predvsem za prodajo oglasnega prostora na portalu.

Vsiljevanje reklam na "Podsvojostreho" poznam, za kozlat, le redko še pogledam tja.
Tudi tale forum ni zelo daleč od tega, sicer ni vsiljeno v tekst, je pa ogromno malih oglasov, sem že pred leti pisal in dal primerjavo, posnetke zaslonov, koliko je oglasov in koliko prispevkov na forumu.
reber
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a Pek » 18.8.2025 12:34

Meni osebno je škoda, da bi forum propadel, je vseeno kar nekaj znanja tukaj gor, kar nekaj ljudi, ki so voljni pomagati pri problemih,... Sam osebno ne sodelujem tako veliko, forum pa prebiram vsak dan. Veliko rešitev je bilo že podanih, nekaj se po mojem vseeno dela v ozadju (govorim o admin zadevah), tako da le implementirat, pa zadevo obdržimo pri življenju :)
Pek
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a Žerjavar » 18.8.2025 12:44

reber napisal/-a: Administratorji in moderatorji so pa kot kaže zelo leni, ne pregledujejo foruma, ne reagirajo na prijave, nič, potem pa je kar je,
Vsiljevanje reklam .... ni vsiljeno v tekst, je pa ogromno malih oglasov,.

Prijavi se za moderatorja. JIh manjka. Se bo delo moderatorjev s tvojo prisotnostjo v povprečju bistveno izboljšalo.
Na Forumu je objavljanje in branje brezplačno. Ni dvoma, da so z vzdrževanjem portala stroški. Pokrivajo jih reklame. Važno je. da se že na prvi pogled loči reklame od strokovnih prispevkov.
Žerjavar
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a tehnik » 18.8.2025 13:43

Forum ima administratorja?
tehnik
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a ktm2002 » 18.8.2025 15:57

Registracijo bo treba spremeniti. Katera reka, teče pod savskim mostom ne deluje več.

Verjetno za tole platformo foruma je tole aktualno
https://www.phpbb.com/community/viewtopic.php?t=2547191

Glede profitabilnosti, če imaš 50 aktvinih uporabnikov ne dobiš kaj veliko. Če bi jih bilo 500, bi bilo verjetno za par platojev pira na koncu leta.
ktm2002
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a -M- » 18.8.2025 20:41

Žerjavar napisal/-a:
reber napisal/-a: Administratorji in moderatorji so pa kot kaže zelo leni, ne pregledujejo foruma, ne reagirajo na prijave, nič, potem pa je kar je,

Prijavi se za moderatorja. JIh manjka. Se bo delo moderatorjev s tvojo prisotnostjo v povprečju bistveno izboljšalo.
Na Forumu je objavljanje in branje brezplačno. Ni dvoma, da so z vzdrževanjem portala stroški. Pokrivajo jih reklame. Važno je. da se že na prvi pogled loči reklame od strokovnih prispevkov.

Očitno sem res premalo ažuren. Kriv sem.
-M-
Moderator
Moderator

OdgovorNapisal/-a reber » 18.8.2025 23:00

Žerjavar napisal/-a:

O kakšnih stroških pišeš?
Si prepričan, da obstajajo omembe vredni stroški?
Glede na cenik https://www.strojnistvo.com/oglasevanje.html
in količino partnerjev https://www.strojnistvo.com/partnerji.html
se administrator valja v denarju in za ta denar naredi kaj? skoraj NIČ!

Vsakogar loči nekaj minut klikanja do cenikov ponudnikov spletnega gostovanja in iz prve roke lahko potrdim, da je zadeva zelo poceni. Tale forum tak kot je, ne potrebuje lastnega strežnika in kolokacije, dovolj je eno poceni spletno gostovanje, ki z lahkoto pokrije ta mali promet, kar ga je. Še največ prometa naredijo SPAM boti, da smo si na jasnem.

Iz prve roke vem, kaj pomeni biti administrator spletnih strani in te zadeve, sem se ukvarjal s tem, imam zakupljen prostor, gostil sem tudi forum, ki pa sem ga zaradi premalo obiska po nekaj letih preprosto ugasnil, v Sloveniji ne rabimo ne vem koliko elektro forumov. Vse stroške sem leta in leta kril direktno iz lastnega žepa, šlo je za drobiž, dela pa ni bilo kaj dosti, samo kadar sem selil na drug strežnik je bilo nekaj ur dela, saj sem pogosto vzel akcijsko ceno in na dve leti ali pa vsako leto selil drugam, gostovanje vezal na drugo domeno, ... letos sem za 5 let vplačal nekje med 50 in 60 eur, sem že pozabil. Starejši sin je programer na področju spletnega programiranja, izdelava spletnih strani, tako da zadeve dobro poznam.

Brez dlake na jeziku lahko mirno trdim, da gre tukaj za požrešnost in lenobo, pa brez zamere administrator. Če bi delal s srcem, bi bilo vse v redu, ker pa se baše v žepe, je pa tako kot je ... se strinjamo? če ne, potem pa kar nanizajte kateri stroški so in katere stroške brez potrebe mogoče imate, vse se da optimizirati.

Še vedno ni informacije, koliko je novih registriranih članov na teden ali na mesec, takih, ki bi resno sodelovali... čakamo. Kot sem že napisal, edina prava rešitev je ročno potrjevanje na novo registriranih članov, to vzame manj kot minuto na vsakega. Ko se nekdo registrira na novo, administrator dobi e-mail sporočilo... ja, če je poskusov novo registriranih 200 na dan, zna biti rahlo nerodno, no, varnostno vprašanje odbije vsaj 95% poskusov, ker se lahko postavi nekoliko bolj zahtevno vprašanje kot "katera reka teče pod savskim mostom" joj, a res ni prisotne nobene kreativnosti.

Ja, lahko pomagam z moderiranjem, če bo ponujenih pravic toliko, da lahko konstruktivno pomagam, če ne je brez veze.
reber
Strokovnjak
Strokovnjak

Naslednja

Vrni se na STROJNISTVO.com

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 0 gostov