epošta: info@strojnistvo.com
(C) 2001 - 2012 STROJNISTVO.com
Moderator: -M-

Žerjavar napisal/-a:Da bi stebri bili čim bliže zidu, priporočam stebre do blizu dna temelja z malo betona med stebrom (+armatura temelja) in temeljem hiše. Pri tleh je le malo širši beton, ki gleda iz tal.

Tesla87 napisal/-a: koliko cm je sprejemljiv minimum betona temelja, označenega na mestu z rdečo?
Kako pa spojim les 10 x 10 cm na IPE220 profil,
Imate kak naslov podjetij v savinjski,.

Tesla87 napisal/-a:Imate kak naslov podjetij v savinjski, ki bi steber in konzolo strokovno zavarili? Koliko okvirno ceno lahko pričakujem za varjenje, če sam organiziram prevoz in material? Da imam neko okvirno predstavo.

Žerjavar napisal/-a:Priznam, do sedaj se še nisem ukvarjal z detajli tovrstnega temelja. Sem menil, da bodo betonerji že naredili, da bo prav.
Moja logika pa pokaže nekaj presenečenj. Bi rekel, da bo dno tvojega temelja tako:
Konec kot kvadrat je pod rezultanto vertikalnih sil in mora prenesti tudi veter na konstrukcijo, dimenzije 80 x 80 x 20 cm. Stebrič za držanje vertikalne podpore je 50 x 50 višine 80 cm. armatura vert. 4 palice 16 mm. Povezava širine 50 cm se od 20 dvigne na 60 cm, armatura spodaj 2 palice 16 mm. Glede na predpostavko zemljine trda ilovica ali gramoz.
Še ideja brez temelja. Steber pritrdiš s Triglav sidri ( morda z 2 x M12) na beton - medetažno ploščo in na temelj hiše.

Tesla87 napisal/-a: Preseneča vas v smislu, da prvotno predlagan temelj dimenzij 60 x 190 globina 70 cm ni ustrezen?
Kaj pa fasada 16 cm, bi predstavljala težavo pri montaži v 20 cm AM etažno ploščo? Temeljna plošča je plavajoča 30 cm AB.

Žerjavar napisal/-a:- Ali ti je kak gradbinec izračunal potreben temelj, ali ga je določil kar po nekem že izvedenem? Mene je presenetilo, ker mi približna kontrola tovrstnega temelja ni dala pozitivnih rezultatov.
Konec kot kvadrat je pod rezultanto vertikalnih sil in mora prenesti tudi veter na konstrukcijo, dimenzije 80 x 80 x 20 cm. Stebrič za držanje vertikalne podpore je 50 x 50 višine 80 cm. armatura vert. 4 palice 16 mm. Povezava širine 50 cm se od 20 dvigne na 60 cm, armatura spodaj 2 palice 16 mm. Glede na predpostavko zemljine trda ilovica ali gramoz.

Tesla87 napisal/-a: Moja ideja je ta, da bi spodaj v HEA 180 naredil štiri 16mm luknje in bi vstavil ČBR 16 palice skozi proti smeri temelja + armatura ob zidu in na dnu 4 x 16 mm.

Tesla87 napisal/-a: Sidranje v plavajočo temeljno ploščo se mi zdi izvedljivo in dobra ideja kot dodaten ukrep, v etažno pa ne bi ničesar sidral.

Vrni se na Konstruiranje in mehanika
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost