STROJNISTVO.com • Poglej temo - PLEVNIK

PLEVNIK

Vsa ostala vprašanja, mnenja... (kar ne spada v zgornja področja lahko objavite v tem forumu: GOSPODARSTVO, POLITIKA...)

Moderator: -M-

PLEVNIK

OdgovorNapisal/-a janes » 17.8.2008 14:56

Pozdravljeni

Ima kdo kaj izkušenj z podjetjem PLEVNIK, Podsmreka, Dobrova.
Zanima me predvsem zato, ker ima kar nekaj razpisov za strojne ing.-je.

lp
janes
Novinec
Novinec

OdgovorNapisal/-a skorpijon » 17.8.2008 17:50

Ojla
En moj kolega je tam delal, ni dolgo od tega in tudi prve plače ni dočakal, je prej šel!
skorpijon
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a aaaaa » 17.8.2008 18:17

ziv

To pa je patron (beri kreten) na razgovoru je prjazen, dobiš občutek, da ti je sekira v med padla, ko pa prideš pa ponižuje vse po vrst kej tazga še nisem vidu, kako takaim idiotom ne zaprejo firme pa na grmado odpeljejo.
No, upam da si dobil svoj odgovor

lp
aaaaa
Novinec
Novinec

OdgovorNapisal/-a Damijani » 18.8.2008 21:39

Pozdravljeni!

Tole bo moj prvi post na tem portalu!

Torej, jaz sem delal le dva delovna tedna pri Plevniku. (mene je omenjal skorpijon)
Kot je že rekel @aaaaa, je na razgovoru zelo lepo in bleščeče. Potem se pa pokaže tisto sranje. Sem prišel na delovno mesto konstrukteja in urejanja dokumentacije. Nisem pa vedel, da že obstaja skupina "projektiva" eno nadstropje pod mano. In nisem pa tudi vedel, da so že sprti seboj z vodstvom. Potem je enkrat nanesla debata, konstruktivna, z enim starejšim iz projektive, magister strojništva po izobrazbi. V tistem prostoru je tudi direktorjev prostor. Po določenem času debate je direktor čisto padel iz sebe, kaj tako premlevava. Naj že naredim, da je on (on=magister) en "[cenzurirano], ki mu ne zaupa.
Sem takoj videl, da ni prihodnosti. Vprašal sem ga samo, če rabi, da ostanem do konca meseca ali lahko že ju3 grem. Šel sem v pisarno, napisl in sprintal odpoved. Pred koncem me je direktor še enkrat povabil na razgovor, če mi ni mučno. IN sem rekel, da lahko to premlevava vsak dan 24 ur, ampak jaz grem od tu.
In tako se je končala ta ljubezen, na hitro.

Potem sem še sledil oglase in videl, da je Plevnik dolgo iskal. Potem je malo potihnilo, zdaj pa še več zaposlitvenih oglasov. Izgleda, da je naenkrat ogromna fluktuacija zaposlenih.

p.s.:To je moja izkušnja in se tudi opravičujem za morda neustrezne besede, vendar tak je bil pogovor.

LP, Damijan
Damijani
Novinec
Novinec

OdgovorNapisal/-a švasar » 9.9.2009 17:21

To podjetje spet razpisuje prosta delovna mesta. Ker bi rad menjal službo, me zanima, če so tam res oz. še vedno take razmere. Nekaj sem sicer slišal, da se kadri precej pogosto menjujejo, a to je bilo bolj iz "druge roke".

Vsak namig je dobrodošel. Lahko tudi na ZS.

Lp
švasar
Novinec
Novinec

OdgovorNapisal/-a promehanik » 10.9.2009 2:40

Najprej naj povem, da tega podjetja sploh ne pozam.
Vendar glede na predhodna sporočila, je po mojem mnenju zelo majhna verjetnost, da se je situacija (beri šef) v podjetju kaj spremenila na boljše oz. da se bo v doglednem času.

lp, prom
promehanik
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a BountyH » 10.9.2009 8:53

To je ta Plevnik, ki ma 4 oglase za službe na tem sajtu?
Drei Doktoren, Wirtschaft ist verloren.
BountyH
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a švasar » 10.9.2009 11:09

Drži, gre za omenjeno podjetje.

Lp
švasar
Novinec
Novinec

OdgovorNapisal/-a korenje » 26.11.2009 20:11

švasar napisal/-a:Drži, gre za omenjeno podjetje.

Lp

Če te kaj zanima v zvezi s tem podjetjem lahko mene vprašaš. :wink:
korenje
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a xstrojnik » 26.11.2009 20:22

Bi človek takole mimogrede omenil, da v tistih krajih obstaja še kakšno podjetje s šefom, ki ima podobne lastnosti... Pa tudi precej vneto išče kadre za svoje "kreativno, hitrorastoče podjetje s prijetnim delovnim vzdušjem.." ali nekaj v tem smislu.

Mogoče je to nalezljivo. :lol:
xstrojnik
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a tehnik » 27.11.2009 11:00

xstrojnik napisal/-a:Bi človek takole mimogrede omenil, da v tistih krajih obstaja še kakšno podjetje s šefom, ki ima podobne lastnosti... Pa tudi precej vneto išče kadre za svoje "kreativno, hitrorastoče podjetje s prijetnim delovnim vzdušjem.." ali nekaj v tem smislu.

Mogoče je to nalezljivo. :lol:

xstrojnik, kar pogumno konkretno o teh podjetjih, da bomo vsi bolje vedeli, kje se lahko opečemo. :lol:
tehnik
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a švasar » 17.12.2009 23:00

korenje, hvala za odgovor, a sem medtem že dobil ustrezne informacije, na podlagi katerih sem se potem odločil za drugega delodajalca. :D
švasar
Novinec
Novinec

Re: PLEVNIK

OdgovorNapisal/-a slaparandrej9 » 24.10.2025 8:42

Zdravo,

rad bi delil svojo osebno izkušnjo z delom pri Plevnik d.o.o., kjer sem bil zaposlen nekaj več kot dve leti. Pišem zato, da mogoče komu prihranim kakšno neprijetnost, če razmišlja o službi tam.

Največ težav sem imel z direktorjem oz. lastnikom podjetja. Po mojih izkušnjah nima nobenega spoštovanja do zaposlenih. Pogosto uporablja žaljive izraze, se verbalno znaša nad ljudmi in zelo rad poudari, da je “on ustvaril to podjetje iz nič” – in da smo vsi ostali nepomembni.
Če imaš drugačno mnenje kot on, te preprosto povozij. Vedno mora biti po njegovo, tudi če se moti.

Kot je že nekdo drug omenil tukaj na forumu – na razgovoru dobiš občutek, da ti je sekirca padla v med. Plača je običajno nekoliko boljša kot pri konkurenčnih ponudnikih, obljube se slišijo lepo, vse skupaj deluje urejeno. Ampak ko začneš delati, hitro ugotoviš, da to ne odtehta slabega odnosa in vzdušja v podjetju.

Vzdušje je res napeto, ljudje so pod stresom, motivacije ni, lastnik pa se vtika v vsako najmanjšo stvar in mikromanagerira vsak oddelek. Imaš občutek, da ti ne zaupa, kar naredi delo še težje.

Na forumu sem že prej videl, da so drugi pisali podobno, in lahko samo potrdim – po mojih izkušnjah se v teh letih ni prav nič spremenilo.

To je seveda moja osebna izkušnja in opažanje, ampak če bi se še enkrat odločal, bi se tej firmi izognil v velikem loku.
slaparandrej9
Novinec
Novinec

OdgovorNapisal/-a Žerjavar » 25.10.2025 10:47

slaparandrej9 napisal/-a: Največ težav sem imel z direktorjem oz. lastnikom podjetja. Po mojih izkušnjah nima nobenega spoštovanja do zaposlenih. Pogosto uporablja žaljive izraze,.

Še vedno si na boljšem kot lastnik podjetja. Če nisi zadovoljen z delodajalcem, enostavno ne prideš v službo in po telefonu javiš svojo odpoved. Nimaš več nobene obveze. Če direktor ni zadovoljen s tabo lahko sproži postopek odpovedi. Problem utemeljiti razlog, ... traja nekaj mesecev, ti daje plačo, tudi če mu ti v tem času ne narediš nič.
Vrtičkarstvo je boljše od žerjavarstva
Žerjavar
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a Demz » 25.10.2025 12:03

Gre za razmerje. Civilizacijsko normo ki se jo gremo in smo jo uzakonili. Oba sta podpisala kolektivno pogodbo in oba imata iz nje obveznosti. Tole kar je pa bilo tule opisano, spada pa globoko v pretekli vek in za moje pojme "primitivizem", enostranskost.

V delovnem razmerju morata biti oba srečna in to je to! "Delovno razmerje" in to dobesedno.

Sicer pa vemo, kako je s človeštvom. Človek je plenilec. Ni srečen, če nekoga v bližini mimogrede ne zayebe. To dokazuje zgodovina. Da do tega ne bi prihajalo pretirano, smo napisali zakone, ki jih je treba izpolnjevati - sicer ne smeš delovati v tem kultiviranem okolju, ki ga vsi vzdržujemo in to s skupnim soglasjem.

Ko se napaka naredi - kar točno ta zgornji zapis prikazuje, je treba S PRSTOM pokazati nanjo! Sicer je brezveze da se imenujemo civilizacija itd.

Prav je, da se je objavilo tole.
Delo krepeli človeka.
Demz
Strokovnjak
Strokovnjak

Naslednja

Vrni se na Vse ostalo

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 0 gostov