STROJNISTVO.com • Poglej temo - Forum je postal greznica oglaševanja

Forum je postal greznica oglaševanja

Vprašanja v zvezi z našimi storitvami in servisi. Vaša kritika in predlogi za našo stran.

Re: Forum je postal greznica oglaševanja

OdgovorNapisal/-a ALG200 » 22.8.2025 5:35

Pred desetletji se je slišal vic : Ženska in Fičo , če ne kuhata je nekaj narobe.

V teh časih ¨ tiste ta lepše¨ raje ratujejo vplivnice,
https://www.youtube.com/watch?v=OTD0-NfFTXE
hitreje in bolj produktivno se finačno obrestuje vložen čas,

ja kdo bo pa danes od nežnega spola se ukvarjal od zamisli izdelkov.......... do plačila robe, to trajaaaaaaaaaaa.
To je možno videt še kje dol
https://www.youtube.com/watch?v=Y4x8fugZP3I
Strojnik,ki ga zanima tudi elektronika,ter kak zakrit senzorček.
ALG200
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a grega09 » 22.8.2025 8:44

ktm2002 napisal/-a:V avstriji je še nekako cenjeno... Včasih, ko grem po proizvodnji vidim praktikantke... lahko rečem samo Och mein gott :D Pri nas, če ni totalno deformirana gre raje kelnarit.

Pa te praktikantke potem ostanejo v tem fohu? To me je vedno zanimalo, ker Avstrijci to nekako promovirajo in je videti kar nekaj strojnic pri njih na praksi. Vsaj PR se tako to trudi prikazati.

Drugače pa ja, včasih so kelnarile, danes pa socialna omrežja omogočajo lažje (vsaj začasno in priložnostno) preživljanje... Za tiste, ki se znajdejo.

Prejšnjič sem poslušal, da nekatere turistične destinacije pogledajo koliko sledilcev imaš na svojih socialnih omrežjih, ko narediš rezervacijo in te potem obravnavajo temu primerno med bivanjem, ker upajo, da boš kakšno objavo naredil iz njihove destinacije. Samo pri nas lahko na to kar pozabiš, glede na kilave sposobnosti prodajnikov in marketinških oddelkov...
grega09
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a Demz » 22.8.2025 14:59

Punce ponavadi zanosijo in gredo naprej v porodniško za 2 leti itd. Potem pa še enkrat. Vsak ki zaposluje mlada dekleta, mora računati na to. Za delodajalca je to pravi hudič. Računaj, da rabiš vsaj 2 leti za usposabljanje produktivnega kadra - potem ti pa gre v porodniško! In potem še enkrat! :-?

Potem, po njenem 35. letu, postane pa "taprava baba". Uporabna in dosledna kot malokdo od moških.

Ženske so pri delu zelo zanesljive. Problem je pa pač narava in njena določila. Hvalabogu da je tako. Sicer bi vsi še vedno neke ovce in koze pasli :-? , tam po gmajni.
Delo krepeli človeka.
Demz
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a ktm2002 » 22.8.2025 18:02

grega09 napisal/-a:
ktm2002 napisal/-a:V avstriji je še nekako cenjeno... Včasih, ko grem po proizvodnji vidim praktikantke... lahko rečem samo Och mein gott :D Pri nas, če ni totalno deformirana gre raje kelnarit.

Pa te praktikantke potem ostanejo v tem fohu? To me je vedno zanimalo, ker Avstrijci to nekako promovirajo in je videti kar nekaj strojnic pri njih na praksi. Vsaj PR se tako to trudi prikazati.

Sem bolj v shitty mali firmi.... ni tolk novih. S temi praktikanti se mi zdi, da je pa kr fluktuacija. Da pridejo na obvezne prakse potem pa, ko šolo končajo grejo naprej študirat ali pa v drugo firmo.

Je pa tole en indikator krize, ko vidiš aktraktivne ljudi na slabo plačanih mestih je znak krize. :D Zadnjič so eno debelo vzeli, tko da smo daleč od krize po mojih teorijah. :lol:

Večje firme imajo pa prav delavnice za prakse 1, 2, 3 , letnik.... da vzgajajo svoj kader. Magna, Andritz, Knapp, Siemens, ....

Pa tudi vidim, da folk prej odraste.... tudi 20 letnice vidim z otroki že. Ko pri nas pa 30 letnice študirajo zakaj ne dobijo šihta, čeprav ima 2 filozofski diplomi.
ktm2002
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a reber » 25.8.2025 6:41

Ali se je v teh dneh, odkar sem odprl tole temo, kaj spremenilo?

NIČ, še vedno se objavlja SPAM, ker registracija še vedno ni urejena in spamerski boti neovirano serjejo še naprej.

Res se nesnago počisti administrator ali moderatorji, porabljajo svoj dragoceni čas, ampak to je sizifovo delo. Porabili so že toliko časa za brez veze, da bi bila sprememba na forumu nekajkrat konstruktivno urejena že davno, s tem porabljenim časom.

Obiskovalcem bo kmalu dovolj, pričel se bo upad obiska rednih članov... ko se bo to začelo, povratka ne bo, forum bo preprosto umrl za vedno. Seveda bo obstajal še nekaj časa, objavljali se bodo oglasi in mogoče tu in tam kakšno vprašanje, na katerega ne bo odgovora, ker bodo člani, ki držijo forum pokonci, že zapustili forum in se ne bodo več vrnili.

Ob tem me zanima mnenje tistih entuziastov, ki že vedno vztrajajo in upajo na najboljše:
Ali si želite strojniški forum brez oglasov in brez navlake? lahko ga naredimo novega, noben problem.

.
reber
Strokovnjak
Strokovnjak

Kraj: Bled

OdgovorNapisal/-a Žerjavar » 25.8.2025 7:51

reber napisal/-a: Ali si želite strojniški forum brez oglasov in brez navlake?.

Za vzdrževanje foruma je nekaj stroškov. Edini sprejemljiv način (razen vladne subvencije) so reklame. Ni problem, da so na monitorju naenkrat strokovni prispevki in reklame, mora pa biti njihov prostor strogo ločen. Med strokovni del reklame ne spadajo. Sprejemljiva bi bila lastna enovrstična reklama avtorja članka, že sedaj je tam nekaj osebnega.
Vrtičkarstvo je boljše od žerjavarstva
Žerjavar
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a grega09 » 25.8.2025 11:31

reber napisal/-a:Ob tem me zanima mnenje tistih entuziastov, ki že vedno vztrajajo in upajo na najboljše:
Ali si želite strojniški forum brez oglasov in brez navlake? lahko ga naredimo novega, noben problem.

Mnenje? Najprej mora stroka postati manjša greznica kot je, potem bo pa še forum. Imam tisoč stvari za napisati, pa je škoda mojega časa.
Treba se je začeti zavedati, da kot stroka ustvarjamo vrednost na trgu in to tudi pokasirati. Samo manjka kritična masa, premalo jih tako razmišlja, zato pa na koncu ostane da se valjaš v dreku s svinjami.
Recimo starejši inženir ti bo rekel, da ne moreš zaračunati svojega dela več kot 3% vrednosti celotnega projekta? Zakaj, če si s svojim delom ustvaril 10 kratnik za stranko ali pa firmo v kateri delaš? Neke omejitve, ki naj bi jih diktiral trg, vse skupaj je pa to en larifari, da nekateri lepo naprej furajo svoj vrtiček, ki je bil zastavljen pred več kot 30 leti.

Kot sem rekel, kritična masa drugače mislečih je nujna, drugače bo greznica smrdela vedno bolj.
grega09
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a reber » 25.8.2025 14:09

Žerjavar napisal/-a:
reber napisal/-a: Ali si želite strojniški forum brez oglasov in brez navlake?.

Za vzdrževanje foruma je nekaj stroškov.

Kaj meniš koliko :roll: napiši številko :wink:

Žerjavar napisal/-a:Edini sprejemljiv način (razen vladne subvencije) so reklame.

Ni res, stroški so lahko tako zelo nizki, da ni nobene potrebe po financiranju. Za tisti drobiž, ki se nabere z reklamnimi bannerji, se raje odpovem eni gajbi piva in ga namenim forumu, da bo čist, spucan, brez reklam.

Vsi, ki uporabljamo blokerje oglasov, ne prispevamo nič za dohodek od reklam, saj reklam dejansko ne vidimo. Če poleg vgrajenim filtrom vpišem še nekaj "custom rules", spucam prav vse.

Na prejšnji strani sem napisal, kakšen je dejanski strošek. Edini strošek fizično je najem strežnika za gostovanje spletne strani in domena. Ker je obiska malo, ni potrebe po najdražjih paketih, dober je že najcenejši, preverjeno. Najem strežnika je lahko manj kot 6-pack mesečno, že to je pravzaprav dokaj visoka cena, da smo si na jasnem, za nepoznavalce. Še najvišji strošek je podaljševanje domene, ki je lahko letni strošek ali pa se plača za več let, ta strošek je večji od gostovanja na strežniku.

Za moderiranje je potreben čas in predvsem dobra volja. Če je vse urejeno tako kot je treba, moderiranje ne vzame skoraj nič časa, saj ni treba kaj dosti narediti, lahko se naredi mimogrede ob prebiranju foruma.

Še enkrat vam polagam na znanje, pogosto gre za požrešnost, lenobo in nesposobnost, neinteres... ko nekdo nima več interesa, mu postane vseeno.

Razmislite... jaz si upam donirat prostor na strežniku. O obliki se da razpravljat, moja sinova sta programerja, ju lahko pocukam za rokav, za pomoč, sicer pa tudi meni zadeve niso tuje.

No, pa sem z rokavico usekal klofuto lastnikom tega foruma, oziroma portala 8)
Upam, da bo pomagalo k spremembam na bolje.

.
reber
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a Žerjavar » 25.8.2025 15:14

reber napisal/-a:Ni res, stroški so lahko tako zelo nizki, da ni nobene potrebe po financiranju. Za tisti drobiž, ki se nabere z reklamnimi bannerji, se raje odpovem eni gajbi piva in ga namenim forumu, da bo čist, spucan, brez reklam. .

OK, stroški so, vendar zelo nizki. Če meniš, da imam pri obstoječem forumu prste zraven, se zelo motiš. sem čisto običajen član, ki mu ni težko strokovno svetovati, seveda brezplačno. Nihče ti ne brani, da ustanoviš novi forum namenjen strojništvu ali pa le samo specifičnemu delu. Ko bo raja zvedela o novem, boljšem , .... forumu, se bodo hitro najdli pripravljeni za sodelovanje.
Žerjavar
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a reber » 25.8.2025 20:27

Nikakor ne menim, da imaš prste v marmeladi... imaš pa prste zraven...
Brez tebe in še nekaj entuziastov bi forum že zdavnaj umrl.
Ob tej priložnosti vam lahko samo rečem HVALA! za nesebično in brezplačno pomoč.

No, medtem se je spet nabralo nekaj SPAM novih tem.

Ne bom kar za brez veze delal foruma, ampak če vam bo članom prekipelo, potem veste, da je nekdo pripravljen narediti, tako kot je treba in tako kot bi si želeli, predvsem pa BREZ REKLAM!

.
reber
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a Žerjavar » 26.8.2025 6:38

reber napisal/-a: Ne bom kar za brez veze delal foruma, ampak če vam bo članom prekipelo, potem ....
.

Forum je predvsem zaradi članov, ki iščejo nasvete, ti pa se oglašajo predvsem zaradi njegove potrebe po nasvetih. Koliko od njih pa "ve že skoraj vse" in ne vedo, če bodo še rabili forum. Onim, ki predvsem dajejo nasvete pa forum ni v interesu, ker se s tem rešijo dela brez cvenka.
Žerjavar
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a ALG200 » 26.8.2025 10:41

reber napisal/-a:
Ne bom kar za brez veze delal foruma, ampak če vam bo članom prekipelo, potem veste, da je nekdo pripravljen narediti, tako kot je treba in tako kot bi si želeli, predvsem pa BREZ REKLAM!

.

Glede na frekventnost tega formuma, mislim, da ni potrebe še po enem forumu, s tem ,da se tvoj kak predlog doda, ter se le tega izboljša.
Dobro veš ,da je ratal na elektronskem področju iz enega foruma še drugi iz tudi tebi poznanih razlogov, tam je frekventnost nekaj večja, se pa neke stvari s tem podvojujejo na enem in drugem. Poleg tega ,da je še kak manj pomemeben forumček kje, na levo ali desno .
Strojnik,ki ga zanima tudi elektronika,ter kak zakrit senzorček.
ALG200
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a KY » 26.8.2025 11:00

Na forum sem se prijavil pred 18 leti in takrat je forum deloval.
Se pa v vseh teh letih ne spomnim nobene resne posodobitve. :roll:

V življenju sem zrihtal dva foruma in vem, da je neželjene registracije dokaj enostavno preprečiti. Sploh na strokovnem forumu. Tudi začasno registracijo za par sporočil se da urediti.

Tudi sam vmesnik je še iz časov DOSa. Se tudi ne spomnim neke omembe vredne posodobitve.

Nekako že dolgo dobivam občutek, da enostavno nikogar ni volja, da bi karkoli naredil.
In ogromno nas je izgubilo voljo kar koli napisati. :roll:
Ko bom velik, bom delal stroje!
KY
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a ktm2002 » 28.8.2025 17:06

Danes je bilo spet vse nasrano. Zgleda, da en mod puca vsake toliko časa. Lastnika pa briga, ker mu ta mod zastonj puca. Samo tole se vleče že 2 leti. Vmes pa lastnik kasira 25k€ na leto, tako slabo se še z iskrami ni gospodarilo v jugi.

Kaj je res tako težko vgraditi captcho? How to build in captcha in phpBB3 BBCodes forum... zaradi parih klikov zgleda, da gledam tole spamanje že 2 leti.
2. Google reCAPTCHA (v2 Invisible)

Description: This is an invisible CAPTCHA that runs in the background and only challenges users if suspicious activity is detected. phpBB3 officially supports reCAPTCHA v2 Invisible 210.

Setup:
Obtain keys from Google reCAPTCHA (select "reCAPTCHA v2 Invisible").
In the ACP, go to Spambot countermeasures → reCAPTCHA and enter the keys.
Advantages:
Minimal user interaction required.
Leverages Google's anti-abuse algorithms.
Note:
Some users reported spam bypasses with reCAPTCHA v3, so stick to v2 Invisible for now

Pa tile ljudje, ki oglašujejo tu gor... si ziher ne predstavljajo da je mogoče 20 rednih ostalo tu gor??? A ne bi bilo boljše, če bi vsak od nas en kemik dobil za novo leto, namesto da tukaj 300€ zapravijo 8)
ktm2002
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a -M- » 28.8.2025 17:15

ktm2002 napisal/-a:Danes je bilo spet vse nasrano. Zgleda, da en mod puca vsake toliko časa. Lastnika pa briga, ker mu ta mod zastonj puca.

Se trudim, kolikor mi čas dopušča.
-M-
Moderator
Moderator

PrejšnjaNaslednja

Vrni se na STROJNISTVO.com

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost